Pileći šape za pse, kao i glave: može li se dati

Ispravno sastavljena dijeta - ključ dobrog zdravlja psa. Ako je životinja na prirodnoj prehrani, vlasnici su zainteresirani da li je moguće koristiti šape pilića u izborniku psa ili mogu naštetiti. Mnogo ovisi o pasmini i o tome kako se proizvod priprema.

Mogu li psi dati pileći kosti

Među veterinarima nema nedvosmislenog odgovora u vezi li kostiju davati od pilećih pasa. Rješenje ovisi o nizu faktora, glavna od njih je metoda pripreme.

Mogu li psi dati pileći kosti

OFFAL - obavezan dio prirodne prehrane

Koje su pileće kosti zabranjeno dodavanje hrani

Zabranjeno je prehraniti psa sa sljedećim vrstama OFFAL-a:

 • Snažno kuhano. Oni su začepili crijeva, što može dovesti do opasnih posljedica. U većini slučajeva potrebna je hirurška intervencija.
 • Krila ili cevaste kosti. Kućni ljubimac se vrlo lako grize zubima, a oštre rubove kostiju mogu oštetiti jednjak i stomak, do te mjere da će organ biti raspršen.

Pažnja! Ako je vlasnik dao kućne ljubimce zabranjene tipove kostiju, potrebno je promatrati njegovo stanje, posebno, pogledati izmet. Ako imaju dodatak krvi, ovo je pokazatelj za neposrednu žalbu veterinarskoj klinici.

Da li su psi korisni svim psima i glavama pilića

Pileće glave za pse, poput šapa, iako nisu strogo zabranjeni, ali postoji niz ograničenja u njihovoj upotrebi kućnih ljubimaca. Moraju se uzeti u obzir da ne bi naštetili životinji koja kosti opaža kao ukusna poslastica.

Koji psi su proizvod kontraindiciran

Zabranjeno je davati pileći kosti:

 • krhki štenad;
 • Životinje nakon bolesti;
 • Kućni ljubimci sa akutnim ili hroničnim bolestima probavnog sustava;
 • Trudnice.

Zabrana u pravilu ne nameće se kostima samim kostima, već na način pripreme i veličine.

Da li su psi korisni svim psima i glavama pilića

Ne možete dati proizvod kao čitavu male životinje i sa malim zubima

Šteta koju su donijele kosti piletine za pse

U sumnji da li je moguće dati pseće pileće glave, šape i druge kostije, morate znati da ofal može nanijeti štetu životinji, ponekad nepopravljiva. Kakva je opasnost od offal-a:

 • Oštri ivice i fragmenti mogu ozlijediti jednjaku i stomak, do pukotina njihovih zidova.
 • Dovedene kosti praktično ne probavljaju gastrointestinalni trakt životinje. Proizvod se pretvara u ljepljivu masu koja začepljuje crijeva. Zbog toga se pojavljuje konstipacija, što često stekne hronični karakter i za njihovo uklanjanje morate pribjeći hirurškoj intervenciji.

Dodatne informacije! Kosti ne mogu zamijeniti puno meso. Iako imaju puno proteina, ostali potrebni hranjivi sastojci su odsutni.

Koja je piletina dozvoljeno da da štene

Kuryatin - meso korisno za životinju. Ima mnogo elemenata makronaredbe i traga koji su potrebni aktivno rastućim tijelom. Ali što se tiče prekrivača, pilećih kosti, morate biti vrlo oprezni s njima, odabirom desne strane kostura, tako da imaju koristi i ne uzrokuju ozbiljnu štetu zdravlja.

Kokoši u štenadskoj dijeti

Pileće glave su dozvoljene da daju kućnog ljubimca. Posebno su neophodni za trčanje pasmina, t. do. Mozak sadrži mnogo elemenata u tragovima. Glave se poslužuju sirove ili kuhane. I samostalno jelo i aditiv kuhanim žitaricama. Kljunu je obavezan izbrisan. Ako predstavnici velikih pasmina mogu pojesti glavu, a onda ih mali kućni ljubimci trebaju griziti.

Pileći šape u dijeti štenad

Pasci pileći šape mogu se koristiti, ali ne često i pažljivo, nakon reakcije tijela kućnog ljubimca. Nedostatak nogu je da se sastoje od tubene kosti, to je to što stvara najveću opasnost, t. do. Može oštetiti stomak.

Preporučuje se dati psu kuhanim kostima. Omekšavaju se i lakše su žvakati male dijelove, mada je svježi proizvod korisniji u pogledu hranjivih sastojaka.

Dodatne informacije! Pas pileći šape podnose se bez neuspjeha u kombinaciji sa kuhanim žitaricama.

Zašto se ne možete hraniti prženim

Pas će sumnjati u piletinu prženja bez sumnje, ali strogo je zabranjeno dati. Tijelo za pse ne može pravilno probaviti prženu hranu, ne apsorbira se.

Povrće ulje koristi se za prženje, stoga, tokom ovog procesa proizvodi se veliki broj karcinogena i drugih opasnih tvari, što može značajno naštetiti životinji. Pored toga, pržene kosti srušene su u mnoge oštre fragmente prilikom žvakanja. Pas se može ugušiti na njima ili ozlijediti jednjaka.

Šteta koju su donijele kosti piletine za pse

Proizvod u prženom obliku strogo je zabranjen

Kako i koliko za kuhanje pileći šape i glave

Prije nego što odlučite koliko kuhati pileći šape za psa i druge dijelove, morate se sjetiti da je potrebno omogućiti im da ih probaju. Recept je jednostavan - nakon ključanja, držite proizvod u vodi još nekoliko minuta.

Morate kuhati bez soli i sve začine - za pse, ovo je otrov.

Preporuke veterinara

Davanje kosti za kućne ljubimce, potrebno je pridržavati se niza pravila i preporuka stručnjaka:

 • U svježem proizvodu postoji više elemenata u prahom, u ovom obliku je poželjnije dati.
 • Upotreba OFFAL-a nije više od 1-2 puta sedmično, u malom iznosu.
 • Paws i glave date su u kombinaciji s drugim glavnim proizvodima.
 • Vlasnik mora nadgledati reakciju životinje. Mučnina, povraćanje, izgled ugrušaka u krvi u izmetu - znakovi koje kosti ne apsorbiraju ili oštećuju gastrointestinalni trakt.

Pažnja! Potrebno je otkupiti uvreda samo u dokazanim mjestima, trebali bi biti svjež.

Umjesto šapa i glave, kućni ljubimci se mogu dati ventrikula i jetre. Ovo su lagani proizvodi u kojima su mnoge korisne supstance.

Pileći kosti mogu se dati psima. Ali potrebno je postupiti pažljivo, koristeći ispravnu toplotnu obradu proizvoda i izvlačenje akutnih dijelova koji mogu ozlijediti jednjak.

Članci o temi
LiveInternet