Značajke lijeka "axoil retroved"

Opis i karakteristika

Lijek "Amoksoil Retard", o čemu će se raspravljati u članku, pripada antibioticima širokog spektra akcije. Nemoguće je propisati na vašoj životinji. To bi trebalo učiniti samo specijalista zasnovanim na inspekciji i testovima. Sve informacije sadržane u nastavku daju se samo za upoznavanje sebe.

Opis i karakteristika

Axoil Retard lijek koristi se u veterinarskoj medicini za liječenje životinja koje uzrokuje bakterije. Ovo je polu -sintnički antibiotik iz penicilin grupe širokog spektra akcije. Proizvodi ga laboratorije sva s.a.u. (Španija). Hemijski sastav lijeka

Hemijski sastav lijeka "Axoil Retard"

Proizvod sadrži aktivnu supstancu amoksicilin (trihydrate) u iznosu od 150 mg. Dopunjeni su pomoćnim sastojcima: aluminijski monostorata u iznosu od 1,5 mg i etiloleat - 1 ml.

Da li ste znali?Preci svih pasmina domaćih mačaka su 5 podvrsta Steppe mačaka. Pripitomljavanje životinja navodno se dogodilo 9,5 hiljada. godina na teritoriji Bliskog Istoka. Naučnici vjeruju da je svrha osobe prilikom primećenja mačaka bilo zaštititi ostatke hrane od glodara.

Obrazac za doziranje

Axoil Retard proizvodi se u obliku suspenzije za ubrizgavanje. Konzistencijama, to je masna. U boji - bijelo. Upakovano u boce tamnog stakla ili plastike. Ljekarnatska mreža sadrži boce od 50, 100, 250 ml, koje su smještene u kutije od kartona. Obrazac za doziranje

Princip djelovanja lijeka

Kada se pravilno koristi, droga suzbija gram -popozitivne i gram -negativne mikroorganizme, posebno, kampilobakterije, clostidiju, esherichy, šeeteriju, streptokoke, Salmonell, paste. kauzativni agensi bakterijskih infekcija.

Da li ste znali?Danas su najstariji dokazi o pripitomljavanju mačke ostaci životinje koje su pronašli arheolozi. Kipar i pripadaju 7500 g. BC. e. Kućni ljubimac je sahranjen sa svojim vlašću.

Uvođenjem injekcija, koncentracija aktivne tvari u krvi postiže se nakon 2-3 sata. Terapijski efekat traje 2 dana. Supstanca nije metabolizirana u tijelu, izlučuje se nepromijenjena tokom mokrenja i pražnjenja crijeva.

Indikacije za upotrebu lijeka

Poslovni retard propisan je za sljedeće zdravstvene probleme:

  • Infekcije gornjih disajnih puteva (bronhitis, pneumonija, rimorarachaitis);
  • Infekcije mokraćnog puteva (cistitis, uretritis);
  • Gastrointestinalne infekcije (gastroenteritis);
  • atrofični rinitis;
  • Ostale infekcije, čiji patogeni pokazuju osjetljivost na amoksicilin.
Princip djelovanja lijeka

Upute za upotrebu lijeka u veterinarskoj medicini

Doziranje lijeka za životinje izračunava se na temelju doze od 15 mg aktivne tvari na 1 kg žive težine, ili 1 ml od 10 kg mase. Maksimalna doza koja se može primijeniti povremeno je 5 ml.

Bitan!Potrebno je koristiti lijek tek nakon savjetovanja s veterinarom, koji bi trebao obojiti doziranje, mnoštvo i učestalost uzimanja.

Proizvod se uvodi sa jednokratnim štrcaljkom supkutano ili intramuskularno. Obično se ubrizgavanje izvodi jednom.Ako je potrebno, provedu drugu injekciju nakon 48 sati. Prije nego što unesete proizvod u špricu, mora se dobro politi da biste dobili homogenu smjesu. Miješanje nekoliko lijekova u jednoj šprici strogo je zabranjeno. Indikacije za upotrebu lijekaInjekcije na mačke se primjenjuju subkutano ili intramuskularno, zatim na mjestu ubrizgavanja vrši se lagana masaža koja se spriječi apscesi i brzo resorpciju lijeka.Osoba koja uvodi lijek mora se pridržavati pravila lične sigurnosti. Prije upotrebe lijeka i nakon njega trebali biste oprati ruke sa sapunom. U slučaju sredstava iz kože potrebno je isprati mjesto velikom količinom vode. Kad se lijek prodrže u tijelo, trebali biste odmah potražiti medicinsku pomoć.

Video: Kako napraviti mačju ubrizgavanje

Nuspojave i kontraindikacije

Lijek se smatra umjereno opasnim. Dodijeljen je trećim razredom opasnosti. Među kontraindikacijama za upotrebu lijeka, pojedinačno netolerancija na aktivnu supstancu ili druge antibiotike iz više penicilina.

saznati,

Nuspojave u obliku ugnjetavanja, probavni poremećaji, edem na mjestu primjene mogu se primijetiti nepravilno izračunatom dozom i primjenom prekomjerne količine lijeka.

Uslovi skladištenja

Prema proizvođaču, lijek se može koristiti u roku od 2 godine nakon puštanja, ako se boca ne otvori. Nakon otvaranja boce, trajanje njenog skladištenja je 48 sati. Skladištenje lijeka treba izvesti u zatvorenim uvjetima, na temperaturi u rasponu od +4...+25 °, nedostatak vlage i izloženost suncu. Upute za upotrebu lijeka u veterinarskoj mediciniNe treba biti dostupan djeci i kućnim ljubimcima, da budu daleko od hrane i pića. Polovne boce podliježu odlaganju, zabranjeno je ponovo koristiti ih.

Analogni i cijene

Axoxil Retarda AnaLoGues su:

  • "Amoksil";
  • "Amoksimag";
  • "Amoksisan";
  • "Amoksicilin za životinje";
  • "Wetrimoxin";

Bitan!Prije nego što se lijek daju životinji, trebali biste se upoznati sa svojim rokom isteka. Ako je izašao, zabranjeno ih je tretirati s mačkom, jer lijek istekne može naštetiti zdravlju životinje.

Trošak od 100 ml lijeka u Rusiji iznosi oko 530 rubalja., U Ukrajini - 200 uah. Sažimimo, napominjemo da se "Axoil Retard" aktivno koristi u veterinarskom lijeku za liječenje različitih bolesti uzrokovanih bakterijama. Lijek je vrlo jak i može dovesti do ozbiljnih nuspojava, tako da je strogo zabranjeno da ga ne samostalno propisuje ljubimcu. Samo stručnjak to može učiniti.

Članci o temi
LiveInternet