Zašto psi za pse?

Šta je za i kada je možda potrebno?

Ljubitelji životinja dobro su svjesni da su četiri -legirani prijatelji, pored radosti, ponekad uzrokuju puno problema sa svojim vlasnicima, posebno u gradskom stanu.

Phileri za pse postali su samo pronalaženje, rješavanje mnogih ne najprijatnijih problema.

Šta je za i kada je možda potrebno?

 1. Pa, naravno štene! Kao i bilo koje dijete nije u stanju da izdrži potrebu već dugo i, osim toga, nema pojma zašto ne možete napraviti lokvu na prostirku na kojoj se noge ne pomeraju, a vlaga se ne upijaju, a vlaga se brzo upijaju, a vlaga se brzo ne pomeraju, a vlaga se brzo ne pomeraju, a vlaga se ne upijaju brzo dovođenje nelagode.

Bitan! Ne zlostavljajte pelene u nežnoj starosti. Da se optužba štene proslavi svoje poslove na ulici bit će mnogo teže! Savjetujemo vam da ih koristite samo ako ne možete na vrijeme hodati vašeg ljubimca.

Raspon veličine
Zaštita tokom estrusa
 1. Ako je pas slabo izveden i ima lošu, neuništivu naviku obilježavanja namještaja u stanu, onda je pelena u stanju lako riješiti ovaj problem.
 2. Kada putujete. Ako idete na dugi put i neće biti mogućnosti hodanja psa, pelena će morati biti od velike pomoći.
 3. Pelene za pse djevojčica sa estrusom - vrlo razumno rješenje. Posebno za male pasmine koji se slobodno osjećaju na sofi i spavaju u krevetu sa ljubavnicom. Pored toga, ovaj dodatak u ovom slučaju je odličan lijek za agilnu gospodu u šetnji.
 4. Naša manja braća, nažalost, bolesna su ne manje od nas. U teškim državama ili nakon operacije, kada kućni ljubimac ne može samo ići u šetnju, ali ustani iz kauča, pelena je samo spas. Pomoći će ne samo da održi čistoću, zaštitu od infekcija, već ponekad popravi zavoj na ranu ili šipku.

Reference: Ako je ozljeda ili operacija psa bila na genitalnim organima ili trbušnim šupljinom, pelene će također pomoći da se češlja i pokušaju grickati šavove.

Kako naviknuti psa?
Pelene
 1. Mnogi stariji psi nisu u stanju da izdrže dugo vremena zbog slabljenja mišića unutrašnjih organa ili starosnih bolesti. A ako štene ne razumije zašto je nemoguće organizirati toalet kod kuće, a zatim odrasla osoba, majčin pas dodaje takvu smetnju i dodaje mentalnu muku. Prigušivači se mogu odabrati za bilo koju veličinu, tako da vam neće biti teško spasiti svog ljubimca za odrasle iz takvih iskustava.

Raspon veličine

Razne pasmine pasa uključuje širok raspon pelena. U veterinarskim ljekarnama i trgovinama za kućne ljubimce možete pronaći pelene i stranih i ruskih proizvođača. Dimenzionalna mreža za različite proizvodne kompanije malo se razlikuje jedna od druge, ali približno usklađivanje je sljedeće:

 • XS (Extra Smal) -Za najmanjih pasmina (2-4 kg), poput igračke terijera, Chihuahua;
 • S (Smal) - za veće stijene, poput Spitza, Beikata, Jorkširski terijer (3-6 kg);
 • M (srednje) Primjer za patuljak pudlica (5-10 kg);
 • L (veliki) -Za pse srednjih pasmina-španijel, francuski buldog (8-14 kg);
 • XL (ekstra veliko) - za ljude poput pitbula, boksera (12-40 kg);
 • Xxl (2 ekstra krupna) - za velike pse - pastir, Doberman (od 40 kg).

Jao, za najveće pse, poput Senbernara ili Mastiffa, pelene su malo vjerovatno da će pronaći pelene. Ali to nije problem, jer nije tako teško napraviti pelene za vaš veliki prijatelj vlastitim rukama.

Kako naviknuti psa?

Nije teško uvjeriti svoje vlasnike u nesumnjive prednosti pelena za pse, ali kako ubediti same kućne ljubimce? I u redu, ako je pas mali i koristi se za hodanje u odijelima, i šta da rade vlasnici boksera ili šnauzera?

DIY pelene
- zašto mi treba?..

Sve nije tako teško. Kao i kod preljeva, morate djelovati samo naklonost. Da biste stavili pelenu, odvratite svoj četverogeni prijatelj sa razgovorima. Obavezno pohvalite i liječite deliciju. Nakon ometanja igre.

U početku ćete morati pažljivo pratiti kućnog ljubimca da spriječite pokušaje pooštravanja dodatne opreme, pa da naučite pelenu, odaberite slobodan dan.

Ne stavljajte pelenu prvi put već duže vrijeme, 10-15 minuta je dovoljno. Povećati vrijeme provedeno u pelenama postepeno.

Pažnja! Ne možete neprestano držati psa u pelenama. Tkanine i elastične trake trljaju kožu. Neprekidni materijal izaziva pojavu osipa i iritacije pelena. Stanje vune se značajno pogoršava. Pa bi pelene treba koristiti samo u hitnim slučajevima.

Važan faktor u ovom slučaju je pogodnost dizajna. Pelena bi trebala dobro sjediti na tijelu psa, ne puzi i ne ograničavaju pokrete. Stoga je po prvi put preporučljivo kupiti nekoliko pelena od različitih proizvođača kako bi se razumjeli koji je najbolji za vaš omiljeni.

DIY pelene

Ponekad, ako je vrlo teško odabrati gotovu pelenu (na primjer za veliki pas), možete napraviti pelene za pse dječaka i pasa vlastitim rukama:

Zaključak
Sa vlastitim rukama, koristeći običnu dječju pelenu
 1. Za to možete koristiti obične veličine djece. Samo trebate rezati rupu za rep, pomesti ga i koristite spajler za pričvršćivanje Velcro izrezanog gornjeg i donjeg dijela pelena.
 2. Čak je i lakše napraviti plijene za pse iz dvoje za jednokratnu gaćice. Jedino što treba učiniti je rupa ispod repa, koja bi također trebala biti zaplijenjena.
 3. Najviše vremena -Sumiranje, ali ništa manje jednostavan način šivati ​​pelene iz stare t-duga ili lima. Ovde, umesto elastičnih bendova, bit će veze. A ako koristite vodootporne tkanine i ženske brtve, dobivate pelenu za višekratnu upotrebu, koji će vas spasiti.

Također vrijedi razmatrati da su peleni za pse dječaka značajno razlikuju od djevojčica i nisu gaćice, već široki pojas. Prema anatomiji muškog od mužjaka, upijajuća površina takve pelene nalazi se na životinjskom trbuhu.

Pravljenje slične pelene je još lakše. Ne trebate rezati rupu za rep. Vrijedno je odsjeći dječiju pelenu na jednoj strani i elastične trake, a na drugom - samo internim. Velcro će riješiti pelenu na stražnjem dijelu psa. Upijajući sloj s lijevim elastičnim opsegom povoljno će biti smješten ispod rebara, što će spriječiti curenje urina.

Zaključak

Naši kućni ljubimci, ne manje od ostalih članova naše porodice, zahtijevaju pažnju i njegu. Ali moderni ritam života u velikim gradovima ostavlja nas tako malo vremena za naše favorite. Naravno, pelene za pse ne rješavaju ovaj problem, ali oni mogu zaista olakšati život i vlasnicima i njihovim četverogiranim prijateljima.

Članci o temi
LiveInternet