Kako uboditi ivermjer na mačku i psa

Spektar akcija

Ivermek je lijek za mačke i pse, efikasan lijek za parazite. Nakon administracije lijekova za dvije sedmice, vaš ljubimac se riješi urede i potkožnih parazita koji su ga mučili, kao i njihove larve i jaja. Danas ćemo shvatiti kako koristiti Ivermjer, koji problemi može spasiti kućnog ljubimca.

Spektar akcija

Lijek karakterizira opsežni spektar djelovanja, nosi se sa kožnim bolestima, uključujući uzrokovane parazitima (uši, krpelji), kao i parazitima koji prodiru u tijelo. Alat se izlučuje na prirodan način i nema toksični učinak na kućnog ljubimca. Ivermek je propisan u sledećim slučajevima:

 • ascaridatosis;
 • ankilostomoza (helmintija pluća i gastrointestinalnog trakta);
 • bujan;
 • (bolest kože);
 • Malofagoza (parazit);
 • Otodectoza ();
 • sa kraljicima u psu, psuroptoza (patogen - krpelj);
 • Strungyloidosis (patogen - crijevni parazit);
 • Trihocefaloza (parazit);
 • Telyazioza (eye nematodes);
 • Estrose (parazit u nazofarijinx i potkožno).
Spoj

Spoj

Ivermektin lijekova (ekstrakt gljivice iz roda streptomiceta) - 10 mg, tokoferol acetat (pomaže u uklanjanju toksina iz tijela) - 40 mg, pomoćni elementi: dimetilacetamid, benzinski alkohol i voda.

U procesu je odlaska koji su paraziti najviše za otkrivanje.

Farmakološka svojstva

Lijek nedimenzionalnog i arachnoentomocidnog efekta. Razgovaraju jaja, ličinke i seksualno zrele pojedince sljedećih parazita:

 • krvolok;
 • Helminths, Ascaris i Nematodes;
 • potkožno, nazofaringeal i uredan paraziti,
 • uši i;
 • Gadfile, krpelji.
Učinak lijeka odnosi se na centralni nervni sistem parazita, uzrokujući njegovu smrt. Dobro se izlučuje mokinom i žuči, kod životinja tokom dojenja sa mlijekom.

Izlazni obrazac

Bezbojna ili blijedo žuta sirilna otopina za ubrizgavanje pakirana je u hermetički zatvorene staklene boce. Bočica je zatvorena gumenim trakom, aluminijumskom kapom i plastičnom poklopcem. Kapacitet boca: 1, 10, 20, 50, 100, 250 i 500 ml. Farmakološka svojstva

Način primjene i doziranja

Ivermjer, upute za praćenje za upotrebu u veterinarskoj medicini, Uvesti intramuskularno, U unutrašnjosti bedara.

Da li ste znali?Bolesti životinja zauzimali su mnogi naučnici antike. Aristotel u svojim trajsima na životinjama privlači paralelu između svoje anatomije i ljudske, klasificirane životinjske vrste. Hipokrat je napisao radove o zaraznim bolestima i njihovim patogenima. A drevni rimski ljekar Galen smatra se osnivom modernog veterinarske medicine.

Za mačke

Mačke po 5 kg mase 0.1 ml, u slučaju zanemarene bolesti, ubrizgavanje se ponavlja, ali ne povećavajući dozu, ali nakon dvije sedmice. Ako životinja ima netoleranciju na komponente lijeka, to će se očitovati u učenjem, povraćanju i uzbudljivom životinjskom. Izlazni obrazacIvermjer, sa predozirom, posebno određuje da bi izazvao fatalni ishod. Sa najmanjim znakovima promjene u dobrobiti, potrebno je odmah obratiti veterinaru. Životinje je potrebna opijenost u kliničkim uvjetima (kapanje infuzija, diureza itd.).

Bez vještina u provođenju takvih postupaka, ne biste trebali učiti na vašem ljubimcu, veterinar treba da uradi injekciju.

Za pse

Ivermek, prema uputama za upotrebu za pse, ne razlikuje se u izračunu doze od doza mačke. 5 kg težine - 0.1 ml rešenja. U naprednim slučajevima, kod pasa, ponavljanja se izvode za deset dana. Nuspojave lijekova u: povraćanje i apatiju, gubitak koordinacije su mogući.

Bitan! I mačka i pas prije tretmana IversMec-om moraju se prikazati veterinaru.

Mjere predostrožnosti

Ivermjer, kada doziranje za pse prelazi, prije svega uzrokuje oticanje na mjestu ubrizgavanja. Pažljivo pročitajte upute za lijek prije nego što uvodete životinju. Nije preporučljivo koristiti lijek za liječenje pasa pasmine Bobtata, Shelti i Collie.

Ako doziranje ubrizgavanja prelazi 0. 5 ml, injekcije se postavljaju na različita mjesta.

Ivermjer i prema uputama za upotrebu i na preporuku veterinara za male, bolje je koristiti pod nadzorom specijaliste.

Bitan! Dok rade s medicinom, ljudi bi trebali staviti na medicinske rukavice, u slučaju sluznice očiju, isperite tekućom vodom, nakon postupka, operite ruke sa sapunom.

Kontraindikacije i nuspojave

Lijek je kontraindiciran u korištenju lijeka oslabljenog zbog bolesti i iscrpljene životinje.i kuju je zabranjena u posljednjoj trećini trudnoće, 28 dana prije dojenja. Način primjene i doziranja

Da li ste znali? U jednoj od veterinarske klinika grada Kolorado-Springs (SAD) nalazi se neobična mačka-medbrata. Doveli su do klinike beskućnika s ulice, gdje je uzeo korijen. Bolnički radnici primijetili su da Ron ima blagotvoran učinak na životinje koje su podvrgnute liječenju. Zagrli pacijente, liže ih i u blizini je, dok napuštaju anesteziju nakon operacije, ne praveći izuzetak čak ni za pse.

Polica i uvjeti za život i skladištenje

Lijek je podložan brzom uništavanju prilikom interakcije s vanjskim okruženjem, pa se koristi odmah nakon pritiska na smanjenje pritiska. Proizvod je pogodan za 18 mjeseci od datuma proizvodnje, 40 dana od datuma otvaranja boce.

Čuvajte lijek dalje od hrane i životinjske hrane, na tamnom suhom mjestu. Temperaturni režim skladištenja sa 0 ° C do 25 ° C.Nakon isteka roka trajanja, ne primjenjujte se, već i iskoristiti. Prazan spremnik se ne može koristiti za kućne svrhe, odlaže se.

Paraziti donose prirodno muke kućne ljubimce, jer životinje ovise o vlasnicima, budite pažljivi prema njima. Ako se vaš omiljeni nekako ne ponaša tako: postao je apatičan, izgubio apetit, stalno svrbež - ovo je dobar razlog za odlazak u veterinar.

78

Članci o temi
LiveInternet