Imena za francuske buldoge: kako nazvati djevojku i dječaka

Odabir prekrasnog nadimak za kućnog ljubimca nije tako jednostavan. Potrebno je uzeti u obzir karakteristike životinje, njegove karakteristične karakteristike. Imena za francuske buldoge mogu biti lijepe i neobične.

Opće preporuke

Izgled kućnog ljubimca u kući je prepun velike radosti. Dijete odmah privlači pažnju svih članova porodice. Vlasnik je suočen s problemom - šta nazvati štene.

Opće preporuke

Nije potrebno koristiti nadimke sa genealogije, jer su glomazni i neugodni

Da biste to učinili, bolje je pridržavati se nekoliko jednostavnih pravila:

  • Morate odabrati kratki i jednostavan nadimak. Takav riječ pas će se sjetiti lakše. Ako je vrijednost dugo ime, na primjer, Francis Ridhenild Cinnamon, tada možete napustiti ovu opciju za službene slučajeve, a u ostatku da ukratko nazivate bebu Frank;
  • Treba uzeti u obzir veličinu kućnog ljubimca, njegove boje i pasmine. Ove informacije će se pojaviti mnoge varijante imena;
  • Ne zovi psa na isti način kao i prethodni;
  • Ne preporučuje se izbor ljudskih imena.

Bilješka! Mnogi vlasnici ne razumiju odgovornost u odabiru nadimka. Njena buduća budućnost ovisi o značenju imena psa. Na primjer, ako se pas šalje zvati Obultus, malo je vjerovatno da će oduševiti intelektualna dostignuća.

Što treba uzeti u obzir pri odabiru

Ime se ne daje uvijek psu odjednom, kako će se roditi. Neki uzgajivači rezerviraju bebe unaprijed i nude budućim vlasnicima da sami odaberu nadimak.

Bitan! Svi štenad smeća trebali bi početi određenim pismom. Ovo pravilo je strogo posmatrano.

Bolje je nazvati psa nadimak od 1-2 sloga. Takve su riječi lakše opažati, a pas razumije intonaciju vlasnika. Cikolozi preporučuju odabir opcija koje imaju prvi šok slog.

Naziv pasmine također može sugerirati koji nadimci možete uzeti. Na primjer, za buldoge su birane u zemlji porijekla.

Bitan! Nemojte napraviti previše složene dizajne koje su teško pamtiti i izgovarati. Pas ne opaža ime 4-5 riječi, tako da je ova opcija samo za dokumente.

Popularni nadimci za dječake

Mužjak može imati različite slatke nadimke - huligan, nasilnik, optimista, zamjenika itd. Ali bolje je odabrati lijepo i elegantno ime koje će odražavati karakter kućnog ljubimca.

Smisao

Svako ime ima svoje posebno značenje, to se mora uzeti u obzir pri odabiru. Na primjer, Hektor je preveden kao "branitelj", a Austin je "čvrst". Poznavanje značajki svakog nadimak možete odabrati najprikladniji nadimak. Na primjer, ljubavnik lepre može se nazvati Loki, a plemenito psa je hesser. Neustrašivi kućni ljubimac vrijedan je nadimak bureja.

Po izgledu

Ako pažljivo proučite svog psa, onda možete pronaći puno karakterističnih karakteristika u njemu. Na primjer, crvena boja omogućava vam da nazovete njegovu crvenu, sunce, persimmon, amber itd. Str. - Sve to omogućava da izrazite značajku vune.

Bilješka! Buldog boje u boji naziva se Simon, Yulvin, Stefan.

Ako pas ima plave oči, onda se može nazvati Sapphire ili Topaz. Smeđa vuna omogućava vam da date sljedeća imena - čokolada, kreker, kakao, paste.

Ne bojte se pokazati maštu. Smiješan nadimak pogodan je za psa vesele.

Po boji

Francuski buldogani su različite boje. Stoga možete napraviti boju karakteristične karakteristike psa. Na primjer, opcije tigra kombiniraju se s imenima Sherkhan, Amur, Boniface, Basil. Bijela boja omogućuje vam pozivanje bulda kao emmanuela, ksenophon, snježne kugle, članak.

Cool opcije

Možete pristupiti pitanju odabira imena s originalne strane. Pas Možete nazvati bagera, ukrcaj, sudiju, cheburek. Tigar pas je nadimak Belyash.

Što treba uzeti u obzir pri odabiru

Ništa manje smiješne opcije Crunch, Cracker, omlet

Ne bojte se pristupiti pitanju odabira nadimak za kućnog ljubimca u smislu humora. Takav nadimak, svjetlost i neobično, bit će lako zapamtiti. Ostali ljubitelji pasa takođe će ocijeniti kreativu.

Bilješka! Možete dati nadimke u čast gadgeta Tetris, pametni telefon, iPad.

Temperament

Francuski nadimci za pse mogu ukazivati ​​na prirodu prijevoznika. Empyusitis prevodi kao brz, a brzi je brzi. Santi Nitusha je mirna, takva je ime pogodna za skroman pas.

Mobilni dečko se može zvati Shustrik, Typhoon, Robin ili odabir smiješnih opcija - Skoda, Fidget, Shilo. Potrebno je pažljivo posmatrati kućnog ljubimca, to će istaknuti njegove sjajne osobine karaktera.

Ljubavnik reda je bolji za nadimak policije, straže, stražara itd. Str. Ovo će ga istaknuti između ostalih pasa.

Bilješka! Ponekad vlasnik ide lako i daje nadimak u čast rođenja, na primjer, zimu.

Aristokratski nadimci

Vlasnik životinje možda želi naglasiti jedinstvenost i status psa. Stoga se suočava s problemom kako nazvati francuski buldog djevojku ili dječaku lijepo i elegantnu.

Opcije za muškarce

Da zadubi plemeniti ime psa nije tako jednostavna stvar. Impresivni i spori pas mogu se nazvati Louisom ili Francisom, to je bilo ime velikih kraljeva.

Više opcija - Gaston, Atos, Aramis. Prilikom odabira možete se osloniti na klasičnu literaturu ili pedigree plemenite osobe.

Opcije za kuje

Francuski nadimci za ženske pse - Martina, Lucia, Helen, Adele. Često vlasnici nazivaju kućne ljubimce u čast poznate ličnosti. Na primjer, nakon m. Monroe je postao poznat, njeno ime je korišteno za životinje.

Kratke i zvučne mogućnosti - Emma, ​​Elsa, Ket, Leon.

Psi poznatih ljudi

Francuska imena za pse su zastupljene u velikom broju. Kći Nikole II nazvana je Ortin, a Yusupov je imao i buldog, ali njegovo ime je nepoznato. Chaliapin je imala nekoliko pasa.

Popularni nadimci za dječake

Buldog glumica m. Trakhtinberg ime je mia

U Rusiji su psi pronađeni i među slavnim ličnostima. Na d. Spirina, Tvorac Tarakans grupe je buldog. Postoji takav ljubimac iz K. Richie, m. George, L. Vaikule. Stoga se francuski buldog može sigurno nazvati jednom od najpopularnijih pasmina.

Bilješka! U Francuskoj su popularne rase na različitim pasminama. Buldoge se smatraju psima za elitu, aristokrate, uspješne ljude.

Kako kućni ljubimac ne bi trebao biti pozvan

Ne možete dati pseću uvredljivu ili ponižavajuću imenu - glupost, prljavštinu, nakaza itd. Str. Također vrijedi napustiti nadimke plamena - lopta, bobik, barbi, tusik itd.

Bitan! Prilikom odabira imena, trebali biste obratiti pažnju na njegovo značenje.

Ne preporučuje se korištenje odvratnih riječi. Kućni ljubimac će se morati pozvati na ulicu, tako da je bolje odabrati prekrasan nadimak.

Uticaj na lik

Nadimci za buldoge mogu biti smiješni, aristokratski, sonorni. Koja opcija odabrati, svaki vlasnik odlučuje. Neki radije idu na jednostavan način, oni smanjuju službeno ime iz dokumenata. Na primjer, Justin Phantomas original u svakodnevnom životu može postati jazz.

Neki vole davati na francuskom način, jer će to omogućiti psu da educira inteligenciju. Vjeruje se da će nepravilno odabrani nadimak uzrokovati probleme s ponašanjem. Dob pasa traje oko 10 godina, tako da trebate odgovorno približiti se izboru imena.

Članci o temi
LiveInternet