"Malta pasta": šta je to i šta se jede

Spoj

Svaka mačka provodi puno vremena ližeći svoju vunu. Nakon ovog postupka kaputi spadaju u stomak mačaka i mogu se formirati grudice. I to može dovesti do povraćanja, poremećaja želuca i gubitka apetita. Ali ne biste se trebali brinuti zbog toga, jer postoji prekrasan lijek za raspuštanje vunenih klastera u mačjoj želucu, a ovo je "slada pasta".

Spoj

Takva tjestenina je prirodni proizvod, a uključuje:

  • ulja i masti;
  • ekstrakt slada;
  • celuloza;
  • pepeo.

Posebna komponenta je derivat mliječnog šećera sa TSO-om (trans-galaktooligosaharica), što je napravljeno od mlijeka i pruža vašu mačku sa korisnim crevnim mikroflorom.

Pogledajte

Pored toga, u pastu postoje minerali (kalcijum, fosfor, natrijum, kalijum) i pomoćni sastojci (emulgatori, zgušnjivači, antioksidanti). Biološka svojstva i efekti

Biološka svojstva i efekti

Zbog sadržaja slada, pasta pomaže u rastvaranju kvržica vune. To olakšava prolazak kose kroz probavni trakt i vodi do besplatnog čišćenja mačjeg tijela. Kao rezultat toga, vaša životinja se oslobodi povraćanja i zatvor.

Razne masti podržavaju jetru i bubrege kućnog ljubimca, reguliraju metabolizam i promoviraju rast. A sadržaj minerala blagotvoran je učinak na stanje kože i vunenog poklopca.

Da li ste znali?Ljudi sa alergijama u mačja vuna zapravo nisu u alergiji ne svima vunu, već na proteinom FEL D1, koji se nalazi u mački salivi. Lizanje vune, mačka joj prenosi svoju slinu, a ona, zauzvrat, širi se po cijeloj kući.

Izlazni obrazac

Malt-paste se proizvodi u cijevima. Postoje paketi od 20, 50, 100 i 220 grama. Izlazni obrazac

Indikacije za upotrebu

Pasta je prikazana za upotrebu ako vaša mačka povraća ili zatvor zbog činjenice da su vunene kvržice akumulirane u stomaku i crijevima.

Doziranje

Lijek se može dati mački na dva načina:

  1. Dnevno - 3 cm paste.
  2. Jedna sedmica mesečno - 5 cm, zatim pauza.

A ako vaš kućni ljubimac razjavi, koji obično traje oko mjesec dana, a zatim zato su 5 cm sredstava u ovom periodu. Možete stalno uzeti "maltorija", a ako je potrebno, doza se može udvostručiti dvostrukim.

Bitan!Omogućite svom ljubimcu slatkom vodom u dovoljnim količinama.

Način primjene

Lijek se koristi ili s hranom ili odmah iz cijevi. Najbolje ako pada u stomak životinje prije jela. Obično nema problema sa prehrambenim tjesteninom, životinje poput njenog ukusa. Indikacije za upotrebu

Nuspojave

Nakon uzimanja ovog proizvoda nije registrovana nijedna sporedna efekat. Pored toga, pasta savršeno komunicira s drugim drogama, a ne otkrivene su negativne posljedice.

Kontraindikacije

Kontraindikacije za uzimanje tjestenine nisu identificirane, apsolutno je sigurno za mačje tijelo, jer uključuje prirodne komponente.

Uslovi skladištenja

Idealni uvjeti skladištenja - hladno i suho mjesto.

Bitan!Rok trajanja je 24 mjeseca ako su uslijedile sva pravila za pohranu.

Nakon što otvorite ambalažu, pasta se mora čuvati u hladnjaku, gdje temperatura treba biti od +2 ° C do +8 ° C. Doziranje

Analog

Analozi našeg lijeka su takve paste:

  • Gimpet Malt-Soft-Extra (Njemačka). Pored činjenice da se ova tjestenina raspada kvržice vune, takođe pomaže u problemima sa opterećenjem;

Da li ste znali? Lizanje vune za mačji nije samo sredstvo higijene, već i način da se smiri. Tokom ovog postupka, životinja liže posebnu supstancu iz svog otpada, koja sadrži vitamin B, koji kontrolira nivo mentalne ravnoteže u tijelu. Ako mačka ne liže, tada će postati vrlo nemirna tokom vremena, a kao rezultat toga, to može čak dovesti do smrti.

  • Excel Kittymalt Hair (SAD). Okus ove tjestenine podseća na morsku hranu, tako da će vaš ljubimac sigurno svideti;
  • Clity (Rusija). Ruski analog uvezene "Malte Paste" ni na koji način nije inferiorniji u svojim osobinama. Na osnovu pregleda mnogih vlasnika Felina, nisu pronašli posebnu razliku između domaće i uvezene paste. Clyny Paste ima odličan sastav, koji uključuje vodu sa srebrnim ionima, takođe ima ukus slada i aroma ugodno za mačke.
Način primjene

Kao što vidite, postoji prilično puno sorti paste za uklanjanje vune. Koji bi odabrao ovisi o vašim željama i, naravno, preferencije vašeg kućnog ljubimca. Sve paste predstavljene u našem članku su apsolutno sigurne i pomažu mačkice i mačake da se riješe kvržice vune i ne samo. Želimo zdravlje vašeg ljubimca i dugog života!

Članci o temi
LiveInternet