Odabir nadimka pasa

Opće preporuke

Kad se štene pojavi u kući, novoupravljeni vlasnici, prije svega, trebali bi odabrati njegovo ime. Treba napomenuti da je ovaj proces vrlo težak, jer dobro ime treba odgovarati nizu kriterija, a kada je u pitanju ženski kućni ljubimac, također je lijepa. U ovom ćemo članu predstaviti preporuke o tome kako imenovati devojku devojku, koje će ime biti najprikladnije za nju.

Opće preporuke

Da biste shvatili kako nazvati štene devojka nije dovoljna da koristi samo jednu maštu, morate pratiti neka opšta pravila, prema kojima bi nadimak kuka za pse trebao:

  • Budući da je kratak i jednostavan, jer će u nekim situacijama životinja često trebati nadmašiti, a s dugom i teškim imenom bit će teško;
  • Sastoji se od dva (maksimalna tri) sloga - najčešće naredbe uključuju dva sloga, tako da se vjeruje da će pas biti bolji odgovorio na ime dva sloga. Kompleksni i dvostruki nadimci u psima po pravilu se pojavljuju zbog službene registracije štenaca, koji se izvode prema određenim pravilima. Naravno, kućnom ljubimcu možete dati dugo ime (uključujući više od tri sloga), ali, istovremeno, treba izmisliti njegova skraćena verzija (na primjer, puno ime Angeline i skraćeno - Lina) ;
  • Da bude jedinstven - tako da vaš pas odgovori na to, a ne i druge životinje sa sličnim imenom;
  • uzeti u obzir karakter, navike, pasminu i veličinu kućnog ljubimca;
  • Poput pojedinaca, u protivnom jednostavno ne može odgovoriti na nju.
Po pasmini
"Meni!""

Također je poželjno da ime psa psa započinje sa suglasnikom, sadrži slovo "P" i sastoji se od mekih zvukova (potonji ga čine simpatičnim i privrženim).

Pažnja! Nadimak pasa ne bi trebao zvučati dvosmisleno, nervira osjećaje okruženja ili uvreda vjerskih principa.

Bitan! Izgled pojedinca mora odgovarati imenu.

Po pasmini

Imena pasa za pojedince djevojaka mogu se odabrati ovisno o njihovoj pripadnosti određenoj pasmini. U ovom se slučaju nadimak karakterizira najznačajniji kvalitet stijena. Na primjer:

- Lov na hrt (Ruski Psovy, južni ruski hrt), koji imaju hrabar i ratni raspoloženje, često se nazivaju raketom, metak i dostojanstvo;

- Psi malih pasmina (Chihuahua, igrački terijeri, marshmallows i drugi) daju diminutivna imena brodova koja podsjećaju na svoje minijaturne veličine: laly, dušo, mrvica;

- Predstavnici severa (Husky, Likes, Grenland Sredline) Odaberite nadimke povezane sa hladnim, zimi: Blizzard, infuzija, jurt;

Najpopularniji nadimci
- ja sam ljepotica!..

- Veliki psi psi (WolfDavam, Alabays, Senbernari), koji su oštri čuvari teritorija, kratkim zaglavljenim nadimcima koji odgovaraju njihovom izgledu: grmljavinom, prijetnja, timerice će biti prikladni.

Najpopularniji nadimci

Vrlo često, nadimci pasa za djevojčice biraju, nakon posljednjih trendova mode. Naravno, modne se mijenjaju i u skladu s tim utječe na popularne nadimke za kućne ljubimce.

Trenutno je modno dati kućne ljubimce ljudske imena. Da biste slijedili ovaj trend, za pse za pse su odabrane ženske imene:

- Slavne ličnosti iz svijeta umjetnosti, sporta, političara (glumice, dizajneri, pisci, sportisti): Monika, Lisa, Audrey;

- Biblijski (heroine narativa starog i novog zavjeta): Avigee, Abigail;

- Mitološki (karakteri grčke ili rimske mitologije): Demeter, Eerterpe, Juvente;

-Književni, animirani filmovi: Izaura, Gerda, Marianna.

Takođe popularno u cijelom svijetu nadimci su došli sa zapada, posuđeni sa engleskog, na primjer, Don, Charlie, Zara.

Prekrasna imena djevojčica

Često su vlasnici radije odabir prekrasnih nadimka za pse za pse. To je zbog činjenice da su žene elegantnije, plastike, graciozne, smirene, listiri u poređenju s muškim.

Prekrasna imena djevojčica
Lutka

Kao primjer, nazovimo sledeća prekrasna imena psa za predstavnike ženskog: Miranda, tajna, Charda.

Želja za originalnošću dovodi do činjenice da vlasnici biraju imena koja nisu samo lijepa, već i rijetka. Ovi nadimci mogu imati nerazumljivo značenje, teško je opaziti i zvučati vrlo netaknuti, na primjer, Bernima, Tarita, Lair. Nakon nekog vremena ovo ime traži pojednostavljenu verziju.

Cool Girl nadimke

Smiješne nadimke daju vlasnici koji se vole šaliti i vjerovati da će bez humor života biti dosadan i dosadan. A smiješno ime kućnog ljubimca prekrasna je prilika da uvijek bude u visokim raspoloženjem, a uzrokovati osmjehe drugih.

Odabir hladnih nadimka za pse pasa bilo koje pasmine (i velike i male), morate koristiti maštu, uzeti u obzir karakteristike karaktera, izgleda i navika pojedinca. Ovaj proces treba obaviti u kombinaciji sa djecom, jer su često promatrač i inventivni od odraslih.

Kao primjer, nadimci sledeće cool devojke mogu se zvati: FIFA, Kaprizul, Wir, Squeak.

Pažnja! Cool ime ne bi trebalo biti zloupotrebljeno i ponižavanje za pitomitsu. Također, odabir nadimak mora se uzeti u obzir tako da je prikladno ne samo za pseće psa, već i za odraslu osobu.

Sa nacionalnom bojom

Neki vlasnici pasa pasa imaju želju za odabirom imena s nacionalnom bojom na njihov omiljeni. Dakle, vlasnik može poželjeti:

- Izrazite ukuse (Na primjer, on može više voljeti sve talijanski, francuski ili biti prilog orijentalnog egzotika);

- naglasiti "Nacionalnost" pasmine svog ljubimca;

- vežite nadimak sa zemljom, Gdje živi sa svojim ljubimcima.

Cool Girl nadimke
Bavarsko odijelo

Treba napomenuti da nema mnogo ruskih opcija za imena psa za pojedince, posebno ako ih uporedite sa brojem engleskog, talijanskog, orijentalnog, francuskog i drugih opcija nadimka. Primjer ruskih nadimka pasa - djevojke su Alenka, Bug, Khulka, Masha. Gore navedeni nadimci ne samo da imaju čisto rusko porijeklo, već imaju i prekrasan zvuk, što je važan faktor pri odabiru nadimak za ženski pas.

Zaključak

Mnogo je imena koja se mogu nazvati kučkom.Svi su različiti, sa svojim "ističevim". Stoga je vrijedno odgovorno odabrati nadimak za svoje četveroged omiljene, a preporuke predstavljene u ovom članku Pomoć u tome.

Članci o temi
LiveInternet