Zašto pas trči nakon repa i malo je

Da biste shvatili zašto pas trči nakon repa, morate pažljivo ispitati. Vjerojatno je da je pas nelagodan, čiji se uzrok može utvrditi samostalno. Kogda živanoeta legko pereklûatetsâ na drugoe zanâtie i redom uvlekaetsâ podobnoj igroj, volnovat`sâ ne nužno. Ako se pas neprestano vrti, postaje nervozan i agresivan, vrijedi posjetiti veterinar.

Smiješna navika

Štene može trčati nakon repa samo da ga upoznaju. On ga ne doživljava kao dio sebe, ali vidi igračku u njemu. Čim se pas igra, otkrivši zanimljivije klase, odbija potjerati potjeru.

Smiješna navika

Psi dolaze sa zabavom za sebe

Jedan od načina da se zabavite

Pas može trčati iza repa dosade. Pa uljepšava sat proveden sam. Možda će pas primijetiti da se možete igrati sa repom u odrasloj dobi, onda će se zabaviti, zavrtjeti oko njega kratko vrijeme.

Bilješka! Obično životinje brzo zaborave na smiješnoj navici, prelazeći na aktivne igre u šetnji.

Zašto pas juri rep

Kad pas progoni rep, razlozi mogu biti različiti: sa bezopasnog načina da se riješe dosadnih teškim patologijama.

Najčešće se ponašanje kućnog ljubimca objašnjava na sljedeći način:

 • Pas nema nigde da stavi energiju. To se posebno odnosi na predstavnike aktivnih pasmina koje zahtijevaju svakodnevno pješačenje i fizički napor. Ako većinu vremena provode na ograničenoj teritoriji, počnite da nastave rep;
 • životinja je previše umorna, iscrpljena u treningu. Nervozno uzbuđenje smanjuje potragu za repom;
 • Kućni ljubimac privlači pažnju vlasnika;
 • Pas doživljava fizičku nelagodu;
 • Pas ima problema neurološke prirode, primijećen je psiha poremećaja.

Mogući zdravstveni problemi

Ponekad potraga za repom može biti simptom kvarova u radu psećeg tijela. Vrijedno je kontaktirati veterinar ako kućni ljubimac provede previše vremena iza ovog zanimanja. Možda on ima psihološke poremećaje.

Sindrom za ribolov repa

Neki psi podliježu genetskoj bolesti, čiji je glavni simptom repa repa. Trčanje u krugu, životinja cvilje, laje, užase, čak i scavs. Vrti se oko 10-15 minuta. ugovor. Nakon određenog vremenskog perioda, pas se ponovo vraća u svoje zanimanje. Opsesivno ponašanje može se očitovati na drugačiji način:

 • životinja ide od ugla do ugla;
 • Čaše šape, stranice, kao da pokušavaju uhvatiti buhe;
 • Pas gleda oko sebe i drhtava zube, kao da hvataju muhe;
 • Pas se neprestano liže sebe.

Kućni ljubimac postaje previše uzbudljiv, agresivan. Treba platiti što više pažnje, zaštititi od stresa.

Bilješka! Neće raditi da se potpuno riješimo sindroma, ali postoji prilika da se smanji njegova manifestacija. Kako najbolje to učiniti, veterinar će reći.

Hormonalne kvarove

Tokom trudnoće i hranjenja štenaca, ponašanje ženskih promjena. Ona se može stalno lizati, postaju vrući -Temperirani ili vrlo simpatični. Neki imaju želju da uhvate svoj rep. Čim se nivo hormona vrati u normalu, životinja će postati ista kao i prije.

Infekcija helminthima

Jednom svakih šest mjeseci, psi moraju dati lijekove protiv crva. Ako životinja ima sirovo meso u hrani, prevencija se preporučuje da se češće drži. Uz produženim nalazom u tijelu, Helminths ga otrovi, pogoršava zdravlje kućnog ljubimca. Pored toga, oni uzrokuju iritaciju i svrbež u analnoj regiji. Pas, zavrti se oko sebe, pokušava doći do oštećenih područja, riješiti se njegovih senzacija kako ga muči.

Mentalni poremećaji

Ako je kućni ljubimac doživio nervni šok, to može utjecati na njegovu psihu. Čak i glasan pamuk, snimak ili drugi zvuk nepoznati za njega može se uplašiti kućnog ljubimca.

Bilješka! Počevši trčati iza repa, pas pokušava zaboraviti na neugodne utiske. Izgleda da se ometa sebe.

Nelagodnost

Svaka neugodna senzacija u anusu dovode do činjenice da životinja radi iza repa:

 • PSA muči alergija u pratnji svrbeža. Pokušava doći do uznemirujućih mjesta, najčešće je najlakše doći do repa;
 • životinja koja bezuspešno zaustavi rep. Operacija je izvedena slabo, kost je djelomično ostala, što uzrokuje bol;
 • Nakon šetnje repom, na primer, zaglavio se, Burdock. Životinja se pokušava riješiti;
 • Ako je soba previše zagušena, a ulica je vruća i suha, psi često imaju iritaciju kože. Tada životinja postaje nemirna i počinje trčati u krugu;
 • upala analnih žlijezda, koja se često razvija u kućnim ljubimcima, koji se pomeraju malo, dovodi do promjene u ponašanju. Pas liže područje ispod repa, pokušava ga ugristi.

Da li ovo ponašanje ovisi o pasmini

Svaki pas može se kratko igrati sa repom. Ako se ne stalno ne vraća u ovo zanimanje, ne biste trebali brinuti.

Zašto pas juri rep

Manifestacija sindroma u kućnom ljubimcu

Neki predstavnici pasmina su najosjetljiviji poremećaj nazvan repom repa:

 • Njemački Ovčar;
 • Bulteryer;
 • Collie;
 • Jack Russell terijer.

Bilješka! Bolest postaje uočljiva u ranoj dobi. A takvi kućni ljubimci se ne preporučuju da budu dozvoljeni, jer postoji veliki rizik da se sindrom prenosi na potomstvo.

Kako odbiti psa da trči iza repa

Da bi ljubimac zaboravio na igre sa repom, morate koristiti preporuke:

 • Pokušajte pronaći razlog za ovo ponašanje ako se možete riješiti suprovocijskog faktora. Dakle, možda ga gnjave kućni ljubimci kod colteena ili buva;
 • Provedite više vremena sa psom, priložite se sportu. Mnogi psi su rado igrali frisby, donose kuglice, prolaze prepreke;
 • Savjetuje se da koristi tehniku ​​prebacivanja pažnje kućnog ljubimca u drugu lekciju kako bi mu pružila poznate ekipe, čekajući njihovu provedbu;
 • Ne možete psovati psa, samo ga izvlače u krug u krugu. Da se životinji odbija na ovaj način ne može raditi. To može početi raditi dalje od vlasnika ili pronaći drugu lošu naviku.

Mogući zdravstveni problemi

Odvikavanja iz šanka nije tako jednostavno

Postoji više razloga zbog kojih pas često progoni svoj rep, ne mogu se uvijek izbjeći da potpuno izliječe kućnog ljubimca. Savjetovanje liječnika neće oštetiti u svakom slučaju. Ne možete zanemariti psa koji stalno hvata svoj rep, ujeda ga. Takvo ponašanje pogoršava rad vestibularnog aparata, uzrokuje vrtoglavicu. Kvalitet života životinje u konačnici pati. Tada se kružni pokreti psa ne mogu smatrati smiješnim navikom, fiziološkim ili psihološkim problemima leže iza toga.

Članci o temi
LiveInternet