Veličine odjeće za pse i cipele

Dimenzije odjeće: stol stola

Ako postoji želja da se kućnog ljubimca, onda prije nego što ga kupite, morate ispravno odrediti veličinu odjeće za psa.

Male stvari će ograničiti pokrete kućnog ljubimca, a prevelika - družiti se poput vješalica, a od njih neće biti smisla.

Dimenzije odjeće: stol stola

Veličine odjeće za pse distribuiraju se prema pasminama, koje zauzvrat mogu biti klasificirane kao velike, srednje i malene. Što se tiče oznake, u donjoj tabeli, veličine odjeće za velike i srednje pse (kao i puge) podijeljene su u četiri grupe - A, B, C i D.

Tabela veličine cipela
Stol za velike i srednje stijene

Za male pasmine postoje odvojene veličine. Na primjer, za jazavčar i Velš Carg, izgleda kako slijedi:

Stol veličine ogrlica
Za male pasmine

Odjeća za pse malih pasmina iz svjetski poznatih oblikovanih marki ima sljedeće parametre

Kako odrediti veličinu psa?
Od poznatog brenda

Tabela veličine cipela

Kao i u slučaju odjeće, proizvođači pasa cipele ukazuju na svoju dimenzionalnu mrežu proizvoda. Parametri su također distribuirani ovisno o pasmini životinje:

Zaključak
Veličine cipela

Stol veličine ogrlica

Izgleda kako slijedi:

Veličina

Dužina ovratnika (cm)

Širina ovratnika (cm)

XS

20-25

1.5

S

25-30

2

M

30-35

2

L

35-40

2

XL

40-45

2

2xl

45-50

2.5

3xl

50-55

2.5

Kako odrediti veličinu psa?

Da bi se utvrdila tačna veličina odjeće za kućnog ljubimca, potrebno je ukloniti standarde tri parametra:

Veličine odjeće za pse i cipele
- Domaćin ima čudan ukus ..
  1. Dužina stražnje od grebena (najviša točka stražnje strane) do baze repa. Prije mjerenja psa za odjeću, morate biti sigurni da je kućni ljubimac tačno, naslonjen na sve četiri udova. Mjerenje se vrši pomoću centimetrske trake koja se nanosi na kralježnicu. Ako se rezultat dobije u sredini tabelarnih parametara, preporučuje se odabir najvećeg od njih.

Preporuka: U nedostatku centimetara možete koristiti vrpcu. Mjereći se uz pomoć udaljenosti koja odgovara dužini leđa kućnog ljubimca, vlasnik stavlja vladar na vrpcu i određuje željeni parametar.

Na beleži: Ako životinja ima gustu ten sa moćnim grudima, poželjno je da je stvar veća veća. Ako je kućni ljubimac, naprotiv, tanak i mršav, preporučuje se kupiti stvar manje od.

  1. Jačina grudi. Mjerenje se vrši ispod prednjih šapa u najširem dijelu grudnog dijela (nalazi se odmah iza prednjih udova). Za slobodno uklapanje, preporučljivo je dodati 2-3 cm do rezultata.
  2. Nalet vrata. Parametar se mjeri u najširem mjestu vrata. Obično se ovaj pokazatelj poklapa s veličinom ovratnika. Rezultat mjerenja treba uporediti s vrijednostima tablice, dok se ne biste trebali fokusirati na stijene, jer su date kao primjer za referencu.
Veličine odjeće za pse i cipele
- Ja sam lijepa?..

Bitan! Pri mjerenju vrata vrata, centimetar ne bi trebao čvrsto zategnuti vrat. Takođe, ne biste trebali mjeriti s maržom, u protivnom će proizvod biti sjajan.

  1. Glava glave. Ovaj parametar bit će potreban prilikom odabira šešira, kapica, kape, odjeće s kapuljačom. Da biste to učinili, centimetar mora biti postavljen vodoravno pod ušiju - od srednje tačke ispod donje vilice i paralelno s njim nalaze se na glavi.
  2. Opseg struka. Takvi podaci bit će potrebni prilikom kupovine ili krojenja pantalona i kratkih hlača. Parametar se mjeri na mjestu gdje se krajeva rebara - oko tijela.

Da biste saznali najtačniju veličinu psa, trebali biste se pridržavati nekoliko jednostavnih preporuka:

  1. Tokom "postupka" kućnog ljubimca treba biti u stojećem položaju s izravnanim leđima.
  2. Opet se mjere na najšire mjestima.
  3. Kao što je već spomenuto, ako je rezultat između dva parametra, izbor se vrši ka povećanju.
  4. Potrebno je uzeti u obzir karakteristike određenog modela odjeće: postoje stvari u silueti od čega je zatezanje dozvoljeno, a stvari koje sugeriraju slobodnu siluetu.

Prije kupovine cipela ili čarapa za psa, potrebno je odrediti veličinu šapa životinje. Da biste to učinili, šapa kućnih ljubimaca postavlja se na list papira i kruži ga olovkom. Zatim, prema crtežu, širina potplata ugrađena je na najšire mjesto, kao i duljinu potplata, uzimajući u obzir najdužu izduženu kandžu psa.

Veličine odjeće za pse i cipele
- Moje šape su vrlo tople!..

Zanimljivo je: Samo pas ima pet prstiju. Šesta se naziva profitabilnom, a iznad svih ostalih. Može se uporediti sa palcem osobe, koji je u suštini najmanji.

Tu je i druga metoda mjerenja šape kućnog ljubimca: stopalo se podiže i nanosi na centimetru traku do potplata - od stražnje pete do vrha najduže kandže, a zatim mjeri širinu stopala u najšire mjesto (kao u prvom slučaju). Do rezultirajuće dužine, morate dodati 5 mm, što će ukupno dati jedan od parametara naznačenih u tablici veličina cipela za pse. Ako je indikator između dvije veličine, tada se izbor vrši prema povećanju (kao i sa odjećom).

Bitan! Prije mjerenja šape ne trebaju rezati kandže kućnog ljubimca. Ako se postupak još uvijek provede, zatim nakon toga treba proći dovoljno vremena za kandže da budu potpuno raste. Inače će kupljene cipele, na kraju pokazati da su male.

Tako da je veličina stvari savršeno pogodna za kućnog ljubimca, morate pravilno ukloniti mjerenja. Općenito je prihvaćeno da udaljenost od ruba kopče do središnje rupe treba biti jednaka opsegu vrata. Međutim, to nije fundamentalno važan pokazatelj. Glavni uvjet je da dužina vrata treba biti između prvog i drugog otvaranja proizvoda. Drugi parametar koji se mora uzeti u obzir je širina dodatne opreme. Poželjno je da je proporcionalno dužini ovratnika.

Na beleži: Prilikom kupovine ogrlice treba imati na umu da su najmanje široki dodaci najbolji za pse srednjih i malih pasmina.

Zaključak

Da bi kućnik osjećao što je moguće ugodnije u novoj odjeći, potrebno je ispravno odrediti veličinu kombinezona, džempera, jakna ili bilo koje druge stvari za pse. Isto vrijedi i za cipele i ovratnik. U skladu s dobrodovršenim standardima, vlasnik će moći kupiti savršeno prikladnu novu stvar za svog ljubimca.

Članci o temi
LiveInternet