Šta znači mačka kornjača?

Kakva je to neobična boja

Domaća mačka ima različite varijacije boje vune, ali zašto se zanima tako vezano za tricolor purr? Stvar je u tome da ova šarena boja ima nekoliko funkcija koje razlikuju takvu životinju među rođacima.

Kakva je to neobična boja

Značajka boje je prisutnost 3 boje: bijela, crna (siva) i crvena (breskva). Glavne opcije su:

  • Kaliko - životinjsko tijelo prekriveno je kontrastnim mrljama bijelih, crnih i crvenih boja ili njihovih lakih analoga- Zašto samo mačke
  • Harlequin - karakteristična karakteristika takve boje prisustvo je glavne boje i višebojnih mrlja na glavi, repu i šapama životinje- Postoji li trobojna mačka
  • TortoiseShell - Spotovi u boji nemaju jasne granice i ne prolaze glatko jedno u drugo. Da li zavisi od pasmina

Bitan!Postoji uverenje da eUgrušak je zabio mačku s bojom kornjače, to se nikada ne bi trebalo protjerati.

Zašto samo mačke

Sve je u vezi s genetikom: Činjenica je da je boja vune genetski formirana. Samo je x hromosom odgovoran za boju. Ona može nositi genom crne ili crvene boje u sebi. Stoga su potrebna crna i crvena, potrebna su dva hromosoma, a to je moguće samo kod žena (mačke imaju xy hromozome).

Video: Zašto mogu biti samo mačke kornjače

Da li ste znali? U Marylandu (SAD), tri-kolorske mačke proglašene su službenim mačkama ove države. Ovaj se događaj dogodio 2001. godine.

Postoji li trobojna mačka

1 Trokolor mačka je rođena za 3 hiljade trobojnih mačaka. To je zbog genetske anomalije - ove mačke su rođene sa setom hromosoma xxy. To je zbog ove funkcije koje dobiju ovu boju krzna. Vrijedno je napomenuti da ova značajka ima nuspojavu - takve mačke su u većini slučajeva neplodne.

Bitan! Uprkos nerednoj pečatima trobojne, preporučuje se steriliziranje. Ovo će pomoći da se izbegne u budućnosti "Koncerti"" i "Oznake"" teritorija.

Za ljubitelje mačaka, takva je mačka cjelina. Vlasnici mačaka rijetkom bojom krzna mogu sudjelovati na izložbima i budite sigurni da će njihov ljubimac sigurno biti bez pažnje. Vlasnik takođe izdaje certifikat koji potvrđuje jedinstvenost takve mačke. Heralds sreće: popularna vjerovanjaUprkos gore navedenim faktorima, tromat koji ne može prodati za puno novca, jer zbog svoje sterilnosti nije od interesa. Ali iz ovoga nisu manje ugodnije svom vlasniku jedinstvenošću svog rođenja i uobičajenim mačjim vrlinama.

Kazete mačke su vrlo važne, pa se pobrinite za to i

Da li zavisi od pasmina

Trikolnost ni na koji način nije povezana sa pasminom mačke. Najčešće se nalaze kratki pojedinci sa takvim bojanjem, ali i među dugogodišnjim takvim.Uprkos nedostatku obvezavanja ove boje krzna na pasminu životinja, vlasnici trobojnih mačaka primjećuju zajedničke karakteristike svojih kućnih ljubimaca: prijateljski i vrlo simpatični karakter, prilog jednom glavnom mjestu.

Da li ste znali? John Ashcroft, bivši američki tužilac general, bojao se takvih mačaka, s obzirom na to da im je znak đavola.

Ali, pored pozitivnih sličnih karakteristika, negativne. Na primjer, vlasnici tri-poglasnika žale se da se životinja ne može naviknuti na drugo mjesto toaleta, umjesto činjenice da je odabrao sam.Ova sličnost u ponašanju takvih mačaka može biti apsolutna slučajnost. Ipak, vrijedno je shvatiti da većina karaktera osobina životinje ovisi o odgoju i pasmini životinje. Šta znači mačka kornjača?

Heralds sreće: popularna vjerovanja

Tokom zajedničkog postojanja osobe i mačke, prvi je akumulirao mnogo znakova povezanih sa ovom životinjom. Vjerovanja koja spominju Tricolor Murki imaju mnogo naroda, a u svim je izgledom takve životinje dobar znak.Postoji znak da pojava takve životinje u kući obećava vlasniku sreću i povećanje materijalnog bogatstva. Ako se mačka proteže, povlačeći šape u vašem smjeru, onda je to hitna pomoć.

Pročitajte i,

U nekim istočnim zemljama vjeruju da je kuća u kojoj se tribolizira tri-flower zaštićena od požara i drugih nevolja.U Japanima su mornari preuzeli takvu životinju s njima do mora, jer su vjerovali da će to zaštititi brod od poplave. Trobojni mačka mogla bi biti skupa za mornare. Japanci su uglavnom anksiozni u vezi sa takvim životinjama: možete kupiti tricetrijske murlyk figurice svuda, koji igraju ulogu amuleta i namamiti sreću.

Saznajte šta su i

Postoji vjerovanje za mladenku: ako se tri puta kihaju pored nje, onda to obećava novopečenu sreću u porodičnom životu. Vjeruje se da ako je mačka trobojnika priključena u kuću, ovo je nastanka. Da li će trobojni mačka donijeti sreću i sreću u vašu kuću - niko ne može garantovati. Ali činjenica da će zajedno s takvom mačkom doći u vašu kuću i dobro raspoloženje je sigurno!

Video: Zašto troje mačka donosi sreću

petnaest

Članci o temi
LiveInternet