Bosita: hrana za mačke i mačiće bilo koje pasmine

Bosita - CAT Hrana, zajednička u svojoj domovini, u Švedskoj, ali relativno novo na ruskom tržištu. U međuvremenu, pronalazak u velikim trgovinama nije teško. Proizvođači svoj proizvod pripisuju super premium klasu, što nam omogućava da razgovaramo o tome kao visokokvalitetnu, uravnotežuju dijetu za kućne ljubimce.

Prednosti branda Bozita za mačke

Glavna prednost ove marke je sorta. Bosita za mačke predstavlja mnogo proizvoda proizvoda koji zadovoljavaju potrebe kućnih ljubimaca s različitim fiziološkim karakteristikama. Ovo rješava problem pronalaženja odgovarajuće prehrane za mlade i starije životinje, favoriti sa alergijama i osjetljivom probavom.

Prednosti branda Bozita za mačke

Bosita je visoka švedska kvaliteta i različitost

Drugi važan plus Bosita je sastav. Izrazita karakteristika suve hrane ove marke je sadržaj proteina (oko 30% ukupne mase). Štaviše, oni imaju životinju, a ne biljnu porijeklu, što je važno za normalno funkcioniranje tela mačake.

Bilješka! Stern sadrži mnogo vitamina i makro elemenata koji pomažu u poboljšanju stanja kože i vune, kostiju, zuba.

Istorija proizvođača

Bozita - CAT hrana sa više od vekova - Istorija. Domovina je Švedska, a osnivač kompanije se smatra a. Heyman. Dugo je proveo putovanja, posjetio je Škotsku, gdje je stekao iskustvo i znanje o tome kako održavati zdravlje kućnih ljubimaca kroz odgovarajuću ishranu. Vraćajući se svom rodnom Švedsku, zaustavio se u gradu Vorgordi i počeo da radi na stvaranju vlastite kompanije - doggy ab.

Istorija proizvođača

Sorte krokaca

Prvi proizvod koji je objavio Heyman 1903. godine., postala hrana za psu Vårgårda pse. Njegov ukus voli švedski kućne ljubimce, pa je kompanija nastavila svoj rad, oslobađajući sve više i više robe, ovaj put za oba psa i mačke.

Bilješka! Danas je Bosita popularna među stanovnicima Švedske. Kompanija sakuplja više od 500 miliona Kroona godišnje. Moderna doggy AB uključuje 160 zaposlenih koji kontroliraju kvalitetu proizvoda i pokušavaju učiniti što je moguće raznovrsni i korisni, uzimajući u obzir mišljenje veterinara.

Šta je deo

Sastojci feed ovise o odabranom ravnom rudniku. Kao glavna komponenta mesa često se koristi meso:

 • janjetina;
 • los;
 • jelena;
 • losos;
 • Piletina.

Bilješka! Neki su feedovi mogu ukazivati ​​na sastojke poput svinjskog brašna, hidrolizirane ili dehidrirane piletine. Takvo formulacija znači da se u proizvodnji mogu koristiti razni prestupnici umjesto čistog mesa.

Izvori ugljikohidrata u prehrani uglavnom su pšenic i kukuruz, koji su karakteristični za premium i ekonomičan feline feline. Međutim, Bosita takođe proizvodi bezry proizvode u kojima se ovi sastojci zamenjuju graškom i krompirom.

Mozeš naci:

 • suhi protein (svinjetina, govedina);
 • koštana masnoća;
 • riblje brašno;
 • lignoCellulose;
 • minerali.

Među dodacima hrane nalaze se vitamini (A, D3, E), Taurin, L-karnitin.

Šta je deo

Važno je da uvijek obraćate pažnju na sastav, jer neki feedovi ne garantuju prisustvo čistog mesa i odsustvo zrna komponenti

Asortiman hrane

Doggy AB ne proizvodi proizvode za specifične pasmine, ali uzima u obzir mnoge druge faktore. Bosita nudi kat feed s različitim nivoima aktivnosti: niska, umjerena i povećana. U njima će omjer hranjivih sastojaka biti tako da sjedeni kućni ljubimci ne dobijaju višak kilograma, a naprotiv, naprotiv, ne pate od nedostatka.

Takođe se uvladava u skladu s veličinom kućnog ljubimca. Postoji Bosita za velike mačke (2 kg u paketu), za male i srednje pasmine. Pored toga, moguće je odabrati hranu u skladu sa karakteristikama tijela životinje. Izrađuju se posebne mačke za mačke sa problematičnom probavom i alergijama.

Osušiti

Većina proizvoda marke Bozita su suve hrane. Oni su uravnotežena prehrana u okruglim granulama i promjera oko 0,5 cm.

Bitan! Feed Bosita za mačiće manji tako da je djeca pogodna da pobijede.

Proizvodi se proizvode u nekoliko redaka:

 • Bezrannaya;
 • sa prekomjernom težinom;
 • za mačke sa osjetljivom kožom;
 • bez pšenice;
 • Sa osjetljivom probavom.

Postoje odvojeni hrani za male, odrasle, trudne i starije mačke. Ako je odlučeno za sterilizaciju kućnog ljubimca, Bosita će moći ponuditi odgovarajuću dijetu koja ispunjava sve njegove potrebe.

Bitan! Također vrijedi odabrati proizvod, uzimajući u obzir mobilnost mačke, jer će se dijeta aktivne životinje značajno razlikovati od hrane za pasivni omiljeni sadržaj kalorija.

Konzerviranu hranu

Pored suhog feeda, Bozita također proizvodi vlažne obožavane mnogim kućnim ljubimcima. Proizvode se u obliku ili vrećama od 85 g ili male kartonske kutije od 375 g. Hrana je puna dijeta i može zamijeniti suhu.

Asortiman hrane

Bosita takođe oslobađa različite vlažne namirnice

Proizvodi imaju različite ukuse. Najčešće možete pronaći sljedeće opcije sa mesom:

 • jelena;
 • janjetina;
 • losos;
 • Turska;
 • Langostin;
 • patke;
 • Piletina;
 • govedina.

Za razliku od suhog feeda u mokrim, nema komponente zrna. U pravilu je 50% cjelokupnog sastava isključivo mesne proizvode, što je dobar pokazatelj. U proizvodnji hrane za mačju hranu koristi se mlijeko ili sos.

Cijena i gdje kupiti

Danas je Bozita jedna od popularnih feeda ne samo u Švedskoj, već i širom svijeta, uključujući i u Rusiji. Proizvodi ove marke dostupni su u većini velikih trgovina za kućne ljubimce, posebno kada je u pitanju gradovi poput Moskve, Sankt Peterburga, Tula, Ryazana i drugih.

Bilješka! Čak i u nedostatku bosisa na lokalnim policama, uvijek postoji prilika za naručivanje suhe hrane ili konzervirane hrane na mreži. Proizvodi ove marke mogu se naći u većini internetskih trgovina.

Trošak će varirati ovisno o veličini paketa i vrsti hrane, ali u prosjeku će cijena biti sljedeća:

 • 400 g - 380 rubalja.*;
 • 2 kg - 1500 rubalja.;
 • 10 kg - 6500 rubalja.

Tabela: Koja hrana zamijeniti Bosita

Ako je iz nekog razloga hranjenje Bozita nepristupačno, uvijek možete pronaći alternativu. Među sličnim feedom, ukida se sljedeće:

Jedan&SamoBelgijska hrana super premium klase sa prirodnim mesnim sastojcima, velika količina vitamina u odsustvu zrna.400 g - 380 rubalja.- 2 kg - 1500 rubalja.
Britanska briljaČeška hrana Super Premium klase razlikuje se velikim brojem proizvoda i visokog kvaliteta sastava, postoji vladar sa vlažnom hranom.400 g - 300 rubalja.- 2 kg - 850 rubalja.- 7 kg - 2800 rubalja.
CanaganBritish Super Premium, Bezernovaya, odlikuje se velikim sadržajem mesa, velikom količinom vitaminskih aditiva.375 g - 400 rubalja.- 1,5 kg - 1500 rubalja.- 4 kg - 3000 rubalja.
Arden GrangeJoš jedna super premium feed iz Velike Britanije, napravljen je bez zrna sa prirodnim mesnim sastojcima i korisnim aditivima za hranu.400 g - 380 rubalja.- 2 kg - 1200 rubalja.- 4 kg - 2000 RUB.- 8 kg - 3800 rubalja.


Bozita je visoka švedska hrana koja će pomoći ne samo da normaliziraju probavni sustav, već i poboljšanju općeg stanja mačke. Razlikuje se u širokom rasponu proizvoda.

* Cijene u članku su označene za februar 2020. godine.

Članci o temi
LiveInternet