Diy leesh kontroler

Izbor povodaca psa je ozbiljna stvar, jer je ovaj dodatak uvijek potreban u šetnji. Postoji nekoliko zahtjeva za takve stvari koje se moraju razmotriti prije kupovine. Kontroler za pse često se koristi u procesu podučavanja kućnog ljubimca. Međutim, prije nanošenja uređaja potrebno je pažljivo proučiti princip njegove akcije kako ne bi naštetio psu.

Zašto vrijedi odabrati kontrolor

Regulator povodac je najlonski uređaj dužine oko 3 metra. Stvorio proizvod bio je filmolog antoine najaaryan kako bi se činilo jasnim životinjama koja je tačno glavna. Kontroler vam omogućuje podešavanje ponašanja kućnog ljubimca kako bi on jasno shvatio da je potreban i ne pokušava dominirati svom vlasniku.

Zašto vrijedi odabrati kontrolor

Kontroler povodnik - odličan dodatak za trening pasa

Pozitivni aspekti takvog uređaja uključuju sljedeće:

  • Za razliku od stroge ogrlice, kontroler ne izaziva ozbiljnu štetu kućnom ljubimcu.
  • Jedno svjetlosno kretanje dovoljno je da pas shvati da je to potrebno i ne pokušava promijeniti putanju pokreta.
  • Mogu se koristiti istovremeno kao ovratnik i povodac.
  • Dobar metalni zasun instaliran je na kvalitetan proizvod, koji drži povodac na najosjetljivijoj tački životinjskog vrata. Štaviše, on neće puzati sa bilo kojom akcije psa, tako da ne zahtijeva konstantnu kontrolu.
  • Regulator je prilično lagan i tanak, lako ga je držati u rukama i kontrolirati psa.
  • Nakon aktivne akcije psa, nije potrebno ispraviti ovratnik, uvijek ostaje u ispravnom položaju.
  • Uređaj se može koristiti u odnosu na dva psa odjednom, ako se druga slična ovratnica napravi od povodne ručke.

Pažnja! Povodnik kontrolera pogodan je za bilo koju pasminu pasa. Uređaj je toliko izdržljiv da može izdržati teret više od 500 kg.

Prednosti uključuju odsustvo oštrih dijelova na proizvodu, što značajno smanjuje rizik od ozljeda kućnih ljubimaca i mogućnost popravljanja povodaka na pojasu tokom biciklističkih prostirki ili drugih aktivnosti na otvorenom. Pored toga, ovo je zaista efikasan alat koji vam omogućava da podignete psa i naučite ga potrebnim naredbama, a da ne uzrokujete njenu bolnu senzaciju.

Princip rada

Neke internetskih trgovina prodaju pribor za loše kvalitete

Negativni aspekti takvog uređaja uključuju nisku kvalitetu nekih proizvoda, posebno prilikom kupovine u nepoznatim internetskim trgovinama. Međutim, sam dizajn je sasvim jednostavan, tako da su nedostaci ponekad mogući sami popraviti.

Pažnja! Prije upotrebe takvog objekta preporučuje se proučavanje uputstava tako da ne pružaju neprijatne senzacije životinji.

Princip rada

Izvana, kontrola kontrolera je najlon s tri metra, na obje strane čiji su dva lemljena prstena različitih veličina. Postoje i dva popravljača koja vam omogućuju kontrolu napetosti povodac. Proizvod kombinira funkcije obične i stroge (koriste se za trening) ogrlice.

Kako sami šivati ​​kontrolor

Korištenje kontrolera omogućava vam da naučite psa da se pokorava vlasniku

Princip akcije povodaka psa je sljedeći: Nakon što se uređaj nosi na životinji, možete se početi kretati. U ovom trenutku pas bi trebao ići u blizini. Ako kućni ljubimac ne želi ispravno ići, stalno se ometaju ljudi i životinje, različiti objekti, dovoljan je samo da povodom poginu poprilično naglo. Kao rezultat toga, pas će osjetiti bolnu kompresiju, koja ne traje dugo. Međutim, za kućnog ljubimca, ovo će biti dovoljno za razumijevanje da on radi nešto pogrešno.

Efekat se manifestuje zbog uticaja na senzorne organe psa. Takve metode obuke daju više rezultata od jednostavnog i redovnog treninga riječima.

Pažnja! Tokom obuke važno je izgovoriti potrebne naredbe na vrijeme tako da pas razumije ono što žele od njega.

Kako sami šivati ​​kontrolor

Ako nema načina da kupite kontroler kontrolera, lako se može obaviti samostalno kod kuće prema faziranim uputama. U tu svrhu potrebno je snažan najlonski kabl dugačak oko 3 metra, bolje je uzeti promjer najmanje 8 mm. Krajevi kabela moraju se obraditi tako da se ne šire. U tu svrhu možete koristiti upaljač ili provoditi ovaj postupak preko peći.

S jedne strane, treba postojati mobilna petlja. Da biste to učinili, morate staviti metalni prsten na kablu koji će kliznuti duž cijele dužine. Da biste je popravili, morate koristiti trajne niti. Šivaju rubove Ringovke, nakon čega zamotaju čvor. Preporučuje se i preraditi područje veze s ljepilom tako da je fiksacija najtraženija.

Da biste dobili prikladan proizvod, potrebno je ispravno provesti sve proračune, u protivnom se može doći do nesreće tokom treninga (pas se može ugušiti).

Važno je ne zaboraviti na graničnik. Može se izraditi od trajnog materijala, koji je fiksiran oko kabela s nitima, nosačima, raznim stezaljkama. Potrebno je osigurati da se ograničivač kreće, ali s poteškoćama.

Da biste napravili petlju za rukom, morat ćete ponoviti iste akcije. Mjesto priključka čvrsto je fiksirano pomoću niti, a zatim pažljivo obložen ljepilom.

Kako staviti i obučiti psa pravilno pomoću kontrolera

Povodac se može učiniti vlastitim rukama, ali važno je da je to iz visokokvalitetnih materijala

Kako staviti i obučiti psa pravilno pomoću kontrolera

Upotreba povodac kontrolera važna je za početak postepenom navikom životinje na takav proizvod. Prije svega, pas ga mora naučiti da stavi. Potrebno je pokazati kućnom ljubimcu da nema ništa loše s njim. Važno je pridržavati se jednostavnih principa koji će pomoći u brzom naviku na životinju na novi povodcu:

  • Najlonski kabl je postavljen na površinu na takav način da se slovo "P" obrasce, zasun se nalazi na lijevoj strani.
  • Nakon što se uređaj nosi na psu, morate pažljivo provjeriti njegovu rastezanje. Kada se pravilno koristi između ovratnika i vrata psa, vlasnik bi trebao proći. U ovom se slučaju proizvod se nosi pravilno i neće uzrokovati nelagodu za kućnim ljubimcem. Ako je udaljenost veća, kontroler će se stalno kliznuti, što će ometati proces treninga, vlasnik neće moći normalno kontrolirati akcije psa.
  • Važno je da se ovratnik nalazi odmah iza ušiju kućnog ljubimca. U ovom slučaju pas će odmah osjetiti nelagodu prilikom kidanja povodaka.

Pažnja! Samo u slučaju pravilne upotrebe povodaka, vlasnik ima priliku kontrolirati kućnog ljubimca bilo koje pasmine i težine. Takve metode obuke su odlične za mlade pse koji tek počinju učiti.

Upotreba povodaka moguća je samo tokom treninga i hodanja. Ne preporučuje se upotreba proizvoda za stalno korištenje. Sa ispravnim izvršavanjem svih naredbi, pas mora biti ohrabren.

Diy leesh kontroler

Trebate pravilno staviti na psećim kontrolerom tako da ne uzrokujete nelagodu

Ako pravilno pratite sve preporuke za upotrebu kontrolera, zatim nakon nekog vremena, lepršavi kućni ljubimac razvit će određeni refleks i on će izvesti sve potrebne naredbe čak i bez njega. Važno je shvatiti da pas ne može biti uzrokovan neugodnim senzacijama tako da ne pokvari proces učenja.

Članci o temi
LiveInternet