Portugalski vodeni pas: opis pasmine

Portugalski vodeni pas u Rusiji smatra se pravom retkošću, a u svijetu u cjelini. Sječene pse su lako zbuniti sa poznatim pudlicama. Pasmina ima veliki broj prevladavajućih karakteristika, glavna su visoka inteligencija i razumijevanje, a neobična vuna čini ih redovima različitih izložbi.

Priča o pasmini

Već po imenu pasmine možemo pretpostaviti da je početak položen u Evropu, naime u Portugalu. Počevši od 16 u., Lokalni ribolovci i lovci uključuju male pse s vodenim linijama kose u radu. Psi su morali voziti ribu na mreži ili natražiti igru ​​na kopnu.

Priča o pasmini

Pojava predstavnika portugalske vodene stijenke

Bilješka! Portugalski vodeni pas ponekad se koristio kao veza između sudova ili sudova i zemljišta.

Ova pasmina izvedena je iz Perzije na Iberijsku poluotoku. Prekoljeda je u tim mjestima živjeli uglavnom seljaci koji su se bavili stočarstvom, lovom i ribolovom.

Do danas, pasmina je zadržala svoje karakteristike zahvaljujući brodovom magnatu, koji je odlučio stvoriti klub rijetkih pasmina. To je omogućilo prikupljanje dobijanja pasmine i omogućilo se svojim predstavnicima da sudjeluju u evropskim izložbama.

Izgled

Portugalski pas je vlasnik jedinstvene kovrčave i tvrde vune. Malo tijelo koje se kombinira sa volumetrijskim i kratkim šapama. Psi se dobro slažu, a prisutnost između prstiju membrana omogućava životinje da plivaju dobro.

Bilješka! Portugalski vodeni pas može zadržati dah, zbog kojeg može roniti.

Izgled

Membrane na šapama portugalskog vodenog psa

Lik psa

Opis životinje će se uklopiti, grubo govoriti, u jednoj rečenici. Ovo je pravi prijatelj koji, zahvaljujući svojoj aktivnosti, neće dozvoliti domaćinstvo. Pas je fleksibilan i pažljiv, uvijek pokušava ugoditi svog gospodara.

Bitan! Životinja bolno opaža nedostatak reakcije na svoje napore i može čak pasti u depresiju.

Pas se prilagođava svim uvjetima. Tretira djecu, drugim životinjama i starijim ljudima. Destruktivno ponašanje vodenog psa uvijek je uzrokovano nedostatkom ljubavi i naklonosti.

Lik psa

Eksterijer psa

Obrazovanje i obuka

"Portugalski" su aktivni i radoznali psi, tako da su rado naučili nešto novo. Ali ako ne vole metode treninga, oni će sigurno pokazati svoj lik. Zato bi se rudnici pasa preporučuju početak obuke ubrzo nakon izgleda šteneta u kući.

Pogrešno mišljenje da štenad ne doživljavaju protok informacija. U stvari, u dva mjeseca pas može izvesti skup osnovnih naredbi. Rana socijalizacija također će omogućiti kućnim ljubimcima da shvati kako se pravilno ponašati u društvu. Ovo zahtijeva da psa redovno prošeta među ljudima i drugim životinjama.

Bilješka! Poželjno je da štene komunicira što je više moguće sa svojim obrazovanim psima, idealno njegova pasmina.

Da biste izvršili obuku profila, nužno će se posavjetovati sa iskusnim ruderom pasa. Preporučuje se započinjanje ozbiljnog učenja od 6 mjeseci, u ovom dobu, vodeni pas je već razumljiv, brz, marljiv i nevjerovatno pametan.

Potrebno je preliminarno izvući skup kreativnih i kreativnih zadataka usmjerenih na rad fizičkih vještina, razvoja inteligencije.

Vunarska njega

Debela i mekana kosa psa praktično ne potone, već uprkos tome, zahtijeva pažljivu njegu. Neki vlasnici pasmine, kako bi se smanjili vreme računa, napravite neobične frizure na kućne ljubimce, ostavljajući vunu samo na glavi, prednjim šapama i grudima. Vizualno ljubimac već ima puno zajedničkog sa lavom. Grummes se takođe mogu preseći na klasičan način, kao i svaki retriver.

Obrazovanje i obuka

Portugalska frizura

Bitan! Predstavnici pasmine su vrlo voljeni vode, pa se ne preporučuje da ga odbije u ovoj slabosti. Kupanje kućnog ljubimca treba biti najmanje jednom mjesečno.

Kako se hraniti

Prije nego što je svaki vlasnik psa izbor - nahranite kućnog ljubimca uravnoteženom prirodnom hranom ili spremnom industrijskom hranom. Ako preferirate premium i super-premium Class feedove, onda će pas biti zdrav i pun snage, a vuna će zasjati. U pravilu sastav sadrži sve potrebne vitamine, minerale, makro- elemente za puni razvoj kućnog ljubimca.

Bitan! Prilikom hranjenja gotovih industrijskih kompozicija najvišeg kvaliteta, nema potrebe da dodatno uvedete vitaminske mineralne komplekse u dijetu.

Ako je preferirano u korist prirodne hrane, tada se razvija uravnotežena prehrana pojedinačno, vitamini su nužno uvedene i nužno uvedene. Veterinar će pomoći da se nosi sa zadatkom.

Vunarska njega

Gotovi premium industrijski feedovi

Health i životni vijek

Pasmina pripada jednom od najrjeđih, tako da su informacije o nasljednim bolestima ili malformacijama odsutne. Međutim, precizno je utvrđeno da se protiv pozadine mutacija i razvojnih poremećaja u štenadima, epilepsija, kao i bolesti kože, uključujući akne.

Tokom razdoblja aktivnog rasta moguće je pojavljivanje krpelja ili kratkoročne paralize udova udova.

Šta da obratite pažnju prilikom odabira šteneta, u kojem vrtiću kupuju i koja je cijena

Pasmina je vrlo rijetka, dakle, stjecanje štenata bez dokumenata, vrlo je vjerovatno da će mongrel ili metris na kraju rasti. Naravno da mogu biti pravi i posvećeni prijatelji, ali ta činjenica će biti neugodno.

Kako se hraniti

Štenad vodenog psa

Trošak štenaca kreće se od 70-200 hiljada. trljati.*

Bitan! Prilikom odabira štenata trebali biste obratiti pažnju na njegovu dob, značajke ponašanja i vanjske podatke. Bit će korisno upoznati se sa roditeljima šteneta.

Portugalski vodeni pas izuzetno je rijedak, tako da ga nije lako kupiti. U rasadnicima možete čekati svoj red više od jednog mjeseca. Ali stjecanje takvog štenaca zauvijek će promijeniti život domaćinstava, postat će aktivniji i uvijek pozitivan.

* Cijene u članku su označene za 2020. januar.

Članci o temi
LiveInternet