Vakcinacija "multifel-4": kako i gdje uboditi mačku

Kratak opis i sastav lijeka

Kućni ljubimci ne zahtijevaju ne samo pažljivu njegu, pravilno odabranu prehranu, već i redovno uvođenje vakcina za sprečavanje infekcije raznim parazitima. Stoga ćemo danas razgovarati o lijekovima "MultiFEL-4", što vaš ljubimac može zaštititi od najčešćih i opasnijih bolesti i razmotriti detaljna uputstva za upotrebu lijeka za upotrebu

Kratak opis i sastav lijeka

Vakcina uvodi životinja kako bi se izbjegla infekcija s rinotraheitisom, kaliciviralnom infekcijom, klamidijom. Proizvodi lijek od virusnih sojeva lišen aktivnosti. Nakon uvođenja takvog alata, proizvodnja antitijela u tijelu javlja se i stabilni imunitet formira se na gore navedene bolesti. Svaka boca sadrži jednu dozu koja se sastoji od kalikivirusa, parvovirusa, herpesa i klamidofila. Obrazac za oslobađanje i pakiranje

Bitan!Sojevi gornjih virusa deaktiviraju se formalin, što vam omogućava da ne zarazite tijelo, već prisiljavati imunološki sistem životinje u borbene bolesti.

Obrazac za oslobađanje i pakiranje

Vakcina je predstavljena na prodaju kao ubrizgavanje tekućine. Proizvod izgleda kao prozirna ili blago blatna tekućina, njegovu boju karakterizira svijetložuta ili blago ružičasta nijansa. U obliku sedimenta, male pahuljice su ponekad vidljive, nastanjene na dnu posude, koje se rastvaraju prilikom tresenja.

Saznajte kako nasjepiti mačju vakcinu

Vakcina se pakuje u ampula s zapreminom od 1 ml, oni su začepljeni gumenim prometnim zastojcima koji su ojačani aluminijskim kapima, nakon čega su boce hermetički zapečaćene. Lijek se prodaje u kutijama kartona ili plastičnih plikova, tamo su uložene upute za upotrebu.

Bitan!Alat nema terapijski učinak, dakle, znakovi bolesti ne mogu se cijepnuti.

Farmakološka svojstva

"MultiFEL-4" formira imunološki odgovor Krivičnog zakona Krivičnog zakona nakon uvođenja druge doze droge. Učinak cjepiva započinje 14 dana nakon posljednje ubrizgavanje i traje jednu godinu, razvijajući antitijela i zaštitu tijela iz infekcije. MultiFEL-4 je efikasan i siguran za životinje bilo koje dobi. Farmakološka svojstva

Indikacije za upotrebu

"MultiFEL-4" se koristi u preventivne svrhe, razmotrite šta se ovo vakcinat napravi životinjama. Lijek je propisan za kućne ljubimce ako postoji rizik od infekcije sa zajedničkim mačjim bolestima: rinotraheitis, panlekopenija, kaliciviralna infekcija, klamidija.

Postupak prijave i doziranja

Prije upotrebe cjepiva, tokom hladnog razdoblja treba zagrijati na udobnu temperaturu, oko +37 ° C, a zatim se temeljito protresti da formira homogenu tekućinu bez sedimenta. Razmotrimo detaljnije kako uboditi mačke "MultiFell-4". Uvođenje lijeka vrši se intramuskularno 12 tjedana, opetovano vakcinacija nakon 3 tjedna. Doziranje za bebe i odrasle su iste i je 1 ml. Cat Revacinacija se vrši u godini jedne godine, odrasli su cijepljeni svake godine.

Takvi lijekovi kao: i

U procesu uvođenja lijeka potrebna je poštivanje sigurnosnih i higijenskih pravila, za to pribjegavaju korištenju sterilnih materijala i alata, svaki pojedinac treba ubrizgati po pojedinoj igle. Veoma je važno u skladu sa shemom vakcinacije, jer je moguće niska efikasnost antitijela. Ako je propuštena ponovljena primjena lijeka, trebali biste ubrizgavati što je prije moguće. Koristite vakcinu za MultiFEL-4, prema uputama, miješanje različitih sredstava u jednoj šprici, ne možete. Istovremeno možete ubiti lijek "MultiFEL-4" s Leominorom, koji je efikasan alat u borbi protiv virusne leukemije. Indikacije za upotrebu

Sigurnosne mjere i lična higijena

Dok je radno sa vakcinima potrebno pridržavati se pravila lične higijene i promatrati sigurnosne mjere opreza koji su općenito prihvaćeni prilikom korištenja veterinarskih lijekova. Ljudi koji sudjeluju u vakcinaciji životinja trebali bi biti u posebnom medicinskom robu, hlače, pokrivalo, gumene rukavice.

Da li ste znali?Najteža mačka, koja je zabilježena 1986. godine u Guinnessovoj knjizi zapisa, bio je Himmy Pet iz Australije. Težio je 21 kg, a struk mu je bio 84 cm.

Pri ruci, uvijek biste trebali imati prvo -idan komplet za pomoć u slučaju nepredviđene situacije. Ako lijek uđe u kožu ili sluznicu, odmah biste trebali isprati ovo mjesto hladnom vodom. Ako ste slučajno sipali vakcinu, web mjesto se mora liječiti 5% otopinom kloramine ili kaustične sode.

Kontraindikacije i nuspojave

Nemoguće je davati lijekove oslabljene i bolesne pojedince, trudnice, kao i životinje koje su rodile pre manje od 30 dana. Također je zabranjeno uvođenje lijeka po pojedinci koji još nisu dostigli 8 tjedana. Ako koristite MULTIFEL-4 prema uputama za upotrebu, tada se nuspojave mogu pojaviti vrlo rijetko. Postupak prijave i doziranjaNajčešći nuspojava je oticanje stranice na kojem su ubrizgavani multifals 4. U ovom slučaju prolazi sam, a ne moraju se poduzeti posebne mjere. Ako je nakon lijeka otkrivena ozbiljna alergijska reakcija na cjepivu životinje, preporučuje se kontaktirati veterinar da bi propisali antiilergične droge.

Da li ste znali?Najstariji svijet je bio Puss iz Velike Britanije, umro je ubrzo nakon svog 36. rođendana. Obično domaće će biti u prosjeku 14 godina.

Polica i uvjeti za život i skladištenje

Vakcina je prikazana za upotrebu tokom cijele godine od datuma proizvodnje, ali samo ako su bili poštovani svi uvjeti skladištenja i transporta. Čuvati i prevozi lijek treba biti u suhim potamnim kutijama, temperatura treba biti od +2 ° C do +8 ° C. Lijek zahtijeva neutralizaciju, ako su ampule zamrznute, nemaju etikete, poremećen je integritet ampula, postoji izrečena izmijenjena boja, vanjski nečistoće se ne rastvaraju nakon tresenja. Da biste to učinili, multiphel-4 se kuha 15 minuta, nakon što se lijek mora odložiti. Vakcinu možete odložiti bez posmatranja posebnih mjera sigurnosti. Dakle, "multiphel-4" je efikasno vakcinsko protiv ozbiljnih bolesti u. Glavna stvar je jasno slijediti upute za postizanje maksimalnog rezultata.

dvadeset

Članci o temi
LiveInternet