Slatki zec: najljepše i lepršave pasmine na svijetu

Danas postoji više od stotinu različitih pasmina domaćih zečeva. Sve životinje ove vrste uvjetno su podijeljene u tri velike kategorije: dominantna u performansama, masi i dužini vune. Slijedi da su pasmine klasificirane u meso, dolje, krzno i ​​dekorativno. Svaki zec je sladak na svoj način, ali lepršavi i ukrasni predstavnici vrsta dobili su univerzalnu ljubav i priznanje.

Najljepši zečevi na svijetu

Uzgajivači zečeva bili su rejting najljepših i slatkih zečeva, koji su vrlo popularni širom svijeta. Svaka pasmina treba pronaći detaljnije.

Najljepši zečevi na svijetu

Japanski ukrasni zečevi

Japanski

Životinja, uprkos svom imenu, ima prirodu porijekla nije na istoku. Jedina i pouzdana verzija ko i gde su donijeli novu pasminu, tako da postoje samo nagađanja. Neki izvori tvrde da je to rezultat rada francuskih uzgajivača, drugih, da nemački.

Posebnost Dekorativne pasmine je prisustvo crnih i crvenih mrlja na malom tijelu. Predstavnici vrsta sa dobrim genealoškim imaju simetričnu boju, ovo je vrlo neobična karakteristika. Karakter ovih životinja miran je i miran.

Bilješka! Težina odrasle osobe može doći do 4,5 kg.

Vysloux Ram

Vrlo slatki zečevi sa visećim ušima. U nekim predstavnicima ove pasmine, dužina ušiju dostiže 0,6 m. Prema standardima pasmine, uši bi trebale čvrsto uklopiti u njušku minijaturne životinje. Vyslookhi Ram spada u kategoriju patuljastih pasmina, jer težina odrasle životinje rijetko prelazi 3 kg.

Holandska pasmina

Hare holandska pasmina ima vrlo male veličine u odnosu na njihove prethodnike. Težina životinje ne prelazi 1,5 kg. Zbog nerazrijeđene velike glave i oči u odnosu na tijelo, dekorativni zečevi izgledaju poput mladunaca. Ova pasmina zauzela je nekoliko godina jedno od vodećih mjesta na zahtjev.

Najfteftiniji zečevi

Holandski pasmina zeca

Bilješka! Pruga je uzgajana na početku prošlog veka holandskih uzgajivača. Prvi predstavnici naslijedili su od svojih predaka agresivnog karaktera, ali plodan rad naučnika omogućio je zamijeniti ga mirnim i smirenim.

Hornostai zec, ili hermelin

Životinje su ovo ime dobile zbog neverovatne sličnosti svog krzna sa erminskim krznom, gusta je i gusta. Težina odrasle životinje doseže oko 1 kg. Karakteristična karakteristika pasmine je podignuta uši sa dužinom ne više od 6 cm.

Bilješka! Zbog guste vune životinje nisu prilagođene životu u toplim regijama.

Kako odabrati prekrasan zec

Izgled zeca hermelin

Najfteftiniji zečevi

Još uvijek postoje mnogo različitih pasmina u kojima zečevi i zečevi ne izgledaju samo slatko, već i neobično. Tada će se smatrati životinje s jednom zajedničkom značajkom - duga vuna. Svaka pasmina krzna zaslužuje detaljniju upoznavanje.

Fox patuljak

Predstavnici ove vrste pripadaju dugogodišnjim pasminama, međutim, njihovo krzno u odnosu na rodbinu imaju ravnomjernu konstrukciju. Na tijelu životinje, dlake su tvrde i guste, dužina svake u prosjeku doseže 7 cm. Uši uši sa zaobljenim krajevima. Životinje imaju prilično minijaturne veličine, njihova težina ne prelazi 1,3 kg.

Slatki zec: najljepše i lepršave pasmine na svijetu

Zečevi pasmine lisica patuljaka

Bitan! Ova pasmina ima srodstvo s Angorom, ali u njegu su ove životinje manje ćudljive.

Angora

Angora zečevi vizualno liči na meki snow-bijećni oblak. Te se životinje smatraju najftefromnim na svijetu. Dužina dlaka može dostići 20 cm. Težina odraslih ne prelazi 1,5 kg, oni su maleni. Krzno na dodir je vrlo mekan, ali da se brine za to je pravi problem.

Ne znaju svi zečevi, ali postoji još jedna raznolikost angore, što je jednostavnost u odlasku i rastu. Istina, kaput od krzna je malo kraći, 5 cm narudžba. Životinje su vrlo razigrane i ljubazne, idealne za uzgoj u stambenim uvjetima.

Lav-glasan

Ova životinja se može opisati vrlo kratka - lav u minijaturi. Mala manja kućna veličina zaista ima puno zajedničkog sa kraljem svih životinja: duga vuna oko glave, iza ušiju i vrata, na šapama i tijelu, krzno nije tako debelo i dugo. Težina odrasle životinje ne prelazi 1,5 kg.

Bilješka! Preporučuje se dati prednost tim ljudima koji obožavaju pahuljive životinje, ali se plaše da se ne mogu nositi sa odlaskom. Krzno oko glave zeca ne valja, zbog čega nije potrebna posebna pažnja. Njihov karakter je ljubazan i razigran, oni uspiju dogovoriti sve članove porodice.

Slatki zec: najljepše i lepršave pasmine na svijetu

Dekorativni zečevi lavova

Kako odabrati prekrasan zec

Toplo se preporučuje kupiti čistokrvne životinje iz uzgajivača, jer to značajno smanjuje vjerojatnost da steknu nečistu životinju. Dodatni bonus - uzgajivači vam omogućuju da se unaprijed upoznate sa kućnim ljubimcem, a postoji i prilika za dobivanje savjeta o njezi i održavanju za određenu pasminu zeca.

Možete preuzeti mlade mlađe od 1 mjeseca, jer je sve ovo vrijeme u teškom trenutku mučice majke. Ako ovo zanemarite, mladunče može razviti bolesti probavnog sistema, a imunološki sustav neće biti pravilno formiran.

Bitan! Ako uzgajivatelj pokušava prodati zečeve od 2-3 tjedna, bolje je suzdržati se od veza s takvim ljudima, jer je potpuno nesvjestan sudbine kućnih ljubimaca.

Takođe je nemoguće odgoditi postupak povlačenja iz majke, u protivnom će biti još gore da odustanem.

Prije kupovine morate obratiti pažnju na izgled mladunaca. Potrebno je pažljivo ispitati dupe, jer ukrasne pasmine imaju najugroženije mjesto - probavni sistem. Svećenik bi trebao biti čist, a ne isprati, vuna se ne zgužva.

Oči i nos trebaju biti čisti, bez ikakvog pražnjenja. Uši bi također trebale čistiti, prisustvo bodova, akne ne bi trebale proći nezapaženo.

Najslađi zečevi i lepršavi mogu postati pravi prijatelji za porodicu. Međutim, prije nego što donese odluku da takvu životinju napravi kod kuće, morate se upoznati sa svim značajkama njegovog sadržaja, kao i navika kućnih ljubimaca.

Članci o temi
LiveInternet