Slučaj za prijevoz pasa u automobilu (rt na stražnjem sjedalu)

Putovanje automobilom postaje sve popularnije. Istovremeno, kućni ljubimci često voze sa vlasnicima, ponekad prevazilazeći hiljade kilometara. Kako pružiti repnu prijateljicu sa udobnim i sigurnim prevozom, zaštitite unutrašnjost automobila iz pših kandža, zuba i vune i sprečavaju intervenciju vašeg omiljenog pseća u procesu vožnje?

Sorte i zahtjevi za materijal za proizvodnju

Prekrivači automobila za pse klasificiraju se na mjestu njihove instalacije:

  • Oni koji su postavljeni na stražnjem sjedalu automobila;
  • Oni koji se nalaze u prtljažniku mašine.

Sorte i zahtjevi za materijal za proizvodnju

Omiljeni kućni ljubimci sve više prate svoje vlasnike u putu putem puta

Vrlo je važno da materijal iz kojeg se pravi važan pas za pse ispunjava sljedeće zahtjeve:

  • Poklopac za prevoz pasa treba biti napravljen od ekološki prihvatljivih materijala;
  • Da izdržate pritisak temperaturnog repa, poklopac mora biti izrađen od visokih materijala;
  • Otpornost na vodu materijala iz kojih se napravi poklopac pomoći će zaštititi unutrašnjost automobila sa mogućih iznenađenja na putu;
  • Poklopac automobila za prijevoz pasa treba lako očistiti i brzo sušiti.

Češki za prijevoz velikih pasa u autu automobila

Automobil automobila u kojem se pas povremeno kreće, potrebna je zaštita. Ako je kućni ljubimac impresivan, onda zaštita zahtijeva odgovarajuće.

Češki holding

Najlakši i najpovoljnija opcija cijena je ogrtač na psu za pse, koji se sastoji od dva dijela. Jedan dio je položen direktno na sjedištu, a drugi je pričvršćen na glavu na glava sjedala koristeći veze ili pričvršćivače na Velcro-u.

Bilješka! Brojni takvi uređaji za prevoz pasa ima priliku da se otklacaju pola ogrtača.

Neke poklopce ploče za kuhanje imaju utore za sigurnosne pojaseve. Takav transportna futrola ima niz nepovoljnosti:

  • Ne postoji zaštita stražnjih površina ispred stočnih stolica i unutrašnjim površinama stražnjih vrata. Hiperaktivni pas može prouzrokovati oštećenje unutrašnjosti automobila, na taj način izazivajući iritaciju vlasnika;
  • Budući da pas nije na koji način nije fiksiran, sa oštrom kočenjem, može biti na podu automobila. I neugodan pad može dovesti i na povrede reženog člana porodice;
  • Najvjerovatnije, pas će odvratiti vlasnik iz vožnje: popeti se na ruku, zabiti glavu ili šape između sjedala. Ovo je izuzetno opasno i može izazvati nesreću.

Češki za prijevoz velikih pasa u autu automobila

Češko holding je budžet, ali ne i najbolja opcija

Trošak takvih kukičanja na stražnjem sjedištu automobila za pse su relativno mali. Cijena varira od 700 do 2000 rubalja.*

Hamac litler

Druga vrsta uređaja za zaštitu unutrašnjosti automobila iz manifestacija djelatnosti voljenog kućnog ljubimca slučaj je za prijevoz pasa u automobilu u obliku viseka. Za razliku od prethodne verzije, takav je leglo pričvršćen ne samo za glavu stražnjih sjedala, već i za prednju stranu. Dakle, pas je pouzdano zaštićen od opasnosti od pada u lumen za noge između leđa i prednjih sjedala.

Bitan! Zbog rezultirajućeg utora, particija u kućnom ljubimcu značajno je smanjena mogućnošću sprečavanja vlasnika da vozi automobil.

Gamak Cape ponekad je opremljen dodatnim džepovima za skladištenje pasa dodataka - ovratnik, povodac, njušku, ukusne, češljeve itd. Uprkos činjenici da je takva višalica mnogo praktičnija od jednostavnog ogrtača, ali stražnja vrata automobila nisu zaštićena od procesa psa. Stoga su vrlo često u kompletu, zajedno sa glavnim proizvodom, zaštitni navlake za vrata. Oni su uklonjivi i dodatno su pričvršćeni za visećicu pomoću patentnog zatvarača.

Trošak takve raznolikosti kapaciteta na sjedištu za pse počinju na 1.500 rubalja. i doseže 6000-6500 rubalja.

Bilješka! Ako komplet uključuje dodatnu torbu za pohranu poklopca u presavijenom obliku, tada se troškovi, respektivno povećava.

Češki za prijevoz malih pasa

Slučaj HamacAc često ide sa džepovima za skladištenje pasa pribora

Češki za prijevoz malih pasa

Mali psi su takođe potrebni opremljeni mesto tokom transporta. Strukturno prevoznici za minijaturne kućne ljubimce podsećaju na hobbing pokrivače i pomoćne poklopce za prijevoz velikih pasa, ali zauzimaju mnogo manje prostora, otprilike 1/3.

U asortimanu trgovina za kućne ljubimce nalazi se posebna torba za pse u automobilu. Zbog četiri kopča sa zatvaračem ušivene u rebra, lako se transformiše u leglo u sedištu. Opremljen je pouzdanim zatvaračem i može se instalirati i na stražnjem i prednjem sjedištu automobila.

Trošak takve vreće - postoji žitarica za prevoz malih pasmina pasa domaće proizvodnje počinje u 600 rubalja. Cijena uvoznog proizvoda može dostići 8.000 rubalja.

Za prtljažnik automobila

Vlasnici automobila poput crossobora ili minivana često prilagođavaju prtljagu za prijevoz svojih glomaznih kućnih ljubimaca. Vrlo je ugodno. Ipak, prtljažnik bi također trebao biti opremljen pokrovom tako da pas udobno putuje i ne šteti unutarnjem obloženju mašine.

Bitan! Spolja, zaštitni uređaj za prijevoz psa u prtljažniku vrlo je sličan onome koji je opremljeno stražnje sjedalo automobila.

Ipak, trebali biste biti sigurni da su pričvršćivači slučaja u prtljažniku za pse prilično pouzdane. Inače se može lako pomaknuti, a njena korist će biti smanjena na nulu. Pored toga, prije instalacije, svi vanjski objekti trebaju biti uklonjeni iz prtljažnika tako da sa hitnim kočenjem ili nepredviđenim manevrima, kućni ljubimac ne pati.

Troškovi slučajeva poklopca za prtljažni prostor automobila počinju od 2000 rubalja. Import verzija ovog potrebnog dodatka za pse koštat će oko 6000-8000 rubalja.

Proizvodi za njegu

Češki u odjelu za prtljagu za prijevoz velikih pasa

Proizvodi za njegu

Svaki pribor za pse mora biti pažljivo oprezan, posebno kada je u pitanju objekti s kojima je pas blisko u kontaktu. Prije svega, potrebno je očistiti pokrov vune. Da biste to učinili, možete koristiti posebnu rukavicu. Pored toga, potrebno je redovno obraditi legnje posebnim higijenskim sprejom koji može uništiti određeni miris psa.

Bilješka! Barem jednom mjesečno, slučaj u automobilu za prijevoz pasa mora se oprati ili oprati u skladu sa preporukama proizvođača.

Potrebni deterdženti i čistači najbolje se kupuju u specijalizovanoj trgovini za kućne ljubimce, jer prahovi i gelovi namijenjeni ljudima mogu uzrokovati alergijsku reakciju u kućnom ljubimcu.

Putovanje sa psom trebalo bi donijeti radost i zadovoljstvo ne samo vlasniku. Reat-friend treba također doživjeti pozitivne emocije da se vozi u automobilu. Ispravno odabrani transportni slučaj zaštitit će unutrašnjost automobila iz manifestacije aktivnosti kućnih ljubimaca, a također neće dozvoliti da intervenira u procesu kontrole automobila. Zašto? I zato što je zgodno i ugodno lagati i uspavati, uživajući u putovanju.

* Cijene su označene za februar 2020. godine.

Članci o temi
LiveInternet