Šampon doktor za pse zelena sa benzoilexidom

Dr.-ov šampon za pse je higijenski lijek za njegu, čiji je sastav dizajniran za kožu i kosu životinje, ona služi i kao sprečavanje razvoja dermatitisa i različitih osipa. Postoji nekoliko sorti s različitim sastavom, neki su dizajnirani za ublažavanje iritacije, eliminirati upalu. Prije upotrebe šampona morate pažljivo pročitati čitanja i kontraindikacije za upotrebu.

Svrha i akcija

Šampon sa benzoilexidom za pse namijenjen je životinjama sa problematičnom kožom i vunom. Koristite ga za složeni tretman postojećih bolesti epiderme, kao i sprečavanje njihovog razvoja. Efikasan protiv različitih osipa, akni i dermatitisa.

Svrha i akcija

Sorte "ljekara" šampona za pse

Bilješka! Razvoj alergijskih reakcija kod pasa, crvenila i osipa uzrokovana je utjecajem agresivnih faktora okoliša sa oslabljenim imunitetom. Trenutni i dodatni sastojci šampona omogućavaju održavanje prirodne ravnoteže epiderme, štiteći ga od virusnih i gljivičnih infekcija.

Kakav efekat šampon ima na koži životinje:

 • doprinosi obnovi ozlijeđenih dijelova epiderme;
 • ublažava upalu i svrbež;
 • Sastav ima izražen antiparazitivni učinak;
 • Prestaje neugodne mirise;
 • sprečava aktivnu reprodukciju patogene mikroflore;
 • normalizira rad lojnih žlijezda.

Uz to, proizvod učinkovito prao i predstavnici dugogodišnjih stijena, uklanja piling i oštećene epitelne ćelije, potiče regeneracijske procese.

Sastav i oblik puštanja

PasMolo za pse je obvezujuća tekućina koju karakteriše bjelkasto boje, ima ugodnu nezasićenu aromu. Proizvode proizvode u nekoliko kontejnera - malih 100 ml i ekonomičniji u 200-250 ml.

Bilješka! Svaki šampon pričvršćen je na poklopac preliv, što olakšava proces sticanja sadržaja.

Proizvođač proizvodi tri sorte šampona:

 • sa Clinuri;
 • sa breza tar u sastavu;
 • Obični šampon "Doktor".

Svaki se lijek razlikuje u sastavu, a samim tim ima drugačiju radnju. Da biste odabrali najprikladnije sredstvo u određenom slučaju, potrebno je upoznati sa sastavom, svrhom i kontraindikacijama svakog.

Rangazole šampon

Karakteristična karakteristika ovog alata je inovativna formula za proizvodnju. Sastav uključuje dva glavna sastojka koja imaju izražen antifungalni efekat:

 • Ranazol je fungicid koji inhibira vitalnu aktivnost patogene mikroflore, uključujući gljivice roda Candida. Suzbijanje njihove reprodukcije osigurava se ispravnom biocenozom svih slojeva epiderme;
 • Ekstrakt kore vrbe je komponenta biljnog porijekla, koja ima izražen antiseptički, anti -inflamatorski i antifungalni efekat. Hemijski sastav sadrži i salicilnu kiselinu koja regulira rad lojnih žlijezda.

Sastav i oblik puštanja

Šampon "Doktor" s biranskom sastojem

Bilješka! Preporučuje se upotreba za sprečavanje razvoja gljivičnih infekcija, posebno na pozadini slabljenja imunološkog sistema psa zbog određenih okolnosti.

Lijek sa brezama u sastavu

Sastav u cjelini ima mnogo zajedničkog sa klasičnom vrstom šampona, ali dodatno je obogaćen cilja breze. Ima sljedeći učinak na kožu:

 • umjerena izloženost receptorima nervnih završetaka;
 • ubrzati procese regeneracije oštećenih tkiva;
 • Stimuliše cirkulaciju krvi.

Sastav sadrži i glicerin zahvaljujući tome koji se koža dobro vlaži. Ova vrsta je pogodna za redovnu upotrebu.

Klasičan "doktor"

Green šampon Dr. za pse vrši se na bazi benzoidnog peroksida ili benzoil -transceisa. Kad potakne kožu, tvar se spušta u dvije komponente - benzoličnu kiselinu i vodikov peroksid. Dobar je antiseptik, ima sljedeći učinak na kožu:

 • normalizira proizvodnju lipida od strane tijela;
 • uništava bakterije i drugu patogenu mikrofloru;
 • neutralizira masne kiseline;
 • Inhibira vitalnu aktivnost stafilokoka.

Pomoćne komponente su omekšane destilovane vode, ukinuto -popilbetain, lauril sulfat natrijum, propilen glikol, natrijum-hlorid itd.

Bitan! Sastav je učinkovito vlažan, preporučuje se upotreba ako postoje problemi. Za česte upotrebe nije prikladno.

Način primjene

Slika 3. Šampon sa ciljama breze

Komplet uključuje detaljna uputstva za upotrebu proizvoda. Benzoid peroksidni šampon za pse koristi se na sljedeći način:

 1. Nanesite malu količinu proizvoda na unaprijed modelinu kožu i vunu. To ovisi o dužini i gustoći vune, kao i veličine psa.
 2. Temeljito pjena sa sastav, zadržite nekoliko minuta, a zatim isperite velikom količinom čiste tekuće vode.
 3. Da bi se postigao najveći učinak iz upotrebe šampona, ponovno se nanosi, pena i ostaje 5-7 minuta., Zatim oprane s velikom količinom vode.

Bilješka! Za prevenciju razvoja dermatoloških bolesti, kućni ljubimac kupa se nekoliko sati prije nanošenja sredstava iz parazita na grebenima.

Mjere opreza za korištenje

Sastav proizvoda je potpuno siguran za životinje, može se koristiti u bilo kojem dobu i za bilo koju pasminu. Možda je jedini kontraindikacija pojedinačna netolerancija na komponente lijeka.

Uz produženu i nekontroliranu upotrebu, razvijaju se sljedeće nuspojave:

 • efekat izbjeljivanja;
 • Ljuštenje kože.

Bitan! Potrebno je osigurati da sastav ne padne na sluznice psa, to će uzrokovati ne samo iritaciju, već i bolne senzacije.

Način primjene

Klasična verzija higijenskog proizvoda "Doktor"

Dr.-ov šampon za pse ima dobre kritike, pored toga, prodaje se po pristupačnim troškovima. Prije nego što date preferenciju jednom ili drugom negu, toplo se preporučuje prvo posavjetovati se sa veterinarom ili u ekstremnim slučajevima pažljivo proučavati sastav i kontraindikacije za upotrebu.

Članci o temi
LiveInternet