Zamišljanje za pse: profesionalna oprema za obuku

Edukacija psa, tačno prilagođavanje njenog ponašanja i redovnih šetnji su sastavni dijelovi molbe kontakta kućnog ljubimca sa svojim vlasnikom. Zadatak, naravno, ne može biti jednostavan, ali posebna oprema za pse pomoći će pojednostavljuju svoje pogubljenje. Uz sudjelovanje na izložbama i ozbiljnim treninzima, ne možete bez ovih dodataka.

Zašto psi trebaju municija i druga oprema

Kontrolirani i dobro -Manirani kućni ljubimac, koji se nalaze u društvu, ne uzrokuje svoju master anksioznost i, što je najvažnije, potpuno sigurno za druge. Glavni zadatak municije je obrazovanje i prilagođavanje ponašanja životinje, lakše je da se osoba nauči psa da sluša sebe i neupitne naredbe.

Zašto psi trebaju municija i druga oprema

Pas u municiji

Potrebna oprema direktno vrši zaštitnu funkciju kućnog ljubimca. Sa povodcem i u njušci, pas neće jesti ništa na ulici i neće se iskočiti na kolovoz, na primjer.

Bilješka! Upotreba municije ne ograničava pokrete, tako da pas prima maksimalno zadovoljstvo i koristi od hodanja.

Treća tačka je dekorativnost, atraktivni ovratnici i crvi mogu naglasiti sve prednosti kućnog ljubimca.

Sva municija klasificirana je u nekoliko različitih vrsta, ovisno o značajkama aplikacije. Oprema se događa:

  • profesionalac;
  • za svakodnevnu upotrebu;
  • izložba;
  • za obuku;
  • Ukrasni.

Zahtjevi za profesionalnu opremu za obuku

Dekorativni ovratnik za kućne pse

Servisni psi trebaju posebna obuka koja trebaju taktičke vještine i odlična obuka.

Zahtjevi za profesionalnu opremu za obuku

Zaustavljanje pasa mora ispunjavati sve potrebne zahtjeve. Mora se kupiti nakon što dostigne štene od tri mjeseca starosti. U prvih šest mjeseci ne postoje posebni zahtjevi za izbor, sve ovisi o financijskim mogućnostima, estetskim preferencijama i rasponu mjesta hodanja.

Bilješka! Malo kasnije, kao pravila, pomoć kvalificiranog stručnjaka, na primjer, savjetnik u prodavnici profila, rukovatelj pasa ili veterinaru, treba pomoć kvalificiranog stručnjaka. Prilikom odabira nužno uzimajte u obzir karakteristike pasmine i njeno ponašanje, veličinu.

Za male ukrasne pasmine nema potrebe kupiti masivne i prilično teške padine, u protivnom mogu prouzrokovati nelagodu i bol kućnog ljubimca. Pasmine pasa s gustom i dugom vunom ne preporučuju se kupiti ogrlice s kovrčavim elementima, jer mogu izvući i zbuniti vunu. Za velike i snažne predstavnike vrsta, bolje je kupiti snažno municiju od metala.

Koja se oprema koristi za pse

Municija za pse uključuje prilično opsežan popis dodataka koji su klasificirani u sljedećim sortima (prema OKPD-u):

  • Njuške različitih vrsta, dizajna i stupnja zatvorenih;
  • Ogrlice različitih vanjskih vrsta, širine i proizvodnih materijala. Zasebna kategorija uključuje ogrlice;
  • padine za sanke;
  • Povodci za pse ponovo su u različitim varijacijama-ruleta, mitraljezi, padinama, klasičnim itd. D.

Potrebno prof. Amunicija za pse može se izraditi od raznih materijala. Proizvođači uglavnom koriste pravu kožu, metal, posebne tekstil, najlon i ceradu.

Bilješka! Iz sigurnosnih razloga, rukovatelja pasa i veterinari preporučuju stjecanje municije sa reflektirajućim umetcima.

Kako odabrati dobar ovratnik

Najvažniji i najpotrebniji dodatak je ovratnik. Trebalo bi biti pouzdan, izdržljiv i udoban. Za obuku kućnih ljubimaca treba preferirati ogrlice od cerada ili istinske kože. Profitabilnije je kupiti dodatnu opremu s više rupa za podešavanje opsega. Mnogo se pažnje posvećuje širini tako da ivice ne kopaju u životinju u kožu. Takođe, ovratnik treba biti opremljen prstenom namijenjenim karbini.

Koja se oprema koristi za pse

Snažni ogrlice za velike pse u službi

Bitan! Bolje je obratiti pažnju na dvostruku ili meku oblogu unutar ovratnika.

Dekorativni ogrlice s velikim brojem nagrada i drugih ukrasnih elemenata nisu pogodni za trening kućnog ljubimca.

Kratki pješački povod

Dužina kratkih pješačkih povodca fluktuira unutar 1,5-2 m. Povodac veće dužine jednostavno je neugodno za upotrebu tokom kratkih gradskih šetnji, jer će se druga polovina morati stalno nositi u ruci.

Zamišljanje za pse: profesionalna oprema za obuku

Kratki pješački povod

Bilješka! Postoje i vrlo kratki povodci dužine ne više od 50 cm, dizajniran za defile na izložbama. Za svakodnevni život nisu namijenjeni.

Strogi ovratnik

Strogi ovratnik se naziva i parform. Je stroža opcija za korekciju ponašanja kućnog ljubimca. Njegova osobina u opremu sa metalnim zubima koji gledaju unutra.

Bilješka! Da ne bismo povredili kućnog ljubimca, vrlo je važno naučiti kako to pravilno staviti na psa.

Možete koristiti samo kao privremenu mjeru za snažne, agresivne i temperamentne pse. Sa čestim korištenjem, to je ovisnost.

Zamišljanje za pse: profesionalna oprema za obuku

Parfortes

Torba za dobrote

Pravilna obuka je nemoguća bez ohrabrenja. Bilo koji tidbit, na primjer, suhi feedovi ili krekeri, ne mogu se staviti u džepove, već posebnu torbu koja je pričvršćena na pojas.

Njegova korist je da ne samo štiti odjeću iz mrlja, već vam omogućava da brzo postignete ohrabrenje, a ne nakon nekoliko desetina sekundi, svi slomljeni kolačići iz džepa.

Zamišljanje za pse: profesionalna oprema za obuku

Torba za poslastice koja se koriste za obuku psa

Bilješka! Hrana bi trebala biti ukusna i lako gutati s kućnim ljubimcem.

Zemljište sa amortizerom za trčanje ili hodanje sa psom

Povoda, čija je dužina veća od 5 m, namijenjena je ne samo za trčanje, već i za razvrstavanje timova poput "hodanja", "Aport", "," me "". Preporučuje se kupiti dugački povodac čak i ako vlasnik ne planira obučiti svog ljubimca, jer će uz njegovu pomoć biti moguće potpunije hodati svog ljubimca.

Glavni zahtjev za odabir duge povodca nije metalni lanci. U proizvodnji visokokvalitetnih pribora, koristi se samo cerada, istinska koža ili visoka koža kože. Povodac bi trebao biti širok da ne bi izazvao bol kućnim ljubimcem i ne presjeći ruke oštrim trzajima psa.

Zamišljanje za pse: profesionalna oprema za obuku

Zemljište sa amortizerom za trčanje

Igračke

Trening u većini slučajeva uvijek je bolje apsorbiran na razigran način. Ponekad, kao poticaj možete odvratiti psa sa fascinantnom igrom lopte nekoliko sekundi, na primjer,. Najčešće leteći diskovi, gumene kosti koriste se u te svrhe.

Zamišljanje za pse: profesionalna oprema za obuku

Igračke za pse

Municija za pse uključuje prilično opsežan popis dodataka, ali nisu svi obavezni. Ako kućni ljubimac ne učestvuje na izložbama ili studira različite timove, tada će mu trebati minimalni set.

Članci o temi
LiveInternet