Lanac za pse: ramping carlars ovratnici

Uglavnom su metalni lanci za pse sredstvo za obrazovanje životinja velikih i srednjih veličina s teškim karakterom i velikim prazninama u treningu. Neki se mogu svakodnevno koristiti, dok bi drugi trebali imati obrazovni učinak u porcije. Ako se pojave poteškoće sa neovisnim izborom, toplo se preporučuje konsultovati sa uzgajivačem ili ručicama pasa.

Koji su lanci za pse

Za pse u trgovinama za kućne ljubimce možete vidjeti širok izbor dodataka i igračaka. Neki od njih obavljaju ukrasni zadatak, drugi su dizajnirani za prilagodbu ponašanja ili drugih potreba.

Koji su lanci za pse

Metalni dodaci za pse

Danas se često koriste metalni lanci, zbog toga velikim brojem svojih prevladavajućih karakteristika:

 • Visokokvalitetni metal ne uzrokuje iritaciju kože životinje, može izdržati loše vremenske uvjete;
 • Vizualno, takvi lanci ne drobiju životinjskog vrata i ne odvlače njegovu pažnju;
 • Tokom kretanja veza, lanci čine karakterističan zvuk koji se mogu koristiti u procesu obuke.

Uzgajivači također zabilježuju izvrsnu kvalitetu, snagu i izdržljivost proizvoda za prilično prihvatljiv trošak.

Lanac za psa podijeljen je u sljedeće sorte:

 • Lanac pasa ili lanca kretena;
 • bumna lanac za psa;
 • Lanac ovratnika za pse.

Bilješka! Posljednjih godina, manje su često ljudi koristili proizvode uzbuđenja, jer je dokazana neefikasnost pasa koji su bili na povodcu tokom svog života.

Metalni povodci i ovratnici poželjci su koristiti velike i srednje pasmine za pse, na primjer, njemački ovčar, husky, pitbuli itd. D. Teško će biti nošenje metalnih proizvoda s malim pasminama.

Lanca kretena ili uklanjanje lanca

Za pse koji trebaju prilagoditi ponašanje, često se koriste povodac za pse. Dodatna prednost dodatne opreme je mogućnost korištenja nekoliko načina:

 • Direktno kao ovratnik uklanjanja, koji se, kada se trza, zategnute na vrat kućnog ljubimca. Dandemiists i profesionalni treneri smatraju da ovaj atribut integralna komponenta obrazovanja prolaza i nekontroliranih četiri -legiranih prijatelja;
 • Kao produžni kabel za običan povod.

Zatvaranje za pse garantiraju pse

Lanac kretena za pse srednjih i velikih pasmina

Dizajni su opremljeni dva metalna prstena za učvršćivanje sa povodcem. Dakle, s jakom napetošću povodaka pas se stisne u grlu.

Bilješka! Prosječna dužina je 0,5 metara, a optimalna debljina za srednje pasmine je 2,5 mm.

Zatvaranje za pse garantiraju pse

Vezed lanci za pseće straže uglavnom su izrađeni od visokokvalitetnog čelika tako da se veze ne otvaraju u procesu kontinuirane operacije. Uz to, dizajn je opremljen karbinom, zahvaljujući tome koji se vrši brzo i pouzdano učvršćivanje lanca na području u kojem se treba zaštita potrebna. Potrebno je odabrati dodatnu opremu uzimajući u obzir područje.

Optimalna debljina veza je oko 5 mm, opterećenje je 30-45 kg, dužina 3-5 m.

Lanac hodanja

Pješački povodci preporučuju se koristiti srednje i velike pse za pse. Duljina i debljina odabranog dodatka ponovo će ovisiti o veličini i težini životinje, kao i njen temperament. Kao što se pokazuje praksa, najprikladnija opcija je dužina 0,8-1 m.

Bilješka! Linkovi mogu imati različite veličine, oblik, u nekim modelima možete dodatno podesiti dužinu.

Kriteriji izbora

Zatvaranje za pse garantiraju pse

Kriteriji izbora

Možda se čini teško napraviti izbor samo na prvi pogled. Tokom kupovine, toplo se preporučuje slijediti nekoliko osnovnih kriterija.

Težina životinjeDebljina lanca:
 • ne više od 5 kg - do 2 mm;

 • od 5 do 15 kg - 3 mm;

 • Debljina 15-25 kg 4 mm;

 • 25-40 kg debljine 5 mm.


Ako životinja ima težinu više od 40 kg, preporučuje se pružiti prednost lancu priče s nivoom veza od 6 mm.
Dužina dodatne opremePrilikom odabira dužine mora se uzeti u obzir jedna jednostavna nijansa - što će duži proizvod biti, veća brzina brzine i, u skladu s tim, kreten.
Metoda i mjesto pričvršćivanjaPrilikom odabira načina održavanja životinje, toplo se preporučuje pružiti krutu povodcu. Ako je amortizer instaliran s web mjesto za fiksaciju i povodcu, tada će ovo proširiti operativni period dodatne opreme.
Navike u ponašanju i temperament životinjeSve je ovdje jednostavno - nemirnije i aktivnije životinje, brže će se veze slomiti.
PovršinaAko se na primjer, montira kabina s kućnim ljubimcem, na asfaltu će se veze obrisati mnogo brže nego ako je instalirano na zemlji.
Dužina vezeProizvodi su sa kratkim i dugim vezama. Što je kraća veza, jača dodatna oprema bit će za jaz. Ali proizvodi sa kratkim vezama mnogo su skuplji.


Najčešće pokretni pribor smatra se 2,5 m dugačkim. Veličine nestandardne mogu se izrađivati ​​od lanca koji se prodaju brojilom. Koristite proizvode manje od 1,5 m, jednostavno je nepraktično.

Lanac za pse: ramping carlars ovratnici

Metalni povodac za velike pse

Bilješka! Ako se veze malo izbriše tokom rada, za popravak možete koristiti navojne karbine, koji su dizajnirani za povezivanje oštećenih elemenata.

Da bi proizvod trajao duže, trebate redovno pregledati integritet strukture, u protivnom se životinja može slomiti i izgubiti ili stvoriti puno problema sa svojim vlasnikom napadajući osobu ili drugu životinju.

Možete kupiti proizvode u trgovinama za kućne ljubimce, troškovi njih variraju su vrlo. Sve ovisi o proizvođaču, kvaliteti korištenog materijala i mnogih drugih faktora. Ako se pojave poteškoće prilikom odabira, preporučuje se savjetovati se sa prodavačem ili osobom koja misle u ovim pitanjima.

Članci o temi
LiveInternet