Azins za mačke: upute za upotrebu

Organizam životinje, poput ljudi, može postati stanište parazita. HEMINANTI podjednako prijete i ulicom i domaćim mačkama. Paraziti u tijelu kućnog ljubimca opasni su ne samo za svoje zdravlje, već i za zdravlje vlasnika. S direktnim kontaktom sa zaraženom mačkom, osoba sa gotovo sto posto vjerovatno će postati vlasnik crva. Jedan od najčešćih lijekova protiv parazita je Azinox (Azinox). Ovaj članak ima detaljne informacije o lijekovima, naznake za upotrebu i doze.

Indikacije za upotrebu

Velika većina crva je parazit u crevima životinje, ali jetra ili bubreg također mogu doći ispod udarca. Azinins plus za mačke pogodne su ako su svinjski tapeworm, lanac bikova i ostali crvi zatraženi svinjetinom.

Indikacije za upotrebu

Recepcija veterinara

Veterinari preporučuju korištenje ovog lijeka za liječenje sljedećih bolesti:

 • Depilioza;
 • diechinokoccozobitrioza;
 • Teniza;
 • mesotstidoza;
 • ehinokokokuza.

Simptomi svih gore navedenih bolesti nisu baš različiti: povraćanje, pogoršanje ili nedostatak apetita, poremećaj stomaka. Primjećujući ove simptome, vlasnik mora preuzeti mjere pravovremeno i steći azine za mačke.

Bitan! Ovaj lijek se ne može koristiti bez prethodnog savjetovanja sa analizom veterinara i testiranja.

Sastav i princip akcije

Azinox tablete su bijele, okrugle. Uključuju glavnu aktivnu supstancu prazicantel. Pored njega postoji škrob i laktoza.

Teško je ukloniti parazit iz tijela životinje, jer se crv čvrsto prilijepi za unutrašnje zidove. To je ta sposobnost koja isključuje varijantu prirodnog izlaza iz tijela.

Azins utječe na tijelo parazita, kršeći proizvodnju enzima. Zbog toga se gubi rad impulsa i mišića, što podrazumijeva potpunu imobilizaciju crva. Lišen prilika za prikupljanje, Helminth, prirodno se izlučuje iz tijela mačke.

Sastav i princip akcije

Izgled lijeka

Upute za upotrebu

Savjetovanje s veterinarom, možete koristiti lijek. Preporučuje se to učiniti tokom jutarnjehnute hranjenje. Tablet se može pomiješati s hranom ili staviti u poslasticu. Da bi kućnog ljubimca precizno progutao lijek, tablet treba slomiti i rezultirajuće puderom miješa se s hranom.

Azins za pse i mačke - upute za upotrebu i doziranje:

 • Potrebna doza lijeka izračunava se pojedinačno za svaku životinju na osnovu mase svog tijela. Zbog toga, na prijemu veterinara, trebali biste unaprijed vagati mačku.
 • 10 kg životinjske težine računa za jednu tabletu lijeka.
 • Preporučuje se životinje koje teže manje od 5-7 kg prenose se doze tableta presjačene u prah. U ovom slučaju tačnost doziranja povećava se.

Značajke terapijskog kursa

U liječenju Helmintha, lijek se koristi jednom tijekom jutarnjeg hranjenja. S ispravnim proračunom doze nuspojava, ne.

Bilo koji ljekar mačaka, pored tretmana Azinox, preporučit će da je to preventivno. Nakon što stigne do mačića, godina od nekoliko mjeseci treba dati azine jednom u 6 mjeseci.

Mjere predostrožnosti

Ako životinja odbije samostalno jesti tablet, lijek se miješa sa vodom i ubacuje u grlo sa špricom. U ovom slučaju, osoba mora raditi u gumenim rukavicama za jednokratnu upotrebu, jer može doći do kontakta s sluznicom, može doći do infekcije s crvima.

Dodatne informacije! Ako je moguće, vrijedno je tražiti drugu osobu da zadrži mačku, to će smanjiti rizik od ogrebotine ili ugriza.

Kontraindikacije i nuspojave

Prije upotrebe Azinoxa, potrebna je obavezna konsultacija sa stručnjakom kao preventivna ili lijekova. Životinja može imati pojedinačnu netrpeljivost po pojedinim komponentama u sastavu.

Upute za upotrebu

Mačka je u veterinarskoj klinici

Također vrijedi razmatrati pojedinac povećana osjetljivost kućnog ljubimca. Može dovesti do alergijskih reakcija. U ovom slučaju, pored otkazivanja lijeka, potrebno je izvršiti vraćanje terapije antihistaminima.

Podložno korištenju nuspojava nakon droge,. Azins je kontraindiciran samo u trudnica, ne može se koristiti bez pojedine svrhe veterinara.

Interakcija s drugim lijekovima

Službeni slučajevi promjene dobrobiti u kućnim ljubimcima, kada se koristi ovaj lijek, zajedno s drugima, nije registriran. Međutim, ljekari za prevenciju ne preporučuju davati mačke azine istovremeno sa antikonvulzivnim drogama i hlorohinom istovremeno.

Prednosti i nedostaci

Među pozitivnim aspektima lijeka vrijedi napomenuti:

 • Kvalitet. Azini u relativno malim troškovima ima brzi utjecaj na tijelo, eliminirajući životinju iz parazita.
 • Sigurnost. Ovaj lijek je sasvim siguran, a ne jedan slučaj predoziranja nije zvanično registriran.
 • Širok raspon izlaganja.
 • Raspoloživost. Azini se mogu naći u gotovo bilo kojoj veterinarskoj trgovini ili klinici.

Značajke terapijskog kursa

Čistokrvne mačke posebno pate od crva

Od uma, samo se može utjecati samo nemogućnost lijeka na okruglior.

Dodatne informacije! Ako je potrebno, tretman za okrugliorme treba pribjegavati korištenju analoga lijeka, informacija o kojima u sljedećem odlomku.

Tabela: Analogci lijeka

Naziv lijekaIndikacije za upotrebuCijena
PrasitelInfekcija sa okruglim crvima ili vrpcom / za preventivne svrhe70 rubalja
PrazicideInfekcija sa okruglim crvima ili vrpcom / za preventivne svrhe110 rubalja
MilbemaxNematodoze, cestodoza500 rubalja
Kanikvantel +Infekcija ravnim crvima1500 rubalja


Prije upotrebe bilo kojeg od ovih analoga potrebno je obavezno savjetovanje s veterinarom.

Mjere predostrožnosti

Ambalaža je zbunjena

Zaključno, vrijedi napomenuti da je danas azins jedan od najpopularnijih lijekova za mačke u borbi protiv Helmintha. Stekao je svoju popularnost zbog efikasnosti i sigurnosti.

Članci o temi
LiveInternet