Zec bijeli gigant albino: opis pasmine

Danas je pasmina zečeva bijeli gigant jedan je od najčešćih. U jednom trenutku su ove životinje bile tako tražene da su položile temelje za stvaranje novih visokoproizvodnih mesa i mesa -shock stijena.

Istorija porijekla

Ranić Bely Giant prvi put je uzgajan na kraju 19. i 20. stoljeća njemački i belgijski biolozi i uzgajivači. Naučnici su se suočili sa zadatkom da dobiju pasminu koja bi imala visokog bijelog krzna, što je bilo ogromno u to vrijeme u industriji krzna. Zec je uzgajan kao rezultat prelaska belgijskih divova minijaturnim ustavom.

Istorija porijekla

Izgled zečeva pasmine bijelog diva

Dugo, naučnici su radili kako bi učvrstili nedostatak krznenog pigmentacije. Cilj je postignut tek nakon 20 godina. Kao rezultat javnosti, nova pasmina predstavljena je sa dobrom karakteristikama mesa i odličnim bijelim krznom.

Bilješka! Veliki broj životinja izvezen je, ali protiv pozadine promjene klimatskih uvjeta, većina njih je umrla. Bilo je malo životinja u SSSR-u, što je postalo razlog poboljšanja pasmine.

Opis i karakteristike pasmine

Belgijski divovi - preci zečeva Albinosov

Opis i karakteristike pasmine

Bijeli gigant je zec koji vizualno izgleda kao bijela kvrgava vune. Karakterističan predstavnik pasmina sa dobrom genealogijom ima sljedeće karakteristike:

 • Ova vrsta kućnih zečeva karakteriše prisustvo izduženog tijela;
 • Uši su ravne i blago zaobljene na savetima, njihova dužina približno doseže oko 16 cm;
 • Plodnost žena. U svakom leglu donose najmanje 7 zečeva. Pored toga, zečevi dobro razvijaju majčinski instinkt, vrlo su brižne majke;
 • Težina odraslih životinja varira u rasponu od 3,5-6 kg;
 • Tokom svog života, njihova težina se stalno mijenja, ali još uvijek ovisi o razredu. Na primjer, elitni predstavnik pasmina više od godinu dana dostići će 5,8 kg, a zec druge klase već će težiti više od 5 kg;
 • Duljina tijela u prosjeku doseže 60 cm, a grudni opseg je 37 cm;
 • Vuneni poklopac je gust;
 • Leđa su široka i dovoljno ravna;
 • Udovi su ravni i široki;
 • Oči životinja nemaju pigmente, pa se čini crvenim zbog prozirnih plovila.

Briga

Šta zečevi izgledaju poput bijelih divova

Bilješka! U procesu uzgoja pasmine pred uzgajivačima zadatak je bio da ukloni što više pigmenata iz tijela, tako da na vunu nije bilo mjesta. Kao rezultat toga, životinje iz pasmine bijelog diva su albinos.

Briga

U brizi su životinje nepretenciozne, ali čisto fizički zečevi, divovi neće moći živjeti u uskim ćelijama. To je možda jedan od značajnih nedostataka pasmine. Ostatak uvjeti sadržaja nisu različiti od plemena. Preporučuje se stavljanje ćelija u dobro -ilitna mjesta na kojima nema nacrta i sloj plus temperaturu.

Bilješka! U vrućim danima životinje bi trebale imati priliku sakriti u hladu.

Dovodnici ćelija postavljeni su na visini svojih najmanjih stanovnika. Ne postoje posebni zahtjevi za ishranu: Ljeti - koncentrirani su i osušene zelenile, a zimi - sijeno i složeni feed. Povremeno u prehrani potrebno je uvesti grane drveća.

Uzgoj pasmina bijeli div

Ćelije za održavanje velikih zečeva

Uzgoj pasmina bijeli div

Predstavnici pasmine bijelog giganta razvode se sasvim jednostavno. Njihov lov odvija se složeno i redovno. Kao što je već spomenuto, najmanje 7 mladunaca daje ženku na leglu, obično se broj kreće od 7-10 zečeva.

Bitan! Jedenje i promatranje njihovih mladunaca među ženama bijelog giganta je rijetkost.

Nema problema sa mlijekom tokom dojenja, ali ponekad mastitis se i dalje može razvijati u životinji. Po pravilu se javlja nakon 2-3 Okrula i prilikom održavanja zvijeri u zatvorenoj sobi. Da biste riješili problem, poljoprivrednik se preporučuje zamjena ženskog broja za popravak.

Fraper se javlja u dobi od 5-6 meseci. Snažno se ne preporučuje prekomjerno nadmetanje muškaraca, od tada počinju brzo dobijaju težinu i pogodni su samo za klanje.

Novorođene mladunci brzo dobivaju težinu. Ako nacrtamo analogiju, rastu poput pilića brojlera. Podložno pravilima održavanja, prehrane visoke kvalitete, težina dva -mosednih zečeva dostiže 2 kg.

Prednosti i nedostaci

Početni raspored vakcinacije kunića

Bilješka! Brzo rast i razvoj, kao i jak imunitet, primijećen je u onim mladunci koji su dugo potrošili majčino mlijeko. Najprikladnije vrijeme za ekskomuniciranje iz majke - nakon dva mjeseca.

Prednosti i nedostaci

Albino zec među kućnim sortima je elita. To je zbog velikog broja prevladavajućih karakteristika, jer nije bilo ništa što je ta pasmina uzeta kao osnova za izlučivanje mnogih drugih pasmina.

PrednostiNedostaci
 • Kvalitet krzna. Koža zečeva ove pasmine ima odličnu kvalitetu i vrlo je cijenjena u obradi. Zato poljoprivrednik, uzgajajući bijeli gigant, ima priliku prodati ne samo mesne proizvode, već i krzno.

 • Prigoda. U poređenju s drugim pasminama, još su ranije -prilisanje, ali i dalje životinje pokazuju dobre stope dobitka težine. Po želji, mogu ih biti postignuti mesom već u dobi od 3-4 meseca.

 • Odrasli zečevi sadržani u odgovarajućim uvjetima dostižu težinu od 5 kg. Čak i među mesom pasmine ovaj je indikator čvrst.

 • Loš opstanak zbog tendencija velikog broja različitih bolesti.

 • Često se rodile mladunci s nenormalnim tjelesnim stazom.

 • Problemi sa šapama često se razvijaju. Tjelesna težina je velika, što uzrokuje izgled kukuruza.

 • Ženke nakon Okrula podliježu razvoju nedovoljnog podloge i mastitisa, tako da poljoprivrednik treba pažljivo nadzirati zdravstveni status kućnih ljubimaca.

Zec bijeli gigant albino: opis pasmine

Zdrava prehrana za kućne ljubimce

Bely Giant Bodget ima veliki broj prevladavajućih karakteristika, ali uprkos tome, postoje nedostaci. Da biste uspješno uzgajali stoku, morate se upoznati sa nijansima rasta, uzimajući u obzir pojedinačne karakteristike životinja. Da bi se spriječilo razvoj bolesti, potrebno je strogo promatrati sanitarne i higijenske norme i pravovremenim cijepljenjem.

Članci o temi
LiveInternet