Sinulox: kako koristiti lijek za mačke?

Opis i oblik puštanja

Antibiotike se danas koriste ne samo u medicini, već i u veterinarskom smjeru. To je zbog raširenih zaraznih bolesti kućnih ljubimaca. Ako govorimo o mačkama, tada ih veterinari često propisuju za njih "Sinolox" - lijek koji ima vrlo impresivan raspon antibakterijskih efekata.

Uključen je u penicillin grupu i sadrži ukuse koji omogućavaju životinje da ublažavaju svoju upotrebu. U ovom ćemo članu detaljnije razmotriti značajke lijeka "Sinolcos" za mačke, kao i navesti kratku uputstva za korištenje u obliku tableta i injekcija.

Opis i oblik puštanja

Sinolokalni antibiotik je vrlo efikasan. Utječe na bakterije koje proizvodi Staphylococci, Clostridia, Enterobacteria, Streptococki, CorinaBacteria itd. Str.

Lijek je predstavljen u obliku tableta, kao i u obliku suspenzije, za koji je potreban za unos kućnog ljubimca ispod kože.

Tablet je ravan i okrugli, ružičasti, težak od 50 do 250 grama. S jedne strane nalazi se zarez koji vam omogućava da lako razbijete tablet da biste promatrali dozu. Da bi se mačke lakše nahranilo ovom alatu, miris mesa se dodaje u njegov sastav.

Suspenzija je tečno rješenje antibiotika i pomoćnih elemenata. Žuto je, blago sjaj u svjetlu. Aktivna supstanca lijeka

Da li ste znali?Patološka ljubav i vezanost osobe do mačaka ima svoje ime - "Ailurophilia".

Aktivna supstanca lijeka

Glavni element lijeka "Sinolox" je Amoxicillin. Ovo je polu -shintetički penicilin sa dobropredljenim baktericidnim efektom.

Druga supstanca je klavulanska kiselina, koji mogu suzbiti aktivnost mikroba i učiniti ih osjetljivije na penicilin. Preostali pomoćni elementi potiskuju reprodukciju i rast mikrobakterija.

Indikacije za upotrebu "sinolcosa" za mačke

Za mačke su lijek propisani u prisustvu infekcija respiratornih i ekskretarnih sustava, kao i sa upalom mekih tkiva. Indikacije za upotrebu Najčešća bolesti u kojima veterinari preporučuju upotrebu sinolcosa su:

  • metar, cistitis, piodermatitis;
  • apsces;
  • Gingivitis i gnojne rane;
  • Pneumonija, plućne bolesti, zglobovi.

Upute za upotrebu i doziranje

Načini za korištenje različitih oblika puštanja lijeka, kao i njihovu dozu, izuzetno su se razlikuju jedna od druge.

Tablete

Obično nije teško nahraniti tabletu za životinju. Treba ga temeljitije nasjeckati i pustiti mačku jesti zajedno s uobičajenom hranom. Ako su komadi male veličine, a zatim kućni ljubimac bez problema proguta bez problema.

Obično su veterinari propisani 2 prijema sinuloks tableta za mačke dnevno, a što se tiče doziranja, treba odbiti iz činjenice da je 12,5 mg droga potrebno na 1 kg životinjske mase.

To je, mačka koja teži od 3 do 5 kg bit će dovoljna samo 1 tabletu za cijeli dan (50 grama). Doza se može povećati u slučajevima kada bolest ima teški oblik ili bilo koje pogoršanje. Ali samostalno, bez pomoći veterinara, takve se odluke ne mogu donositi.

Bitan!Prije hranjenja lijeka za životinju, preporučuje se prvo nahraniti malu količinu hrane tako da lijek bude mekši da bi se njegova želudac percipirala.

Suspenzija

Ovjes se može upravljati ispod kože ili intramuskularno. Druga opcija se ne preporučuje, jer su tvari koje čine suspenziju mogu uzrokovati prilično bolne senzacije u mački. Pored toga, laika najvjerovatnije neće moći odabrati pravo mjesto za ubrizgavanje.

Da biste povredili ispod kože, povucite kožu ispod sečiva na ramenu i umetnite iglu u bazu nabora kože. Prije toga morate smanjiti ovaj odjeljak bez neuspjeha i obrisati ga alkoholom. Tretman ubrizgavanja obično traje 5-10 dana.

Po 1 kg životinjske težine, morate uzeti 8,75 mg droge. Prije upisivanja otopine u špricu, ampula se mora dobro politi.

Bitan!Bolje je vidjeti pomoć pomoći veterinaru za pomoć špriceva koji nemaju iskustvo uprave za lijekove.

Nuspojave i kontraindikacije

Nuspojave s odgovarajućom i racionalnom upotrebom lijeka "Sinolox" nisu primijećeni. Oni se mogu dokazati samo ako mačka ima povećanu razinu osjetljivosti u bilo kojoj komponenti, što je dio lijeka ili predispozicija za alergije.

Miješanje "sinoloksa" s drugim lijekovima strogo je zabranjeno.

Uobičajene bolesti mačaka su, kao i.

Pravila skladištenja za lijek

Rad sa ovim lijekom, izuzetno je važno promatrati higijenska pravila. Ruke nakon završetka postupka mora se dobro oprati sapunom. Sinulox treba pohraniti na suhom mjestu, po mogućnosti u hladnim temperaturnim uvjetima.

Nakon otvaranja boce sa ovjesom, sadržaj se treba koristiti u najkraćem mogućem roku, a ono što ostaje neiskorišteno je uništeno. Špric i igla za ubrizgavanje trebaju biti apsolutno suhi, jer tvar reagira vrlo brzo na vlagu.

Ako barem kap vode uđe u suspenziju, formira se u njemu Tamne smeđe tačke. Ovo je signal da alat više ne može koristiti.

Da li ste znali?U srednjem veku povezanim sa tamnom magijom. S tim u vezi, na dan Svetog Jovana, stanovnici Evrope okupili su te životinje u vrećama i bacile ugode u bonfire.

Analogni "sinoloških"

Sinulox ima analoge koji se mogu koristiti i za liječenje mačaka. Važno je da sadrže amoksicilin. Takva sredstva uključuju "NoCRALV", "Amoksilave", "flammclave", "Panclav", itd. Upute za upotrebu i doziranjeU svakom slučaju, vrlo je važno prvo dobiti veterinarsku konsultaciju, a tek nakon toga nastavite na postupanje na liječenje svog kućnog ljubimca. Samo medicinski specijalista može pravilno odrediti dijagnozu i propisati efikasno liječenje životinje. Samopomoć može prouzrokovati nepopravljivu štetu.

Članci o temi
LiveInternet