Čokoladni labrador sa plavim očima

Čokoladni labidori-retriever smatraju se posebnim psima. Odlikuju ih veseli, ljubazni i društveni karakter. Ove su životinje počele da dobijaju popularnost odmah nakon njihovog izgleda. Danas predstavnici pasmine sve više preferiraju porodicu sa malom djecom, jer se labidori sa bebama slažu vrlo dobro.

Istorija porijekla pasmine

Čokoladni labrador bio je uzgajan istovremeno kao i njegova braća crne i crne. Budući da se smeđa boja ne nasljeđuje kao obični recesivni gen, uzgajivači su morali napraviti ogroman posao. Ovi psi su primili javno priznanje tek na kraju 20. stoljeća. Do tada, onitver čokolade nije smatrao pogodnim za sudjelovanje na izložbama.

Istorija porijekla pasmine

Neverovatne i graciozne čokoladne labidore

Bilješka! U početku su čokoladni labradori smatrani plemenskom braku. Psi ove boje dobili su farmama i nisu im omogućili sudjelovanje u uzgoju.

Čokoladna vuna - brak ili pasmina

U početku su se samo labradori sa crnom vunom smatrali čistokrvnim. To se objašnjava činjenicom da su psi samo takva boja dovedeni iz Engleske. Zlatni predstavnici ove pasmine postepeno stekli priznanje, ali čokolada se zalagao za gotovo vek.

Ali ipak, labidori - bailori čokoladne boje bili su u stanju postati jednaki predstavnici njihove pasmine.

Značajke i opis boje labradora boje čokolade sa plavim očima

Čokoladna labrador je velika, mišićava, čvrsto presavijena životinja sa širokom glavom, malim visećim ušima i snažnim jakim vratom.

U pogledu njegovih karakteristika, ova sorta se odnosi na odgovarajuće i prilično aktivne pse koji rastu na srednje veličine. Ali, uprkos tome, oni gledaju isto vrijeme svjetlo i brzo. U visini grebena, odrasli mužjak doseže 59 cm. Štaviše, njihova težina varira od 25 do 35 kg.

Vuneni poklopac kod pasa je kratak i tvrd s razvijenim podlogom. Čokoladni labrador retriver-ovi oči i nos, ne standardna crna boja. To je ova značajka koja psu daje zanimljiv i neobičan izgled.

Ponekad postoje predstavnici pasmine s ružičastim nosom. Ali ova značajka uopće ne pokvari psa, ali naprotiv tome daje atraktivan izgled.

Čokoladni labradori rođeni su sa plavim očima, ali s vremenom su potamnili i postali smeđe boje. Vrlo rijetko je očuvana boja očiju.

Dodatne informacije! Brown Labrador sa plavim očima vrlo je rijedak slučaj. Istovremeno, životinja stječe nevjerovatan izgled.

Čokoladna vuna - brak ili pasmina

Puppyver of Chocolate Boja

Sve nijanse čokolade

Svi bi trebali znati, odlučujući se za nabavku pasmine pasa Labrador, smeđe štene može biti različitih nijansi čokolade. To se objašnjava činjenicom da je boja skup dominantnih i recesivnih gena koji regulišu intenzitet boja.

Trenutno postoje sljedeće nijanse:

 • jetreni;
 • svijetlo smeđa;
 • čokolada;
 • gorka čokolada.

Tako da je hlad vunene poklopca svijetla, da bi se potaknula pigmentacija, stručnjaci preporučuju davanje vitamina psu.

Efekat boje na lik

Postoji pogrešno mišljenje da njegov lik ovisi o boji pseće vune. Ali stručnjaci se slažu da boja ne utječe na karakteristične karakteristike životinje. I crno-zlatni i čokoladni labradori odlikuju se veselim, društvenim karakterom.

Predstavnici ove pasmine idealni su za obitelji u kojima su male djece. Oni takođe mogu biti odlični pratioci, ali ne preporučuje se pokretanje ovih pasa kao stražara.

Značajke i opis boje labradora boje čokolade sa plavim očima

Labrador Bitter Chocolate

Osnovna pravila nege

Zahvaljujući karakteristikama njenog karaktera, retriver je prilično nepretenciozan za brigu o psu, koji se može osjećati ugodno u različitim uvjetima i tolerirati vlaga, kišu, mraz i druge vremenske fenomene savršeno dobro.

Bilješka! Ne preporučuje se sadržavati predstavnike ove pasmine u stanu, jer je u takvim uvjetima nemoguće osigurati psu normalnim fizičkim razvojem i intenzivnim teretom.

Budući da su čokoladni labradori vrlo graciozni, pametni i atletski psi, sa svojim pravilnim sadržajem i pravilnim treningom, oni postaju posvećeni suputnici. Pas ove pasmine bit će vrlo dobar i tačan ne samo u divljini, već i u društvu.

Što se tiče njege vune, sastoji se u periodično češći. Ovo je potrebno da to učini nekoliko puta nedeljno, a za vreme metliti mnogo češće. Takođe biste trebali pomno pratiti čistoću uši životinje. Preporučuje se čišćenje po potrebi. Ako se životinja često dogodi u šumi ili šetnju travom, onda je potrebno sustavno postupati s insektima krvi, ali čak i uprkos stalnoj obradi, passka koža treba da se inspektira sustavno.

Između ostalog, potrebno je nadzirati stanje zuba i kandži. Zubi treba povremeno četkati. Da biste to učinili, kupite četkicu za zube i posebnu pastu, a kandže treba obrisati kandžama, po potrebi.

Od vrlo rane dobi potrebno je naviknuti životinju na potrebne higijenske postupke, poput brisanja ili pešaka nakon hodanja.

Efekat boje na lik

Labrador Retriver na izložbi

Kako odabrati štene desne boje

Da biste kupili čistokrvnog labradora štenad, najbolje je kontaktirati vrtić ili vjerovati uzgajivače. Prilikom odabira psa morate znati neke karakteristike ovih životinja.

Kako izgledaju štenad

U dobi od dva mjeseca, prema opisu pasmine, štene mora težiti od 6 do 8 kg. Ako je težina manja, onda to ukazuje na odstupanja u rodovnicama ili bolestima.

Zdravo štene trebalo bi pokazati visok nivo interesovanja za sve koji mu se približavaju. Ako se životinja ponaša sporno, onda treba napustiti akviziciju.

Gdje i za koliko za kupovinu smeđe Labradora

Zdravo štene sa rodovnikom može se kupiti u pasji vrtiću s dobrim reputacijom. Pored toga, dobra beba se može kupiti od privatnog uzgajivača. Pas se ne smije kupiti ručno ili oglas na mreži, jer u ovom slučaju postoji velika verovatnoća da će prodati pola -blod ili životinje sa lošim zdravljem.

Trošak čokolade labradora varira od 20 do 50 hiljada rubalja * ovisno o klasi životinja.

Osnovna pravila nege

Štene čokolade labrador sa plavim očima

Kako nazvati dječaka dječaka ili djevojku čokolade labradora

Labradova čokoladna vuna obvezuje ga da odabere nadimak koji naglašava njegovu posebnu hladovinu. U ovom slučaju, trebali biste obratiti pažnju na sljedeće opcije:

 • Šok;
 • Datum voća;
 • Muskat;
 • Onyx;
 • Maroon.

Kako odabrati štene desne boje

Odrasli labrador čokoladne boje

Takvi nadimci su pogodni za djevojčice:

 • Toffee;
 • Kakao;
 • Čokolada;
 • Cola;
 • Mulatto.

Svaki pas je jedinstven, pa bi nadimak trebao biti pažljivo i ovisno o značajkama.

Labradori se s pravom smatraju jednim od najpopularnijih pasa u modernom svijetu. Retriever Chocolate danas su posebno popularni. Ova zanimljiva boja daje im jedinstven i jedinstven izgled.

* Cijene su označene za decembar 2019. godine

Članci o temi
LiveInternet