Bijeli spitz: kako izgleda mali i odrasla osoba

Bijeli Spitz je mali pas koji je savršen za održavanje u gradskom stanu. Sorte patuljačke sorte ne mogu započeti porodice sa malom djecom, jer mogu slučajno povrijediti minijaturnu životinju.

Istorija izgleda bijelog spicaja

Postoje teorije koje su psi nasljednici tresetog stijena koji žive u kamenom dobu. Dobili su ime "Spitz" u čast njemačke regije istog imena koji pripada baltičkoj obali.

Istorija izgleda bijelog spicaja

Bijeli spitz savršeno živi u stanu

Sredinom18 u. Počeli su s radom na uklanjanju novog tipa: otac kraljice Viktorije (Engleska) smatra se ocem. Dugi izbor dao je životinje kompaktne veličine, poboljšani izgled.

Nova vrsta privukla je pažnju mnogih uzgajivača, rezultat čiji su djela bila bijela lepršava špic sa kratkom njuškom i mekim slojem. 1900. godine. Standard je razvijen - prvi od službenih opisa.

Bilješka! Pomeranci su počeli da se uvoze na teritoriju Rusije u 70-ima. 19. vek.

Bijela boja - zasebna pasmina ili brak

Standardne sorte uključuju snijeg -THite Spitz. Takva boja se ne smatra brakom ili zasebnom granom grana.

GENETIKA BOJA

Bijela boja je nekoliko vrsta:

 • Kristalno bijela;
 • Balirano - s različitim intenzitetom, ali kako raste u lakšim nijansama.

Bitan! Kada kupujete štene, morate se upoznati sa roditeljima i starijom generacijom, jer se u prisustvu drugih boja može potamniti tokom vremena, ili će se na pojedinim dijelom tijela pojaviti mrlje, ili se spotovi pojaviti na pojedinim dijelovima tijela. Potonji pripada braku i može izazvati diskvalifikaciju na izložbi.

Bijela boja - zasebna pasmina ili brak

Različite boje Spitza

Dimenzije, težina i druge karakteristične karakteristike

Odrasli bijeli pomeranski špic ima snažan ustav, suvo i prženo tijelo. Značajke uključuju milost i jake mišiće. Kućni ljubimac doseže 30 cm, standardna tjelesna težina kreće se od 1 do 3 kg. Prosječni životni vijek od 12 do 16 godina.

Ostale karakteristike čistokrvne životinje uključuju:

 • skraćena goleep veličine;
 • prsten-rep u obliku;
 • tamni kapci i oči;
 • Stojeći trokutasti uši.

Bilješka! Spitz mičeva sezone, a ponekad se nijansa njihove vune može promijeniti. Treba joj pažljiva briga i frizure. Vuna kućnih ljubimaca povećane pahuljane, a ne u susjednom tijelu. Dlake su duže u stražnjim dijelovima šapa, rep i u okolini ovratnika.

Dimenzije, težina i druge karakteristične karakteristike

Bijeli špic na izložbi

Značajke karaktera i obrazovanja

Fluffy mladunci se odlikuju radoznalošću i ljubaznostima. Vole se upoznati sa ljudima i životinjama, retko ih pokazuju agresiju. Iskusni uzgajivači upozoravaju da loše obrazovanje kućnih ljubimaca dovodi do razvoja ostalih instinkta: oni lako nabrojno nalaze u svim nadolazećim prolaznicima, oni mogu da krenu na njih.

Problem je povezan sa sjećanjem pretka, jer su među njima bili patrolni psi. Unatoč činjenici da tokom godina minijaturne životinje nisu povezane sa zlim stražarima, oni imaju naviku upozorenja o izgledu stranaca na polju pogleda.

Bilješka! U ozbiljnim problemima uključuju povećanu radoznalost. Interes za sve novo i neobično može se tragično završiti, posebno kada skačeš na kolovozu. Uzgajivači savjetuju hodanje sa špicz na povodcu, prilagođavajući svoju dužinu.

Lako su trenirati, duboko u sebi žele prouzrokovati lokaciju vlasnika i spremni su ga oduševiti jednostavnim akrobatskim trikovima. Omiljeni prijem je mogućnost stanja i kretanja isključivo na zadnjim nogama.

Spitz i usamljenost su nespojivi. Nekoliko sati provedenih bez voljenog vlasnika čini ih da duboko brinu. Pogodnije je da provode vrijeme sa vlasnikom u bilo kojem, čak i nepoznatom mjestu nego boravak u praznom stanu. Vedrachi se savjetuje da ne donosi kućne ljubimce u depresiju i odvode ih s njima na putovanjima, kompaktne veličine djece to dopušta.

Paranini su dobri suputnici i pogodni su za usamljeno održavanje, oni se brzo pričvršćuju za vlasnika. Bolje je da ih ne odvedete u porodice sa djecom, psi ne podnose pažnju i bit će u stanju stalnog stresa. Idealna kuća za Pomeranz - gdje živi usamljena osoba ili porodica sa adolescencem.

Bitan! Kongenitalna hrabrost čini ih avanturom. U slučaju konfliktne situacije mogu napasti veći neprijatelj. Psi se lako slažu sa drugim životinjama, ali s vremenom počinju dominirati.

Značajke karaktera i obrazovanja

U šetnji po psu, bolje je staviti na povodcu

Kako se brinuti za snježno -white kosu

Posebnu pažnju potreban je krznenom kaputom kućnih ljubimaca. Cquning se vrši svaka tri dana, za čistokrvne pojedince koje trebate posjetiti profesionalni groomer. Samo s njim možeš postići idealan izgled u kojem će kućni ljubimac izgledati dobro -rominirano, zdravo i lijepo.

Posjeta frizerskom salonu mirno toleriše, a neke su čak poput takve povećane pažnje na njihovu osobu. Jednom svakih 2-3 mjeseca moraju se kupati nakon završetka postupka, osušiti sušilo za kosu. Bez pranja na osjetljivu kožu, moćnica se može opravdati gljivična infekcija.

Bitan! Postupci kupanja se provode sa posebnim šamponima koji drže bjelinu vune. Upotreba drugih može izazvati svoje žutilo i izgled nestandardnih maraka. Prije kupovine deterdženta potrebna vam je savjetovanje veterinara ili uzgajivača.

Za i protiv

Pozitivne kvalitete pahuljastih beba uključuju:

 • neobična ljepotica;
 • Razigra, dobre volje, sposobnost zabave svog gospodara i svih domaćinstava;
 • nedostatak sukoba s drugim kućnim ljubimcima;
 • spremnost za igre;
 • Kompaktne dimenzije i mogućnost da ih uzmete sa sobom da posjetite ili putujete;
 • dobro zdravlje, dugotrajan životni vijek;
 • Nedostatak posebnih zahtjeva za svakodnevnu prehranu, jeftina hrana za minijaturne pse može se kupiti u bilo kojoj trgovini za kućne ljubimce.

Bilješka! Pomerantsev se često naviknu na korištenje tačke toaleta. Ovaj pristup će ublažiti potrebu za šetnji jakom kišom ili snježnim padavinama, upozorit će hladnoću u životinji.

Negativne karakteristike vrsta uključuju sljedeće tačke:

 • Povećani entuzijazam - Kada se pojavi zanimljiv objekt, Pomeranci prestaju da se poštuju naredbe;
 • potreba za stalnom njegom vune, troškovi mladoženja;
 • topljenje, u sezonskom periodu vunu će biti raštrkana u cijeloj kući;
 • Snažna emocionalnost, jer su vanjski podražaji dobrodošli glasno lajanje;
 • Visoki troškovi šteneta.

Bitan! Nepotrebe Pomeranca uključuju nemogućnost držanja u kući sa djecom mlađom od 10 godina. Prolazna beba sa pramcem ne podnosi povećanu pažnju na druge predmete, osim svoje osobe.

Odabir štenad i cijene

Kupovina bijelog špppija Spitz koštat će 25-80 hiljada. trljati.* Skeniranje u cijenu je povezano:

 • sa rodovnikom;
 • lične osobine štenad;
 • Pravo na posjetu i sudjelovanje na izložbama.

Bolje je kupiti bebu u provjerenim rasadnicima, kupovina u sumnjivim mjestima može učiniti vrlo skupo. I umjesto čistokrvne životinje, kupac će dobiti nepoznatu smjesu s psihima.

Medvjed-izgledaju spiteri su minijaturni, ali ponosni psi sa vlastitim karakterom i sklonostima. Bijela vuna zahtijeva povećanu pažnju, dakle, u nedostatku mogućnosti stalne njege, bolje je kupiti kućne ljubimce sa manje označavanja bojanja.

* Cijene su označene za oktobar 2019. godine.

Članci o temi
LiveInternet