Husky i labradori: krst i koga treba odabrati

Prelaz dviju pasmina pasa radikalno se razlikuje od jednije jedna od druge vježbali su se vrlo dugo. Pribjegavajući takvoj metodi odabira, osoba odlazi u određeni rizik i slijedi razne golove. Prilikom sticanja metrise teško je predvidjeti koja će veličina imati, izgled i još više. U ovom su članku razmatraće mješavina Huskyja sa Labrador Retriver-om, kao i prednosti i nedostaci takvog hibrida.

Labski: Metis Husky i Labrador Retriver

Prvo biste trebali napraviti pitanje uzgoj motivacije. U pravilu su labradori sa kosilicama sa kosilicama da se postignu sljedeći ciljevi:

  • Prekrasan izgled. Nažalost, u modernom svijetu potražnja za atraktivnim štenadima izvana mnogo je veća nego na štenad sa dobrom zdravlju. Neiskusni vlasnici nisu uvijek spremni da uvode u sve suptilnosti akvizicije i spremni su odabrati kućnog ljubimca u prekrasnim očima.
  • Lik. Križ između Labradora i Husky-a omogućava vam da se smirite štenad sa uravnoteženom psihom naslijeđenom od roditelja Labradora. Istovremeno, iz roditelja Husk, Metis dobija aktivan i atraktivan izgled.

Zbog promjena na genetskom nivou, hibridi su skloni neplodnosti. Zato nije moguće povući zasebnu pasmu, čiji bi preci bili sibirski Husky i Labradors Retrivers.

Labski: Metis Husky i Labrador Retriver

Puppy Metis

Bitan! Svi štenad su potomci ove dvije pasmine u prvoj generaciji, a samim tim, opis njihovog izgleda ne može biti sistematiziran.

Dimenzije, težina i druge razlike

Mješavina Huskyja i retriver zlata ili srodni Labrador prilično je rizičan eksperiment, a nikad ne možete predvidjeti upravo ono što će štenad biti. Sve ovisi o roditeljima i u mjeri u kojoj su prenijeli svoje gene na potomstvo.

U pravilu, ako je mužjak Haski, a kuja je labrador, a zatim prevladava ten i tjelesnost muškog muškarca. Štenad rastu visoku, srednju težinu, s lepršavim vunom.

Dodatne informacije! U takvoj je varijaciji da se šansa da dobiju plavo-ukrcavanje štene - karakteristična karakteristika, zahvaljujući tome koji su mestizosi stekli tako široku slavu.

Ako je, naprotiv, mužjak je labrador, a kučka je Haski, tada će štenad izlazno podsećati na retrieveri, a u prirodi - sa prirodom. Takvi štenad su mnogo manje naslijedili svijetlim plavim očima. Izbradora dobivaju ljubav prema hrani i orijentaciji na osobu.

Kako razlikovati čistokrvni jusk sa križa

Boar štene

Boja

Ako se lik može predvidjeti na bilo koji način, tada je boja zaista slučajna stvar. U pravilu, štene može naslijediti vrstu boje od jednog od roditelja, ali dvije boje će se kombinirati samo bojom.

Dakle, na primjer, vrsta ugradnje boja može se naslijediti - običan. Moguće boje:

  • bijela;
  • krema;
  • crna;
  • čokolada;
  • crvenkast.

Analogno, štene može naslijediti vrstu husky boje - kombinaciju glavne boje s bijelim, sa karakterističnom lokacijom mjesta i prisutnosti maske.

Za razliku od retrivera, Husky nema ograničenja u standardu boja, tako da boja krznenog kaputa može ispasti bilo koji. Najčešće, bebe naslijeđuju boju od tate zbog prevladavanja svojih gena.

Kako razlikovati čistokrvni jusk sa križa

Prvi i najvažniji znak psa pripada bilo kojoj pasmini je dostupnost dokumenata (rodovnik i metrički). Bez njih je nemoguće razgovarati o rodovniku životinje sa sto posto samopouzdanjem.

Međutim, nažalost, u savremenom svijetu, dokumenti se vrše tako jednostavno da ne mogu uvijek jamčiti usklađenost psa sa standardima njegove pasmine. Da biste pozvali psa čistokrvan, trebao bi biti sljedeći:

  • Dokumenti.
  • Usklađenost sa izgledom stijena. Čak i pas iz čistokrvnih roditelja može se roditi sa tako - karatnim brakom.
  • Ponašanje. Svaka pasmina karakterizira određeni temperament i opće tendencije u ponašanju.

Možete precizno odrediti čistokrvni jusk iz križa samo kad štene raste. U standardu sibirske haske, nema ograničenja na bojama, ali postoje karakteristične karakteristike: obojeni dio krznenog kaputa na gornjem dijelu tijela, na masku njuške.

Poređenje Husky i Labradors

Čistokrvan husky

Ako pas ima prekratak rep, prevelike uši ili je omamljeni i izduženi (poput Corgs), najvjerovatnije je samo gubitak izdat za Husky.

Poređenje Husky i Labradors

Husky i Labradori - dvije pasmine koje praktično nemaju opće karakteristike. Toliko se razlikuju da se nikad ne možete znati čiji će geni prevladati u potomstvu. U ovom će odlomku biti komparativna karakteristika dva podataka podataka.

Sibirski Husky je drevna pasmina pasa koji su se pojavili na sjeveru (otuda i ime). Uslovi koji su formirali su vrlo oštri. To je taj faktor koji je zbog vlastite prirode sankarskih pasa.

Miješanje ovih psa s dohvaćanjima, uzgajivači slijede cilj nasljeđivanja u štene atraktivnog izgleda. Prijenos osobina karaktera iz Huskyja je nepoželjan, ali nije isključen.

Radi praktičnosti, informacije se sakupljaju u tablici.

Predmet usporedbeHuskyLabradori
LikSu prolazni, skloni neposlušnosti i agresiji - rezultat teških uvjeta u kojima je pasmina formirana. Ne volite djecu i druge životinje u kući.Odlikuju se ljubaznim i mirnim karakterom, non -conflict. Ne postoji instinkt za zaštitu njihove teritorije. Vole djecu i druge životinje u kući.
VunaFluffy, sa gustom podlogom. Ponekad dlake rastu gotovo oko kuta od 90 stepeni u tijelu. Dizajniran da zaštiti tijelo životinje od hipotermije.Kratko, teško, čvrsto susjedno tijelu. Na šljunku je blago valovito, ali ne i kovrčava. Prekriven posebnim slojem masti (poput guske), koji odbija vodu. Pas izlazi iz rezervoara gotovo suh, a vlažni dijelovi tijela suši brže od ostalih pasa.
ŠapeSnažan, mišićav, ali ne težak. Široko stopalo je potrebno za veće područje kontakta sa snijegom - pas pada manje ispod snega.Masivniji od huskyja. Između prstiju membrana (samo labradori i newfoundlands su povezani s njima) koji pomažu psu kako brže pliva.
RepFluffy, srednja dužina. Čak su i kratki predstavnici pasmine na repu prilično dugo. Na sjeveru psi spavaju u snegu, pokrivajući rep jedinog otvorenog područja tijela - nos za održavanje topline.Rep je snažan, pojednostavljen. Za vrijeme plivanja služi kao upravljač i pomaže psu da kontrolira tijelo u vodi.
UšiFluffy, postavi visoko. Šiljasti oblik.Laže, potpuno susjedni glavi - potrebno je zaštititi školjke uha iz vode ući unutra.

Dodatne informacije! U početku su se Husky rođeni samo sa smeđem ili sivim očima. Plavi ili višenirani psi - rezultat napora modernih uzgajivača.

Koji je bolji odabrati

Grupa retrivera je poslušna, ali treba ih puno hraniti. Husky - aktivni i nemirni ljubavnici za igranje. Labski kombinira ove karakteristike u sebi, ali teško je suditi po štenad kako će rasti. Odabir čistokrvnog psa, lakše je kretati u svojim karakteristikama i u skladu s tim, šanse za grešku bit će manje.

Koji je bolji odabrati

Odrasli labski

Svi moraju samostalno procijeniti njegovu snagu i spremnost da rade na sebi i na svom ljubimcu.

Labski je zanimljiv eksperiment uzgajivača, a takvi psi će biti odlični pratioci i drugovi. Nasljednost igra veliku ulogu, ali više od 70% karaktera psa trebalo bi da se postavi ljubavnim i mudrim majstorom u prvim mjesecima svog omiljenog života.

Članci o temi
LiveInternet