Podružnice od kojih se drveće može dati parrotima

Za šta su potrebne za

Kogda v dome poâvlâetsâ novyj obitatel` - Dekorativnyj Popugajčik, Novoipečënnyj hozâin stranica. Sada trgovine za kućne ljubimce imaju ogroman izbor ćelija, hrani, raznih dodataka za ptice, ali za početniku može biti otkriće da su papagaji u kavezu potrebne najobičnije grane. Za koje se svrhe koriste i koji su pogodni za kućnog ljubimca - razmotrit ćemo dalje.

Za šta su potrebne za

Poznato je da u živoj prirodi papagaji žive u gustim grmlja i drveća, tako da je najprirodniji zalogaj za njih drveća.

Moderne ćelije su često opremljene plastičnim trakama, sjedećim i držanjem na kojem je papagaj težak i nezgodan, to može čak dovesti do deformacije nogu, izgled čirki i kukuruza. Pored toga, ptice imaju tendenciju da izoštavaju kljun i često to rade otprilike - naravno, plastika u te svrhe nije prikladna i može biti čak i opasna za zdravlje. Fine graneZbog toga se preporučuje postavljanje drvenih štapića za pticu koja sjedi u kavezu ili koriste najobičnije grane određenih stabala kao gnezdo, pouzdano ih popravljajući između šipki. Također prirodno drvo sadrži puno hranjivih sastojaka, koristeći se, kućni ljubimac jača imunitet.

Da li ste znali? U Australiji postoji neobičan fenomen: periodično, papagaji padnu sa neba u cijelim paketima. To je zbog činjenice da ptice redovno jedu biljku koja uzrokuje stanje slično opijenosti i privremenim kršenjem koordinacije.

Fine grane

U mnogim smjernicama za uzgoj ukrasnih ptica, informacije se utvrđuju da papagaj može dati grane bilo koje voćke. Međutim, nije tako - neka stabla može naštetiti kućnom ljubimcu, tako da morate tačno znati koje će grane biti sigurno i koje su bolje zaobići i zašto.Kako pravilno pripremiti grane za papagaje

Koja se drveća može dati

Prije svega, važno je znati koje bi biljne grane najbolje smjestiti u kavezu papagaja. Većina listopadnih stabala uključuje dozvoljene biljke:

 • drvo jabuke;
 • jelša;
 • Verba;
 • vrba;
 • Planinski pepeo (ptica se može ponuditi ne samo drva, već i plodovi stabla);
 • Linden;
 • šljiva;
 • aspen;
 • Orah;

Bitan!Grančice oraha treba dati pticama bez lišća, jer sadrži veliki broj tanina koji su opasni za kućnim ljubimcem.

 • Trešnje (ove grane mogu se stalno dati, samo u isto vrijeme osigurati da nemaju stajali smolu);
 • šljiva;
 • marelica;
 • Breza.
Potrebno je reći o brezu odvojeno: to, poput oraha, ima tanine u svom sastavu, ali u manjim količinama, a korištenje grana breze u umjerenim količinama neće učiniti štetu. Bubrezi i mladi lišće drveta imaju izražen anti -infalmatorski i anthelmintički agent, pa je važno u proljetnom periodu kako bi se osigurala papagaj upotrebe ove korisne biljke.Podružnice od kojih se drveće može dati parrotima Takođe je dozvoljeno da papagaji daju papagaju maline i morskih buka - oni imaju vrednu korisna svojstva, doprinose jačanju tela i poboljšanju dobrobiti. Međutim, istovremeno je potrebno odsjeći šiljke i trnje iz njih tako da se povreda ptica ne ozlijedi.

Koje su nemoguće

Lista biljaka zabranjenih za upotrebu relativno je mala, ograničenja su uglavnom povezana sa prisustvom tanina u njihovoj kore:

 • kruška;
 • hrast;
 • Topola;
 • Cherymokha;
 • bagrem;
 • JILAC (sadrži supstancu koja se zove Siringin, koja ima strukturu igle kristala i kada uđe u probavni sistem ptice, može izazvati ozbiljnu trovanje).
Podružnice od kojih se drveće može dati parrotimaPasa crnogorije ne izgrađuju zabranu (vjeruje se da su smole koje izlučuju crnogorični stabla štetne u velikim količinama), ali ne trebaju ih zlostavljati.

Da li ste znali? Prirodna boja dobro poznatog valovitog papagaja je zelena, a predstavnici pasmine žute i plave boje bili su vježbe.

Istovremeno, vrijedi napomenuti da tanini (Tanin), uprkos ograničenjima moraju biti prisutni u prehrani papagaja u malim količinama, jer doprinose boljoj asimilaciji vitamina C i snažni su antiseptički. U živoj prirodi u zelenim gustima, ove ptice često jedu grane koje sadrže tannin, a zatim nadoknađuju prekoračuju se višak upotrebom gline.

Kako pravilno pripremiti grane za papagaje

Ne uvijek su grane koje papagaj primaju potpuno sigurne i korisne. Naprotiv, ako su prikupljeni pogrešno, onda ih jede da mogu naštetiti ptici.

Bolje je pokriti grane različitih veličina: male je naknadno izrezati na komade i davati papagaju zajedno sa glavnom hranom, a kavez većim od vrhova većeg.

Video: Kako napraviti stupove u kavezu za papige Glavno stanje koje bi trebalo ispuniti je sigurnost proizvoda za ptice, tako da je neprihvatljivo prikupljanje grana koje leže na zemlji (mogu se zaraziti helminthima), odsjeći pucke i grmlje koje raste uz puteve ili u blizini bolnice, groblja ili u blizini bolnice, groblja , u zagađenim područjima.

Optimalno mjesto za sakupljanje grana bit će grožđe i šuma uklonjena sa autoputa, vlastiti vrt, park koji se nalazi daleko od izvora zagađenja. U jesen možete odsjeći pucnjave i staviti ih u čistu vodu dok bubrezi ne nabubre - ovaj tretman će cijeniti dostojanstvo i dobiti puno korisnih elemenata i vlakana.

Bitan!Ne možete oprati grane sa deterdžentima u domaćinstvu, jer njihove komponente se ne praću na kraj čak i s toplom vodom i mogu uzrokovati trovanje kućnim ljubimcem.

Apsolutno su sve praznine potrebno pažljivo očistiti od zagađenja, oprane četkom sa sodom ili domaćinstvo, isperite pod tekućom vodom, a zatim se valjajte kipućom vodom kako bi se izbjegla infekcija peradi s infekcijama ili crvima koji se prenose iz divlje braće.

Dakle, navedene su nam dajemo zaključak da bilo kakvi ukrasni papagaji, bez obzira na pasminu, potreban je prirodan izvor vitamina i elemenata u tragovima zajedno sa glavnom hranom. Podružnice od kojih se drveće može dati parrotimaPodružnice korisnih stabala i grmlja koje rastu gotovo svuda mogu biti takav izvor, prema osnovnim pravilima, možete lako pripremiti korisnu poslasticu za ptice.

Preporučujemo i saznanju,

466

Članci o temi
LiveInternet