Dog klik: šta je to i šta je potrebno za

Trening pasa traje puno vremena, truda i strpljenja. Klik za pse dizajniran je za pojednostavljenje treninga i učinit će ga mnogo efikasnijim.

Šta je pas clerler

Početni uzgajivači psa suočeni su sa poteškoćama u nastavi životinja, poseban uređaj koji se zove Clique dolazi do njih. Klik za pse - kakav je to uređaj? Izrađen je u obliku male kutije, u sredini od kojih se nalazi jezik od metala. Kada se na njoj pojavi pritisak, klik se čuje. Uređaj ne objavljuje ultrazvuk, ne pobijedi životinju sa šokom.

Bitan! Uređaj ne ima negativan efekat, to je efikasan način treninga pasa.

Clicer za trening pasa dizajniran je tako da olakša proces obuke psa. Njegova upotreba sastoji se u poticanju potrebnog ponašanja psa istog trenutka. Stoga se signal daje nakon što pas shvati zašto je ohrabreno.

Šta je pas clerler

Ciljni kliker podseća na uvlačenje indikacije

Vrste klikova

Danas na tržištu postoji širok izbor uređaja. Neki imaju miran signal, drugi glasni itd. D. Postoje tri glavne vrste:

 • Clicker taster. Kada ga koristite, možete snimiti na gumb rukom ili nogom. Druga značajka je objavljivanje mirnog klika;
 • Napunjeno. Možete reproducirati samo zvučni signal sa prstima, ima glasan klik. Možete ga koristiti na ulici, na mjestima koja ometaju životinju. Postoje modeli u kojima se nivo zvuka može podesiti;
 • Kliknite s ciljem uglavnom koriste profesionalni treneri za kompleksne ekipe za pse. Njegova cijena značajno prelazi prethodne vrste.

Glavne funkcije klinika

Glavni zadatak uređaja je reprodukcija određenog zvuka tokom treninga psa. Njegova glavna funkcija je oslobađanje procesa učenja. Lakše je vlasniku trenirati kućnog ljubimca, koji brzo asimilira nove timove u prisustvu uređaja.

Bilješka! Uređaj vam omogućava da trenirate štenad i odrasle pse do željenog ponašanja, manira, standardnog skupa naredbi. Takođe, uz svoju pomoć, psi se pripremaju za lov, performanse u cirkuskoj areni, sportskim takmičenjima i izložbama.

Koja je suština uređaja

Uređaj se mora koristiti za određenu svrhu. Suština njegove upotrebe je sljedeća:

 • klik zvuka ukazuje na pohvalu i deliciju za četverogenegene;
 • Sa ispravnom upotrebom klinika, pas ima dvije misli. Zvuči klik kad je pas tačno završio potrebnu naredbu, nakon čega slijedi dio poslastica;
 • Zahvaljujući njemu, pas će naučiti timove mnogo brže u poređenju sa pohvale govora.

Kako pravilno koristiti uređaj

Istaknite neka pravila u vezi s njegovom upotrebom. Kada se trenira pas treba pridržavati sljedeće preporuke:

 • Trening treba obaviti svakodnevno, ali ne za dugo. Najoptimalnije trajanje klasa je 20 minuta., Životinja će brže savladati naredbe. Ovo je mnogo efikasnije od provođenja obuke nekoliko puta sedmično u jednom satu;
 • Nastavni timovi trebaju započeti sa najosnovnijim i postupnim komplicirati;
 • Svaki tim treba glasno izraziti. Potrebno je jasno izgovoriti sve zahtjeve za životinju;
 • Sam uređaj ne djeluje kao nagrade, tako da morate imati dobre dobrote pri ruci. Pored poslastica, pas se može udariti, pohvaliti usmeno;
 • Vjeruje se da je najbolje uključiti u obuku psa kada je gladan;
 • Prve klase treba izvesti u mjestu ili sobi bez vanjskih zvukova, tako da će uslovljeni refleks razviti mnogo brže;
 • Jedan klik mora biti izjednačen s jednom promocijom, poslasticama i manifestacijama naklonosti koriste se kao dodatak;
 • Ne biste trebali izraziti ljutnju, nezadovoljstvo vrištima na životinji, bolje je jednostavno zanemariti nadzor u ponašanju. S vremenom će pas razumjeti da pravilno izvedene akcije uzrokuju pozitivne emocije i kliknu u vlasniku, a odsustvo dugog - a nevaznog zvuka uzrokuje neodobravanje osobe.

Bitan! Ispravan slijed treninga ima sljedeću shemu: Zvuči glasovni tim, životinja ga pravilno izvodi, a zatim se pokreće signal klikova i na kraju kućnog ljubimca se ohrabruje.

Poznanstvo kućnog ljubimca sa uređajem

Prije direktne upotrebe CLKER-a, pas treba uvesti s njim. Ovaj se proces naziva "punjenje". U jednoj ruci morate držati uređaj, u drugima - dobrote. Nakon davanja zvuka, čim je pas zainteresiran, ispostavilo se, morate pohvaliti kućnog ljubimca i liječiti se. Te se akcije moraju provoditi više od jednom.

Ako će kućni ljubimac smanjiti mamac, pokušajte da ga odnesete, morate čvrsto stisnuti pesnicu. Reproducirati zvuk je dozvoljeno da izgubi interes za liječenje.

Pregled popularnih modela klikne za pse

Danas u specijaliziranim prodavaonicama možete pronaći širok spektar uređaja u pitanju. Najpopularniji od njih su:

 • Uređaj sa tanjurom i gumbom Trixie. Zvuk se može podesiti, njegova jačina zvuka omogućava vam da ga koristite na ulici i u mirnoj sobi. Na Clideru se pruža čipka koja je vrlo zgodna kada se nosi;
 • Deluxe klikeri su izrađeni od materijala za zaštitu okoliša. Prikladan oblik neće dopustiti da propustite kada pritisnete dugme. Uređaj je opremljen i opružnom narukvicom. Pogodan je za kućnu i stručnu obuku;
 • CLIK-R proizvodi modele s organskim dizajnom, praktičnom obliku. Kit uključuje poseban remen za pričvršćivanje CLKER-a na prst ili zglob. Jednostavnost upotrebe i atraktivni izgled mitari profesionalci i uzgajivači za početnike.

Vrste klikova

Zbog prisustva gumenog remena, klika se može nositi na ruci ili pričvrstiti na odjeću

Šta se može zameniti

Ako nema načina da kupite CLKER, može se zamijeniti drugim predmetima. Da biste to učinili, nema potrebe da se od ogrebotine, samo nabavite jedan od sljedećih stavki:

 • Pod tegli hrane za bebe. Kada se pritisne na sredini, čuje se klik;
 • dio piezing-montaža, na kojem stisnu prst.

Glavne funkcije klinika

Hemijska olovka, koja čini klikom, može zamijeniti CLKER

Bitan! Ako se stavka podloge pokvari ili izgubi, treba se naći da je zvuk isti ili što je moguće bliže tome.

Teško je napraviti uređaj sami. Lakše je kupovati u trgovini ili ga zamijeniti odgovarajućim improviziranim stavkom.

Prednosti Clickal-a za trening psa

Uređaj ima svoje prednosti. Posebno se ceni za:

 • mali -zizirani;
 • jedinstvenost zvuka;
 • efikasnost.

Što je CLKER za trening pasa i zašto se koristi? Uređaj djeluje kao sigurna i efikasna metoda, koja isključuje psihološku ili fizičku kaznu. Dakle, trening se pretvara u radostan događaj za vlasnika i kućnog ljubimca.

Članci o temi
LiveInternet