Škare za rezanje pasa: filtriranje i zakrivljene opcije

Briga za mnoge duge pasmine pasa uključuje obaveznu frizuru. Da biste pravilno izvršili postupak, morate imati posebne alate. Prije izbora uređaja za dotjeranje, trebali biste proučavati funkcije i pravila izbora škara.

Vrste škara za frizure pasa

Škare za rezanje pasa je obavezan alat koji se koristi tijekom prerade vune. Uz pomoć, možete kvalitativno izvesti frizuru na bilo kojoj vrsti vune i dužine bez štete kućnog ljubimca.

Vrste škara za frizure pasa

Postavite za profesionalnu frizuru

Frizura kućnih ljubimaca sastoji se samo za rezanje vune na tijelu, već i uklanjanje obrastalog kose na ušima, šapama, pod repom. Neke pasmine zahtijevaju rezanje kose na glavi ili između šapa šape. S obzirom na ove karakteristike, vlasnici bi trebali imati skup Gromera koji će vam omogućiti da kontrolirate rast vune i stavite izgled psa na vrijeme na vrijeme.

Alati su podijeljeni u nekoliko grupa, ovisno o namjeni. Oni su obični, zakrivljeni i filigrani, sa podešavanjem vijaka. Vlasnici bi trebali znati značajke svake građevine, posebno ako se frizura vrši kod kuće.

Obični modeli

Obični škare za pse klasični su dizajn. Dužina noževa može varirati, pa biste trebali odabrati na osnovu veličine kućnog ljubimca i vrsti posla. Takva dodatna oprema koriste se za rezanje duge vune. Prstenovi profesionalnih škara mogu se nalaziti na istom nivou ili na različitim. Bolje je odabrati drugu opciju, jer smanjuje opterećenje na prstima.

Kako odabrati prave škare za frizure psa

Prisustvo zaobljenih krajeva pomoći će u rasporedu njuške ili ušiju

Bilješka! Neki škare imaju mali zarez koji olakšava rad s dugom kosom.

Vrlo povoljna opcija za uređaj - sa vijkom za podešavanje. Na takvim alatima možete zategnuti vijak, čime se kontrolira proces frizure i kursu platna. Odlično rješenje za vlasnike pasa s različitim dužinama i vrsti vune. Rad sa takvim uređajem, glavna stvar nije izvlačenje vijaka. Inače, noževi će se oblikovati vunu i izazvati nelagodu psu.

Zakrivljen

Ova je opcija slična običnim škarama. Jedina razlika je u malom zavoju na krajevima. Takav je alat pogodan za rad sa licem, repom i ušima.

Filtriranje

Grumeri vrlo često koriste takve škare u radu. Odlikuju se posebnim dizajnom koji vam omogućava rad s bilo kojom vrstom vune i stvorite dobru frizuru. Postoji mnogo vrsta alata za filtriranje. Svaki od njih ima svoj broj zuba, koji su odgovorni za krišku vunene poklopca. Uz pomoć, možete stvoriti glatke prelaze, da mi sadrže kaput od kaputa i daju volumen. Dužina takvog alata obično ne prelazi 15 cm.

Bilješka! Za gustu vunu bolju je odabrati uređaj s rijetkim zubima, a za tanke, naprotiv, sa čestim.

Pravila rada i njege

Škare za filtriranje pogodne su za rezanje mekih koraka

Psi za njegovanje pasa izrađeni su od izdržljivog čelika, tako da alat služi duže vrijeme i odlikuje ga visoki rad.

Kako odabrati prave škare za frizure psa

Na tržištu je predstavljeno ogroman asortiman uređaja za rezanje pasa. Da biste odabrali jeftinu, ali dobru opciju, morate obratiti pažnju na karakteristike alata i njegove svrhe.

Stručnjaci preporučuju prateći takve kriterije:

  1. Pogodan rad. Škare trebaju sjediti u ruci, ne trljajte i ne uzrokujte nelagodu. Ne biste trebali birati teške uređaje, jer će se četkica brzo umoriti u procesu. Ako je moguće, škare su bolje da isprobaju prije kupovine.
  2. Kvalitet. Prilikom odabira alata morate obratiti pažnju na njegovu tvrdoću. Idealna vrijednost od 47 do 63 HRC. Ako indikator prelazi ovaj broj, tada je uređaj krhki i ne traje dugo vremena.
  3. Rad noževa. Potrebno je provjeriti kako se noževi zatvaraju i otvaraju. Ne bi se trebali miješati u njih. Treba se provoditi radno vrijeme brzo i jednostavno. Ne bi trebalo biti praznina ili neuspjeha kad se bliži. Škare visoke kvalitete su čvrsto povezani na kraj.
  4. Dužina noževa. Za uredno šišanje malih pasa i temeljne proučavanja dijelova, bolje je odabrati škare sa kratkim noževima.

Cijena kategorije škara promijenit će se ovisno o kvaliteti proizvoda. Da biste koristili kuću, ne trebate odabrati previše skupe opcije. Bolje je odabrati proračunski model dobrostanog branda, koji će kombinirati cijenu i kvalitet.

Bitan! Da biste odabrali dobar alat, morate obratiti pažnju na kvalitetu čelika. Što je bolje, to manje često morate izoštriti škare.

Pokretajte škare za frizure pasa, ako se vuna mora formirati i volumen. U drugim su slučajevima klasični modeli pogodni.

Pravila rada i njege

Kad se škare ne koriste, oni bi trebali biti pohranjeni u takvim uvjetima:

  • Alat je ostavljen na suvoj ravnu površinu sa zatvorenim platnostima;
  • Ako je moguće, trebali biste pokriti mjesto skladištenja mekom krpom ili papirom;
  • Nakon završetka upotrebe, krajevi lopatica obrisuju se tkaninom navlaženim u posebnom ulju, dok nije potrebno utjecati na radni dio;
  • Ne koristite škare za frizure u svakodnevnom životu, na primjer, rezani papir;
  • Najbolje je pohraniti alat u zasebnom slučaju.

Dok radim sa psom, trebalo bi da se pamti da ne možete rezati prljavu vunu. U ovom slučaju, čestice blata zalijepit će se na oštrice, ogrebotine i promoviraju tullnes. Isto pravilo se odnosi na vlažnu vunu.

Škare za rezanje pasa: filtriranje i zakrivljene opcije

Ako je alat potreban oštrenje, bolje je dati ga profesionalcima, kako ne bi slučajno oštetili proizvod

Bilješka! Tokom rada potrebno je zaštititi uređaj od padova i mehaničkih oštećenja. Inače, pričvršćivači mogu propasti.

Usklađenost s gore navedenim pravilima pomoći će produžiti život škara, a također činiti frizuru i brzo.

Pasmena vuna jedna je od glavnih karakteristika koja se obraća pažnja kada gledaju životinju. U svom izgledu možete utvrditi zdravstveno stanje, kao i "majstor" ovu životinju ili ulicu. Stanje vune igra veliku ulogu za one koji se bave uzgoju pasa. Pored estetske potrebe, tačna frizura daje prednost na izložbama, potvrđuje genealogiju i povećava šanse da odaberete partnera prilikom pletenja.

Članci o temi
LiveInternet