Lokacija grebena u psu i mjerenju

Šta je to i gdje je to?

Iz različitih razloga, vlasnici pasa moraju se suočiti sa pojmovima "Withers", "Visina na Conteres" i, u pravilu, novo -Made vlasnici, po prvi put ih čuju, ne razumiju o čemu govorimo. Što je saznalica, gdje se ovo mjesto nalazi u psu, kako i zašto mjere visinu na savlakama? Odgovori na sva ova pitanja predstavljena su u ovom članku.

Šta je to i gdje je to?

Grupa u psima - mjesto na kralježnici između ramena, bliži se mjestu vrat vrata pozadi. Formira ga prvih pet kralježaka kičme kičme.

Vizuelno vijuga izgledaju kao mali tubercle na vratu. Koža na savladama je elastična, lako ga je izvući rukom, za to je da ženke hvataju svoje štenače da ih prebaciju na drugo mjesto.

Resori bi trebali biti visoki, mišićavi, dobro razvijeni, jer koncentrira mišićne grede, kao i ligamente koji kontroliraju rad prednjih šapa, vrata, leđa, grudi.

Bitan! Konačno formiranje grebena u psima ovisi o pasmini, a u pravilu se završava za dvije ili tri godine.

Pažnja! Obično su greberi najviša tačka na stražnjem dijelu životinje, ali u slučaju bilo kakvih patologija (podupiranje leđa, zakrivljenosti kralježnice, problemi sa udovima) Ovaj parametar nije u skladu s utvrđenim standardom.

Zašto vam je potrebna visina psa na WC-u?
Sat

Treba napomenuti da su greberi vrlo važno mjesto u psu, jer postoji puno krvnih žila i zahvaljujući tome, lijekovi se brzo apsorbiraju. Iz tog razloga, u ovoj oblasti su postavljene injekcije, lijekovi se primjenjuju u obliku kapi, lijekova za parazite. Takođe su mnoga mjerenja životinje, uključujući njegov rast, uobičajeni su izvoditi upravo iz ove tačke.

Zašto vam je potrebna visina psa na WC-u?

Rast pojedinca, koji se mjeri kao visina na Condere, udaljenost je od potpornog površine šapa na grebene i potreban je za:

 • proračun Različiti koeficijenti sa sudjelovanjem kućnog ljubimca na izložbi, na primjer, indeks istezanja, masivnosti, dugih prehvata, izdržljivosti. Kada uspoređujete dobivene parametre dimenzijama, u skladu s vanjskim, usklađenosti sa standardom potrebne stijene;
 • pojašnjenje Potencijalna visina skoka psa na sportskim takmičenjima, čija je svrha brzo prevladavanje prehrambene trake instalirane na posebnom mjestu;
 • identifikacija odstupanja od norme tokom razvoja štenaca;
 • izbor Pribor željene veličine (nošenje, odjeća, pojasevi);
 • Definicije Visine ulaznog otvora tokom izgradnje kabine ili aviara.

Kako izmjeriti rast?

Ispravno mjerenje rasta kućnog ljubimca uključuje provođenje ovog postupka u skladu sa jedinstvenim zahtjevima za cinološke organizacije. Ovi su zahtjevi ispunjeni kada se pas na Contere mjeri podložan brojnim pravilima, kao što su:

Kako izmjeriti rast?
Rostometometar
 • Koristeći posebnu mjernu liniju - Rostomer. Upotreba ruleta ili centimetrske kasete može precijeniti rezultat za jedan do tri centimetra;
 • mjerenja tri puta nakon pola minute i izračunavanje aritmetičke srednje vrijednosti dobivene tijekom mjerenja rezultata;
 • Primjena pojedinca mjerne linije u blizini tijela, dok dopuštaju samo laganu mrlju vune, a, rastavljaju dugu liniju kose u mjestu kontakta s instrumentom;
 • Pronalaženje kućnog ljubimca na ravnoj površini;
 • mjerenja sa redovnom frekvencijom, prije hranjenja životinje, istovremeno u dan.

Pri mjerenju udaljenosti od najvišoj tačke na poleđini do poda, kućni ljubimac, kao što je navedeno gore, trebao bi biti na ravnu vodoravnu površinu. Predstavnici malih pasmina najbolje se mjere na površini stola i velikih na podu. Ako je životinja aktivna, tada je prikladniji za mjerenje zajedno: jedan - drži kućnog ljubimca u ravnomjernom položaju bez mišićnog napetosti, drugi - mjerenja.

Da bi se ispravno odredio gornja točka mjerenja, knjige, vladar ili bilo koji drugi čak objekt stavljaju se preko lopatica, tada je Rostomer dodijeljen njemu, što će naznačiti željeni parametar.

Ako nema popisa, tada se mjerenje rasta može provesti sljedećim metodama:

 • sa dvije linije. Prvi se postavlja na stražnju stranu životinje tako da se presijeca s nogom, sekundu nanosi se pod pravim uglovima prve i na pod. Udaljenost od poda do spajanja dviju linija i bit će visina psa na grebenima;
 • Dječja metoda. Ako je pojedinac velik, onda je moguće izmjeriti njegov rast jer se radi utvrđivanjem rasta djece, odnosno stavljanje na zid i čineći oznaku na njemu na kojem se nalaze na mjestu na kojem se nalaze lopatice na kojem se nalaze ramenice.

Rast i pasmina

Rast pojedinca ovisi o pripadnosti pasminu.

Postoji klasifikacija koja razdvaja pasmine pasa u tri grupe, ovisno o rastu, koji se određuje mjerenjem visine na krijumčarima:

Rast i pasmina
Različite pasmine
 • Mali - ne viši od 28 centimetara. Na primjer, ovo je ruski, Chihuahua, Yorkširski terijer;
 • Srednji - iznad 28, ali ispod 60 centimetara. Tipični predstavnici: Biglie, engleski koker španijeli, pudlice;
 • Veliki - više od 60 centimetara. Tu spadaju: irski vukodlozi, kavkaški pastiri, ruski crni terijeri, senbernari.

Takođe, spol kućnog ljubimca utiče na rast. Muško, obično veći od žena nekoliko centimetara. Pored toga, dozvoljena su odstupanja od tri centimetara velika ili manja. U vezi s gore navedenim, da bi se utvrdio rast, treba se fokusirati na standarde koje je usvojila Međunarodna kinetološka organizacija (FCI), parametri roditelja i pojedinih karakteristika životinje.

Nemoguće je tačno identificirati parametar rasta za Mestizose i mongrelove, jer ti pojedinci kombinuju gene različitih pasmina.

Zaključak

Svaki vlasnik psa mora biti u mogućnosti pronaći grebene i odrediti rast kućnog ljubimca, čak i ako potonji ne učestvuje na izložbama i takmičenjima. Informacije navedene u ovom članku pomoći će u formiranju ispravne ideje o lokaciji grebena i mjeriti njegovu visinu kod pasa.

Članci o temi
LiveInternet