"Zaustavi cistitis": kako dati mačku

Opis, sastav i oblik puštanja

Kuća je zasigurno radost: razigrana je, tajanstvena i graciozna, zanimljivo je gledati ga. Ali igranje i hranjenje nisu sve odgovornosti dobrog vlasnika: životinje, poput nas, ponekad se razbole. Danas ćemo razgovarati o lijeku za mačke "Stop-cistitis", za ono što i kako koristiti.

Opis, sastav i oblik puštanja

"Stop-cistitis" je zacjeljivanje i preventivni lijek protiv. Otpustite ga u obliku tableta ili ovjesa.

Okrugle zelene zelenkaste tablete prekrivene zaštitnom školjkom pakiraju se u plikove ili staklenke polimera, a zatim u kutije kartona. Tablete dozirane 120 mg. Ljekovita svojstvaTamno ovjes se proizvodi u bocama sa poklopcima, u kutiji se nalazi i dozator za tačno određivanje broja kapi "Stop-Cistitis" za mačke različitih veličina.

Obje vrste lijekova sadrže nitroksolinske, drootverine hidroklorid, kao i ekstrakte takvih biljaka:

 • Magistralna trava,
 • Lišće koprive,
 • konjski popis,
 • Listovi Lingonberry, korijen slatkih slatkiša,
 • Birch lišće,
 • VOZITE VOZITE.

Spomenute biljke uključuju flavonoide, tanine potrebne za zdravlje minerala za životinje, vitamine i druge korisne supstance.

Da li ste znali?1963. prvi let mačaka napravljen je u svemiru. Felicett (kao lepršavi astronaut) implantirao posebne elektrode u mozgu Felisetta, koji su tokom leta poslali signale nervnih impulsa životinje na Zemlju tokom leta tokom leta. Felisett je završio misiju koju joj je dodijeljena i vratila kući sigurno.

Ljekovita svojstva

Zahvaljujući bogatom sastavu, lijek ima širok spektar radnji:

 • Anti -infalmatorni,
 • antimikrobni,
 • Antiseptički,
 • Diuretik,
 • Spazmolitic,
 • vazodiliranje.

Prilikom brige za mačku, bit će korisno da znate o stvarima kao što su: takođe pročitajte

Indikacije za upotrebu

Lijek je namijenjen liječenju mjehura, bubrežnih bolesti, upale uretre - za prevenciju ovih bolesti i tokom perioda oporavka nakon hirurške intervencije - za prevenciju bolesti u različitim dijagnostičkim postupcima. Indikacije za upotrebu

Da li ste znali?Na Kipru, arheolozi su pronašli ostatke mačke u ljudskom grobu, naučnici su odredili starost ukopa na 7500 pre nove ere. e. Ove informacije odbija činjenicu da su Egipćani prvi ukroti mačke, jer se spominjemo domaće lepršave kućne ljubimce u egipatskoj kulturi datira u periodu 2000. godine prije Krista. e.

Način primjene i doziranja

Da shvatimo kako da dajemo lijekove mački. "Zaustavljanje cistitisa" dat je obrok ili ispod jezika dva puta dnevno tokom liječenja, jednom za prevenciju u roku od pet do sedam dana.

Tablete

 • Pojedinci težine do 5 kg jedan normu - jedna tableta;
 • Teži više od 5 kg - jedna i pol tableta.

Pogledajte upute za upotrebu drugih mačaka za mačke, kao što su: i

Suspenzija

Suspenzija prije upotrebe mora se temeljito politi dok se sediment ne otopi. Doziranje (dnevno):

 • težina do 5 kg - 4,0 ml;
 • Više od 5 kg - 6,0 ml.
Način primjene i doziranja

Bitan!Trajanje načina liječenja na osnovu dijagnostičkih podataka i trenutnog stanja zdravlja pacijenta određuje veterinar.

Sigurnosne mjere

Osoba sklona alergijama trebala bi mjeriti lijek za kućnog ljubimca s oprezom, kada potakne kožu ili sluznicu, morate isprati čistu vodu. Ako postoji jaka reakcija, morate se obratiti liječniku, a umetnik od vas iz lijeka.

Kontraindikacije i nuspojave

Alat je kontraindiciran kod životinja sa bolestima srca i jetre. Sredstva za njegu mačaka i noseći ženke date su tek nakon savjetovanja sa ljekarom. Sigurnosne mjere

Bitan!Prilikom liječenja kućnog ljubimca, pokušajte da ne propustite sljedeće lijekove - morate početi iznova.

Negativne posljedice Kada uzimaju lijek "Stop-Cistitis" u preporučenoj doziciji prema uputama za upotrebu za mačke, nisu primijećene, rijetki su izuzeci - alergija na neke komponente. Sa netolerancijom, tretman treba zaustaviti ovaj alat.

Polica i uvjeti za život i skladištenje

Lijek se čuva na suhom, ne osvijetljenom mjestu, daleko od hrane i hrane se, na prosječnoj temperaturi. Zatvoreni kontejneri se pohranjuju do tri godine, suspenzija - dvije godine.

Savjetujemo vam da saznate za takvu suhu feedu za mačke: i

Zaključno - certifikat za vlasnike pahulja: Ako životinja odbije hranu, često radi do ladice i istovremeno se jasno umakuje, pokušava se sakriti od vas, a ne postoji pitanje uobičajenih igara, morate Obratite se veterinaru. Što prije obraćate pažnju na ove simptome, brže ćete pomoći vašem ljubimcu.

Članci o temi
LiveInternet