Kuća za pse u stanu: čips po izboru

Možete riješiti problem stavljanja kućnog ljubimca u stanu uz pomoć kuće za vašeg ljubimca. Takvi su dizajni vrlo zgodni, praktični, sposobni da igraju ulogu skloništa i kreveta.

Šta je omiljeno od omiljenog

Prije nego što to učinite vlastitim rukama ili kupite kućnog ljubimca za kućnog ljubimca, morate uzeti u obzir jednu važnu nijansu - za koga će biti namijenjeno. Za veliki pas, krevet je idealna opcija i, na primjer, kuća za Spitz ili York treba biti puna.

Šta je omiljeno od omiljenog

Zanimljiva kuća za mali pas

Bilješka! Kuća psa treba sadržavati ne samo predmete za unutrašnjost, već i posebne dodatke. Ovisno o sorti i proizvođaču, dom može biti opremljen prozorima i vratima.

Koji su uslovi za kuću za pse

Da je odlučeno da kupujete ili napravite kuću za pse svojim rukama, morate znati brojne zahtjeve koje bi ovaj uređaj trebao sresti. Prije svega, štand bi trebao odgovarati pasmini PSA i njegovu veličinu. Pozi u kojima kućni ljubimac preferira spavanje je takođe važno. Na primjer, ako se pas voli uvijati sa Kalachikom tokom spavanja, tada će za nju postati ovalni ili trokutasti oblik. Pored toga, takva će prebivalište pomoći uštede slobodnog prostora značajno.

Bilješka! Za životinje koje radije spavaju na leđima ili na njihovoj strani, stručnjaci preporučuju kupovinu pravokutnih kuća.

Činjenica je takođe značajna kao i shaggy životinja. Ako pas ima gustu i dugu vunu, najbolje je za to s uklonjivim krovom.

Što se tiče materijala za takve stambene čizme, mogu biti potpuno raznoliki. Najčešće se kuća za psa vrši od:

 • Šperploča;
 • Iverice;
 • Plastičan.

Bilješka! Bez obzira na to koji materijal napravljena kuća, njegova baza mora biti obložena mekim materijalom. Samo u ovom slučaju, kućni ljubimac će se osjećati ugodno i ugodno.

Koji su uslovi za kuću za pse

Plastična opcija

Zanimljive ideje prokuha

Možete izgraditi kuću za psa na najneobičnijima. Da biste to učinili, možete koristiti prostor ispod stepenica, slobodnog prostora u biblioteci, dnevnim boravku, noćnim ormarić ispod TV-a, ugao sobe, pa čak i kupaonicu. Ispod stepenica slobodni prostor najčešće je prazan i ne koristi se. Na ovom mjestu možete napraviti štand za svoj kućnim ljubimcem vlastitim rukama.

Kuća za štene ili odrasli pas može se napraviti od drvene kutije ili kartonske kutije. Najčešće se takve kuće za jazavče ili Jorkširske terijere preferiraju. Štaviše, ovo ne zahtijeva značajne finansijske investicije.

Bilješka! Kuća za malog psa, napravljena u obliku Wigwama, neće izgledati manje atraktivno. Ova opcija postat će jedan od najslatkijih elemenata u kući ili stanu.

Neobične paklene ploče trenutno se smatraju trendom. Vlasnici životinja daju besplatan rein i ponekad izgrađuju stvarna umjetnička djela. Za izgradnju doma, čak koriste i nasjeckanu gredu, a kao rezultat dobiva se estetska minijaturna dnevnika. Psi u takvoj kući osjećaju se ugodno i besplatno. Čak i tradicionalne štandove mogu izgledati zanimljivo ako odaberete pravi gamu i pokazuju maštu.

Zanimljive ideje prokuha

Wigwam za psa

Kako odabrati najbolju opciju

Moderne kuće za pse u stanu izrađuju se u raznim stilovima i iz svih vrsta materijala. Tako da kućni ljubimac osjeća ugodno i ugodno, pri odabiru, morate uzeti u obzir značajke dizajna, a posebna se pažnja posvećuje materijalu.

Kada kupujete kuću, obavezno razmotrite sljedeće tačke:

 • Veličina životinja. Za odrasli pas preporučuje se kupovina najudobnijeg kabina;
 • Praktičnost i jednostavnost dizajna u njegu. Preduvjet je prisustvo mekog dijela legla, koji bi trebao biti napravljen od hipoalergene, guste i dobrodedredne tkanine;
 • sema boja. Kuće za York, igračke terijere i druge male pasmine često su obojene u najzanimljivijim bojama. Prilikom kupovine možete odmah odabrati najviše koje vam se sviđa;
 • pogodnost. Kućni ljubimac na kauču trebao bi se osjećati ugodno, pa se njegov aranžman treba posvetiti veliku pažnju;
 • Stepen otvorenosti. Zatvoreni modeli sa voluminoznim mekim madracima, na primjer, pjenastim i psi s dugim vunom bolji su za kupovinu suncokreta za suncokret bez bočnih strana pogodnije;
 • Cijena. Ušteda kupovine stvari za kućnog ljubimca ne vrijedi. Jeftina opcija za brzo pogoršanje i može uzrokovati alergiju u psu. Treba kupiti samo te kuće, u proizvodnji od kojih su korišteni moderni, sigurni i visoki materijali.

Plišan

Plišane opcije za pse su vrlo popularne i u velikoj su potražnji. Vlasnici malih životinja daje posebnu sklonost njima. Najčešće stječu takvu kuću za Chihuahua, York i Toyerier. Razlikuju se u povećanoj udobnosti i praktičnosti. Kućni ljubimci rado opremljuju stan.

Plastičan

Ništa manje popularne ploče od kartona, drveta i plastike. Posljednji materijalni vlasnici kućnih ljubimaca daju posebnu sklonost. Prilikom odabira plastičnog modela, imperativ je provjeriti da li je opremljen mekim leglom, u protivnom će kućni ljubimac biti neugodan.

Kako odabrati najbolju opciju

Prikladan model za igračku terijer ili jacku-miting

Kako odabrati lokaciju za pseću kabinu

Da bi kućnog ljubimca osjećao ugodno, vrlo je važno pravilno smjestiti kuću. Da biste to učinili, uzmite u obzir sljedeće tačke:

 • Dizajn se preporučuje da se postavi u mirno mjesto koje ne radi. Samo u ovom slučaju životinja će se moći mirno opustiti;
 • Trebali biste izbjeći nacrte. Ne stavljajte kuću na balkon ili ulazna vrata. Razmatra se najoptimalniji zid nasuprot prozora;
 • Ako je pas dugogaran, ne preporučuje se smjestiti leglo u blizini grijaćih radijatora;
 • Ako kuća ima hladan pod, onda kabina treba staviti na postolje. Omogućit će zračni jaz između poda i dna;
 • Kuća se mora smjestiti na takav način da se ulaz ne preklapa s namještajem ili vanjskim predmetima.

Bilješka! Lokacija štanda ne bi trebala presijecati zona u kojoj se igrajuća djeca igraju.

Ako planirate da stavite kabinu na ulicu, onda biste u dvorištu trebali odabrati mjesto zaštićeno od nacrta i Scorching Sunca.

Kako odabrati lokaciju za pseću kabinu

Drvena opcija

Kuće za četverogenegene kućne ljubimce brzo dobijaju popularnost. U offline i internetskim trgovinama možete odabrati dom za bilo koji kućnim ljubimcem, ovisno o preferencijama i finansijskim mogućnostima. Izbor treba pristupiti odgovorno. Samo u ovom slučaju kućni ljubimac će se osjećati ugodno.

Članci o temi
LiveInternet