Buldožer alabai: najveći centralni azijski pastir na svijetu

Najveći središnji azijski pastir na svijetu prepoznat je Alabai nazvan buldožer. Težina je u dobi od 9 godina bila 130 kg. Rast pasa u grebenima 150 cm. Pas ne pokazuje agresiju na vlasnike. Međutim, sudjelovanje u bitkama, uvijek pokazuje svoju superiornost nad protivnikom. Zahvaljujući posebnom treningu, pravilnom odgoju i prehranu, buldožer je postao vlasnik mnogih nagrada.

Buldožer je najveći Alabaj na svijetu

Najveći Alabai u svijetu živi u Stavropol teritoriji (Rusija). Ogromna veličina psa izazvala je njegovu popularnost. Biti mjesečni štenad, pas je dobio buldožer nadimka. Ali onda to nije bilo zbog vanjskih podataka, već sa karakteristikama ponašanja psa tokom šetnje. Njegov način drobljenja snijega podsećao je na kretanje Zemljine mašine za sebe. Nakon toga buldožer nadimka opravdavao se.

Buldožer je najveći Alabaj na svijetu

Kako izgleda pas

Bilješka! Štene težilo je 20 kg u 2 mjeseca i pretvorilo se u najveći Alabay, koji ima izvanrednu fizičku snagu. I sada, pod ovim imenom, gotovo cijeli svijet poznaje.

Dimenzije Alabay-diva

U poređenju sa prosječnim predstavnikom pasmine središnjeg azijskog ovčara, buldožer je gotovo dvostruko veći. Spolja, u potpunosti je u skladu sa standardima pasmine. Ali takvi fizički parametri kao visinu i težina su značajno različiti. Buldožer teži oko 130 kg. Rast u grebenima 150 cm. U stalak na zadnjim nogama, Alabajski buldožer doseže 2 m. Veći je od rođake, ali i prosječnog čovjeka. Mnogo fizičke snage potrebno je za održavanje diva Alabai.

Bilješka! Činjenica da buldožer ima takve neobične dimenzije, zasluga ne samo genetike, već i ozbiljne fizičke obuke i ishrane.

Lik buldožera

Uprkos preglednom izgledu, ova ogromna Alabay je dobra i mirna. Dugo je postao član porodice uzgajivača. Supružnik vlasnika bez straha ostavlja svoju djecu sama sa psom. Posjedovanje visoke inteligencije, buldožerski pas može razlikovati s kim i kako se ponašati. On može biti i žestoka stražara i nježna dadilja za djecu.

Kao i svi CAO, Alaba, nadimljeni buldožer, svojstvena je izgradnjom partnerstva sa vlasnikom. Ne očekujte podređenost od njega. Pas je postao prvak samo zahvaljujući snazi ​​i strpljenju vlasnika. Ovo je snažan, tvrdo, pametan, ponosan pas - pasran pas. On je veran i posvećen svom gospodaru, ali veliki je Alabay nepomičan prema osobi koja mu nije poznata.

Bitan! Vlasnik Alabaya mora zauzeti vodeću poziciju. Ovaj pas neće odgovoriti timovima onoga koga smatra ispod sebe po statusu.

Način rada psa

Posljednjih godina najveći Alabai na svijetu bio je na dobrom odmoru. Ali, uprkos činjenici da više ne sudjeluje na izložbima i praktično se ne pojavljuje na borbenim prstenima, azijski je zadržao odličan fizički oblik. To je olakšalo svakodnevno trening i kvalitetnu prehranu. Svakodnevno, buldožer odlazi u trajanju od nekoliko desetina kilometara tokom 6 sati. Činjenica da je Alabay velika i jaka, zasluga svog vlasnika, koja je razvila tačan režim i obuku.

Sportski achivements

Buldožer za šetnju provodi 6 sati

Prehrana i navike vlasnika zapisa

Za održavanje zdravlja i fizičkog oblika, Alabays zahtijevaju određenu ishranu. Dnevna prehrana mora biti prisutna:

 • Ugljikohidrati;
 • proteini;
 • amino kiseline;
 • Mineralne soli;
 • Vitamini.

Bilješka! Većina tih elemenata je u žitaricama i mesu, stoga su svježe pripremljene kaše i meso potrebne u dijeti držača zapisa.

Pas jede oko 10 kg kaše i nekoliko kilograma mesa dnevno. Takva ishrana pomaže u povećanju mišićne mase i omogućava vam da izdržete iscrpljujuće dnevne treninge.

Sportski achivements

Kroz svoj život, najveći i najjači Alabai dokazali su svoju superiornost, sudjelujući u svim vrstama izložbi i testova (pasa). Među mnogim naslovima, pisma i nagrada su prisutni kao što su:

 • Ponos Rusije;
 • Šampion Rusije;
 • Šampion ruske Kinološke federacije (RKF);
 • Tri puta kandidat za međunarodne ljepote (CACIB);
 • Dvaput kandidat za prvake Nacionalnog kluba (KCC).

Izgled buldožera na borbama za pse uvijek je proizveo prskanje. Vlasnik je odmah shvatio da će prvak rasti iz štenata. Prvi bitni buldožer pobijedio je u 3 godine.

Bilješka! Test testova - spektakl nije za slabovito srce. Ali njihovo ponašanje je neophodno za sačuvanje radne kvalitete pasmine. Stroga pravila borbe ne dozvoljavaju primijeniti ozbiljne povrede neprijatelju. Da bi osvojio psa, dovoljno je pokazati njegovu superiornost nad drugim sudionikom u bitci.

Informacije o uzgajivaču

Diplomirani tehnički univerzitet Grozny State nafte a. Khudyakov je volio pse od djetinjstva, ali nije planirao ozbiljno baviti se njihovom uzgojem i obrazovanju. Nakon što je Aleksandar slučajno stekao azijca na tržištu, sve ostale pasmine pasa prestale su ga zanimati.

Informacije o uzgajivaču

Buldožer sa vlasnikom

Danas je Khudyakov poznat među psećim rukovodiocima i amaterima kao uzgajivač i trener centralnih azijskih pastira. Najveća alaba njegovog vrtića su potomci buldožera. Budući da je borac u prošlosti i da ima dugogodišnje iskustvo komunicirajući sa vukovima, može na prvi pogled utvrditi da li štene će biti borac ili jednostavno postati dobar prijatelj. Aleksandar ga smatra da je njegova dužnost sačuvati radne kvalitete ove pasmine, položene za nekoliko milenijuma. Njegovi su učenici snažni i tvrdi. Mnogi od njih čuvaju jata i kuće u cijelom sjevernom kavkazu.

Bitan! Ako budući vlasnik Alaby-a nije spreman platiti dužnu pažnju, nema dovoljno sile karaktera, onda je opasno steći takav psa kao igračku kao igračku.

Drugi najveći albajski svijet

Ne samo buldožer nije razlikovao svoju veličinu i borbene kvalitete. Postoje i drugi predstavnici velike Alabaev dostojne pažnje.

 • Elbars - pronađeno, kojeg je vlasnik njegovao i obnovio toliko da je pas dugo radio u Otar-u i sudjelovao u borbama.
 • Bijeli ekemen (AK Ekmen) - veliki bijeli mužjak s jedva razlikovitim svjetlosnim mrljama. Razlikuje se za ljubav prema radu. Učestvovao u samo jednoj bitci, nakon čega je vraćen u Otaru.
 • AK GUSH (bijela ptica) - tri -vremena prvaka Turkmenistana, koji nije izgubio nitivu bitku. Pas ima visoku inteligenciju i majstorski posjeduje tehniku ​​bitke.

Drugi najveći albajski svijet

Bijela ptica

Srednjo azijski pastir ili Alabay je pas koji zahtijeva obrazovanje. Vlasnik takvog psa mora imati izražene liderske kvalitete. Tada će se zaglaviti vukoud u bitci - veliki alabai sa osobom u životu postat će najbolji prijatelji.

Članci o temi
LiveInternet