Paprika pasa: što je bolje

Samopouzdanje je nužnost da svaka osoba treba imati. Situacije Kada trebate stajati ne samo za sebe, već i za svoje najmilije, puno, a ponekad i snage nejednake. Raspon sredstava za samopouzdanje je nevjerojatan, ali stručnjaci preporučuju da imate sprej za biber. Jeftino je, efikasno i jednostavno za upotrebu.

Zašto plinski sprej

Pitanje je sasvim uobičajeno zašto je bolje dati prednost spreju paprike protiv pasa. Činjenica je da je njegova upotreba univerzalna jer može podjednako efikasno djelovati i na psu i napadače. Zahvaljujući kompaktnim veličinama, može se nositi u džepu ili malom torbicom.

Zašto plinski sprej

Sprej može samo ići protiv napadača

Bitan! Možda jedna od glavnih prednosti plina usmjerene akcije nije potreba da se približava što je moguće bliže izvoru opasnosti, radijus poraza je oko 10 m. Nakon njegovog uticaja nema posledica, tako da nema potrebe za dizajniranjem dozvola.

Zašto efikasno koristiti sprej za papriku prema paketu pasa i / ili napadače:

 • Nemoguće je premašiti samopouzdanje, jer plin ne uzrokuje nepopravljivu štetu na zdravlju;
 • Jednostavnost upotrebe;
 • Visoka efikasnost (neko vrijeme psa će biti razoružana i uplašena, osoba će imati vremena da se sakrije sa vida);
 • Prihvatljivi trošak (cijena proračunskih opcija oko 200 rubalja.*).

Bilješka! Korišćene limenke plina moraju biti certificirane, prodane osobama starijih od 18 godina.

Osobitosti

Plinski sprej protiv pasa ima strukturu strukture, dakle, aplikacija koja se mora uzeti u obzir prilikom napada na psa. Njegova glavna karakteristika je da je zagarantovana i brzog diskusijama pas, a pasmina nije važna, čak i ako se velika i borba, glavna stvar reagira na opasnost na vrijeme.

Plinska sprej u visokoj koncentraciji sadrži izgaranje paprike, što uzrokuje jaku iritaciju očiju i sluznice životinje.

Osobitosti

Asortiman paprike limenke u prodavnici oružja

Bilješka! Na raznim forumima često postoje informacije koje sprej može sa datumom isteka zadržava svoje svojstva.

Za uspješnu zaštitu tokom napada glavni zadatak osobe je usmjeriti psa što je tačnije u očima, nosu i ustima. Način zaštite, nažalost, ne može se nazvati humanom, pa ne nastavite otrovati psa kada je zbunjen i cvilje od efekata paprike.

Kada je izložen ovom plinu na osobi, čak i u malim količinama, promatrani su izraženi senzacija izrečenih i snažnog kašlja. Psi imaju približno isto.

Klasifikacija

Paprika može pasa klasificirana je u nekoliko sorti u veličini i vrsti prskanja.

Grupa klasifikacijaOpis
U pogledu kapaciteta
 • 25 ml - najnužniju zaštitna oprema, dovoljno za maksimalno dve upotrebe;

 • 65-75 ml-univerzalna zapremina spreja. Veličina je i dalje kompaktna, zgodno je držati u ruci, ali u sastavu je mnogo aktivnija supstanca;

 • 100 ml, 650 ml - limenke impresivnih veličina koje su dizajnirane za skladištenje u kući ili automobilu.

Vrsta prskanja
 • Aerosol prskanje omogućava vam da stvorite najširi oblak kada koristite, pa samo dođite do cilja. Najefikasniji raspon upotrebe je 1-1,5 m;

 • Prskanje aerosola je nešto između izlaganja mlaz i aerosola. Oblak se oblikuje malo manje nego u prvom slučaju, ali istovremeno gustoća oblaka je nešto viša. Efikasan raspon upotrebe - ne više od 2 m;

 • Inkjet prskanje može se koristiti čak i u zatvorenim prostorijama, jer je respiratorni učinak praktično odsutan. Produktivna upotreba ne više od 3 m;

 • Pjeno prskanje je uski pjenasti tok, koji pada u oči, pokriva ih, lišavanje psa da vidi sve što se događa okolo. Može se koristiti u zatvorenim sobama, uključujući ulaze i automobile. Raspon upotrebe nije veći od 2,5 m.

Bilješka! Na etiketima nekih limenki možete vidjeti natpis "Neuroparalitički gas". Konvencija UN-a zabranjena je 1993. godine. Ovaj natpis ima isključivo komponentu reklamiranja.

Klasifikacija

Shema upotrebe paprike sprej protiv pasa

Kako odabrati i gdje kupiti papriku

Možete kupiti robu sa visokom kvalitetom u bilo kojoj trgovini oružja. Što se tiče kriterija za odabir, trebali biste obratiti pažnju na sljedeće preporuke:

 • Ako govorimo o djevojci, bolje je dati prednost listonku za plin od 25 ml od dame crna. Ima kompaktne dimenzije, atraktivan dizajn i vrlo je efikasan u sastavu. Preporučuje se nošenje 2 limenke za sprej s vama odjednom. Karakterizira univerzalna vrsta prskanja;
 • Ako čovjek odabere samopouzdanje za sebe, tada biste prvo trebali obratiti pažnju na dva imena - "Crna 25" i "Crna 65". Ovo su efikasna sredstva za samoodbranu opremljenu aerosol-mlaznom prskanjem;
 • Preporučuje se više iskusnih korisnika kako bi se njihova pažnja okrenula crnoj 25 i Perezu 11a. Karakteriše ih užasan respiratorni efekat, pa pomažu u suočavanju sa napadima pasa.

Kako odabrati i gdje kupiti papriku

PEPPER SPRAY za djevojke "Lady Black"

Stručnjaci snažno preporučuju da uvijek imate dvije različite limenke plina s različitim vrstama prskanja pri ruci. Važno je shvatiti da vam je potrebno da ne samo nosite individualni alat za zaštitu, već ćete ga koristiti i ispravno koristiti.

Bitan! Bolje je pažljivo trenirati kako bi brzo reagovao na opasnost u ekstremnoj situaciji.

Plinski cilindar od pasa ili samo paprike je efikasno sredstvo samopouzdanja, koje ne uzrokuju poteškoće u upotrebi, a također ima prihvatljiv trošak.

Članci o temi
LiveInternet