Nebeski terijer: opis pasmine takvih kućnih ljubimaca

Mali lovački psi, nebeski terijeri, nisu baš popularni u svijetu, ali obavlja svoje dužnosti u dobroj vjeri. Legenda kaže da je nebeski terijer, a ne populariziran hachiko, to je utjelovljenje predanosti pasa. Nakon smrti svog vlasnika, predstavnik pasmine 14 godina došao je na njega na groblju svakog dana, za koji je u Škotskoj podignut spomenik.

Kratak povijesni certifikat

Rodno mjesto neba Terierov govori. Nebo, dio ostrva Hebris. Ovdje je, kako legenda kaže, španski mornari su donijeli duge pse, koji su prekolili sa lokalnim domorocima i postali preci jedinstvene pasmine.

Kratak povijesni certifikat

Predstavnici pasmina Skyerthere su odlični lovci i divni pratioci

Bilješka! Prvi put su opisani u 16 u. i pripisani lovu. Životinje su korištene za izdvajanje normalnih životinja - jazavičara i lisica. Sada su mali psi preselili u kategoriju partnera.

Opis i standard

Nebeski pas odlikuje se izduženim tijelom i kratkim šapama. Obavezna karakteristika predstavnika pasmine su duge svilenkaste vune, ugodno za dodir. Opis čistokrvnog Skyteriera prema standardu:

 • izduženi oblik glave;
 • Uši su visoko posađene;
 • šipkaste ujeda;
 • Nos je crni;
 • Oči su srednji, ovalni, boja šarenice ovisi o kaputu, češće crna ili tamno smeđa;
 • Udovi su kratki, ali jaki, mišićavi;
 • ravni rep srednje dužine;
 • Duga kosa s izraženim podlogom. Opcije boje: obična (siva, bijela, crna, crvena, plava) ili pala.

Težina psa do 11 kg, visina grebena je 22-27 cm.

Bilješka! Standardni životni vijek Skrijer 11-15 godina.

Opis i standard

Atraktivni izgled, pozitivnost i brza pamet - Ovo su ključni adut Skaev

Razlozi za diskvalifikaciju

Oni uključuju:

 • Svjetlo boje IRIS-a;
 • kršenje ugriza;
 • Teška kratka vuna;
 • Dugi udovi;
 • kukavičluk.

Značajke karaktera

Skai-škola je aktivno i dinamično stvorenje koje je spremno za presvlačenje na dan na kraju. Takav ljubimac kategorički ne odgovara starijim ljudima, kao i flegmatičarima. Uprkos sićušnoj veličini, Skai je vrlo hrabar, spremni su za zaštitu svog vlasnika i njegove imovine.

Bilješka! Ovo je lovačka pasmina pasa, tako da će doživjeti bilo kojeg homosenta kao plena. Zajednički sadržaj sa hrčcima, štakori su neprihvatljivi.

Njega, frizure

Nebo je pas sa dugom vunom, tako da joj treba svakodnevno češljanje, za koje biste trebali kupiti greben. Veoma je važno naviknuti na proceduru iz doba, jer je bavljenje odraslim psom prilično problematično.

Perite kućnog ljubimca 1-2 puta godišnje, kao i sa značajnim zagađenjem ili prije izložbi. Dozvoljeno je koristiti sušilo za kosu za sušenje vune, ali samo ako se kućni ljubimac ne boji toga.

Bilješka! Da biste olakšali češljanje i napravite vunu glatku, sjajnu, nakon šampona, koristi se tečna svila ili životinjski klima uređaj.

Profesionalna frizura omogućava vam da napravite kućnog ljubimca urednog. Različite moderne frizure nalaze se u modi za pomoć nebo izgleda zanimljivo.

Trebali biste kontrolirati oči i uši kućnog ljubimca, čistiti ih koristeći posebne losione najmanje 1 put u 2 tjedna.

Značajke karaktera

Vuna nega je dužnost vlasnika šarmantnog nebeskog terijera

Obrazovanje i obuka

Nebo - pasmina pasa je prilično pametna, ali zbog svoje lovačke orijentacije, vrlo neovisan. Stoga bi proces preljev i obrazovanja trebao biti nestavna igra, a ne stalno ponavljanje istih akcija kao što je kućni ljubimac naporan.

Bitan! Nemoguće je pokazati nasilje ili nepristojnost u odnosu na Skye, pas je vrlo dodirljiv, neprijateljstvo domaćina će smatrati vrlo blizu srca, smatrat će se "lošim" kućnim ljubimcem, koji će utjecati na samopouzdanje.

Organizacija hranjenja

Jedan od glavnih nedostataka ove pasmine je hidratska hrana, nebo neće jesti ono što on ne voli. Možete dati kućnog ljubimca ili visokokvalitetne hrane za pse ili prirodnu hranu posebno kuhanu za njega. U drugom slučaju, barem ½ dijeta treba biti meso sa malo masti, trebala bi dodatno pružiti skEE vitaminske mineralne komplekse za male pse.

Zabranjeno je hraniti kućnog ljubimca masnim mesom (svinjetina, janjetina), kostima, dimljenim mesom i ljudskim polu -Finiranim proizvodima, slatkišima, pecivama i alkoholu ne mogu se dati.

Bilješka! Riba i jaja su korisna nebo, ali trebaju biti prisutni u svom meniju ne više od 1 puta sedmično.

Pletenje, trudnoća i porođaj

Prva estrus, u pravilu, padne u dobi od 6-8 meseci. U ovom trenutku važno je pažljivo nadgledati kućnog ljubimca, posebno za vrijeme hodanja, isključiti pucanju ili nekontrolisanog parenja. Drugi estrus najčešće je u drugoj godini života, u koje vrijeme je dozvoljeno plesti.

Bilješka! Čak i ako pribavljanje potomstva nije uključeno u planove vlasnika, preporučuje se puštanje kučke da se rodi jednom prije sterilizacije.

Preporučuje se biti vidljivo 10. dana Estrusa, poželjno je da su psi poznati, jer kučko nebo ne može dozvoliti muško za njega. Bolje je pletati predstavnike pasmine na teritoriji "muškog", dok je nedostatak trudnoće moguće zbog pojedine nespojivosti životinja.

Trajanje trudnoće je 60-70 dana, u ovom trenutku, pas treba osigurati visokokvalitetna uravnotežena prehrana.

Bitan! Porođaj u psima malih pasmina često prelazi sa ozbiljnim komplikacijama, tako da morate biti spremni za hitni poziv veterinara.

Njega, frizure

Uzgoj Skyertera još nije bilo široko popularno u Rusiji, ali pasmina ima dobre izglede

Bolesti

Predstavnici pasmine odlikuju se dobrim imunitetom, s pravilno organiziranom pažnjom, duže će oduševiti vlasnika svojim društvom. Genetičke bolesti uključuju zajedničke patologije i premještanje kralježačkih diskova. Da ne biste kupili bolesno štene, trebali biste pitati uzgajivača za medicinske dokumente roditelja. U dobrim rasadnicima nalaze se na prvom zahtjevu, odbijaju razlog za razmišljanje da štene ima neke zdravstvene probleme.

Bilješka! Ako prekršite peticiju kućnog ljubimca ili dajete mu loš-kvalifikaciju, onda možete izazvati patologije gastrointestinalnog trakta. Kožne bolesti će se pojaviti u slučaju kršenja pravila za njegu kose.

Cijena

Prosječna cijena predstavnika pasmine je od 30 hiljada. trljati.*, govorimo o čistokrvnom nebu s pedigrenom.

Gdje kupiti štene

Vrlo je važno izvršiti kupovinu samo u specijaliziranim rasadnicima, nakon što se osigura da dječji roditelji imaju sve potrebne dokumente. Prilikom odabira obratite pažnju na ponašanje šteneta. Vesela i razigrana beba najvjerovatnije je vrijedan predstavnik njegove pasmine, dok je pas - prekriven pas bolestan ili kukavički, što je ujedno i za Culing. Takvo nebo ne može napraviti izložbu karijeru i neće im biti dozvoljeno reproducirati.

Bolesti

Skyerter je šarmantan direktni kućni ljubimac koji voli provoditi vrijeme na svježem zraku

Ovo su glavne karakteristike svijetlih i dinamičnih čipsa skijaških terijera koji su dokazali neustrašivi temperament sposobnosti da se popne u najuže bure i dobivaju lukave lisice i jazave. Oni se super osjećaju kao kućni ljubimci, ali lovački navici s vremena na vrijeme se osjećaju.

* Cijene su označene za februar 2020. godine.

Članci o temi
LiveInternet