Crno-bijela mačka s bijelim dojkama i šapama: pasmine

Kombinacija bijelih i crnih boja u boji mačaka čini njihov izgled prilično neobičan. Najčešće imaju crnu hladovinu, a bijela je prikazana u obliku malih mrlja na vunu. Vrijedno je napomenuti da crna i bijela mačka nije neka vrsta zasebne pasmine. Ova boja se javlja u predstavnicima različitih pasmina.

Značajke bojenja

Kombinacija crne boje s bijelim mačkama ima niz funkcija. Među njima se može razlikovati sljedeće:

  • Jedinstvenost. Ova boja se može nazvati jedinstvenim, jer je nemoguće upoznati dvije identične crno-bijele mačke. Višekolorirane mrlje će uvijek imati drugu lokaciju.
  • Razmak na šape. U mačkama od čije vuna obojena u svijetlim i tamnim tonovima može imati dvije -tone jastučiće na šapama. Jedan dio njih obojen je u tamnim bojama, a druga je ružičasta.
  • Neobična boja očiju. Većina mačaka sa crnom i bijelom vunom ima neobične oči obojene zelenom bojom. Ponekad postoje životinje u kojima je svako oko obojeno u različitim bojama.

Značajke bojenja

Mačka sa crnom i bijelom vunom

Dodatne informacije! Najčešće postoje mačke sa asimetričnom dvobojnom bojom. Pasmine sa simetričnim bojama su prilično rijetke i skupe.

Tri vrste boja

Postoje tri vrste crno-bijelih boja, koje se najčešće nalaze u kućnim ljubimcima:

  • Kombi. U takvim životinjama većina podloga je obojena bijelom bojom. Tamna kosa prevladava u repu, iza ušiju, a ponekad iznad očiju. Također, na bočnim stranama mogu se vidjeti crne rubljene mrlje. Mačke s ovom bojom izgledaju vrlo lijepo i zato često sudjeluju u izložbama.
  • Bikolor. Karakteristična karakteristika takve vune je prevladavanje tamne boje. Ova vrsta boje može uključivati ​​crne mačke sa bijelim grudima. Ponekad se područja sa laganom kosom nalaze na bradi ili šapama. Lagane mrlje mogu biti različite i razlikuju se u svojim veličinama.
  • Harlequin. Ova vrsta boje podseća na bikolor, jer u njemu prevladava svijetlo hlad. Tamne mrlje nasumično se nalaze po cijelom tijelu mačaka. Mrlje se mogu razlikovati jedna od druge u obliku. Ponekad podsećaju na određene simbole ili brojke.

Tri vrste boja

Bikolor je najčešće bojenje dva -kolor kućnih ljubimaca

Popularne pasmine

Postoji ogroman broj različitih pasmina mačaka sa neobičnom dvije -tonom bojom. Međutim, samo ih je osam popularno među ljubiteljima kućnih ljubimaca.

Kornish-Rex

Ovi kućni ljubimci sa neobičnim nazivom razlikuju se od drugih pasmina sa kratkom vunom, izdužene šape i dugim deblom. Takođe imaju jedinstvenu boju zvanu TUXEDO. Bastli sa šapama obojene su u bijeloj boji. Ostatak tijela prekriven je tamnom kosom.

Dodatne informacije! Kornish-rijeke imaju svijetle i neobične oči. Mogu se obojiti u masline, žute i zelene boje.

Popularne pasmine

Kornish-River sa neobičnom crno-bijelom bojom

Bobtail

Predstavnici ove pasmine mačke imaju sve tri vrste boje vune. Izrazita karakteristika ovih mačaka je svijetlo područje koje se nalazi ispod njuške. Izvana, ovo svjetlosno mjesto podsjeća na obrnuto slovo "V". Između ostalih karakterističnih karakteristika bobtails, male šape, kratki rep i duge antene mogu se razlikovati.

Maine Coon

Ova pasmina je vrlo popularna među ljubavnicima za početak kućnih mačaka. Najčešće su Maine Coons obojeni u tamnim tonovima. Međutim, ponekad se nalaze životinje s dvije -tone boje. Većina tijela ove lepršave mačke prekrivena je tamnom kosom. Manji prevodnici pojašnjene vune mogu se vidjeti na šapama i grudima.

Kombi

Odlučili su imenovati ove mačke u čast jednog od vrsta bojanke, jer je njihova vuna gotovo sva svijetla. Tamne mrlje nalaze se na glavi i na repu. Manje, crna vuna raste na nogama.

Sibirski

Sibirske mačke su teško zbuniti s drugim pasminama, jer je njihovo tijelo vidljivo neobičan obrazac koji se sastoji od nekoliko tačaka. Imaju vrlo jasne obrise i neobičan oblik.

Efekat bojenja na lik

Dvoje -Color mačka sibirske pasmine

Dodatne informacije! Oči sibirskih mačaka imaju jarko obojen žućkastom irisu sa zelenkastim nijansom.

Zamišljen

Boja mačaka Neva masquerade razlikuje se od boje drugih pasmina. Njihove mrlje nemaju jasne granice, a samim tim da nijanse imaju gladak tranziciju. Boja predstavnika pasmine maskarade je asimetrična. Međutim, ponekad možete pronaći životinje sa simetričnom bojom.

Manchec

Ovo je crna mačka s bijelom grudima, koja se razlikuje od ostalih predstavnika mačaka izduženog tijela i malim šapama. Spolja, takve mačke izgledaju vrlo slatko i neobično. Vrlo su mirni i idealni za održavanje kod kuće.

Ragamaffin

Ovo su velike crne bijele mačke s velikim izduženim tijelom. Imaju dugu vunu i veliki rep. Tijelo je gotovo u potpunosti obojeno u svijetloj boji, povremeno se nalaze tamne mrlje.

Zanimljivosti

Dvobojni ragamafin sa tamno sivim bojama

Efekat bojenja na lik

Priroda mačaka, koja su obojena u crno-bijelom, ima sljedeće karakteristike:

  • Održivost. Čak i u stresnim situacijama, ponašaju se mirno i ne pokazuju agresiju.
  • Senzualnost. Domaći kućni ljubimci sa dvije -tone vune su vrlo senzualni i uvijek razumiju kada podržati vlasnika i ostati s njim.
  • Poslušnost. Takve su životinje vrlo poslušne i brzo, lako uspostavljaju kontakt.

Dodatne informacije! Mačke prvenstveno ne misle da ne samih sebe, već o svom gospodaru. Za njih, zadovoljavajući vlastite potrebe nije u prvom redu.

Zanimljivosti

Postoji nekoliko zanimljivih činjenica o crnim mačićima s bijelim šapama i mrljama na tijelu. Na primjer, dvije -tone boje mačaka dugo se smatralo brakom, a tek na kraju 1969. godine bilo im je dopušteno sudjelovati na izložbama.

Ove su životinje neovisne i neovisne, pa su u stanju da prežive bez vanjske pomoći. Otporni su na stresne situacije i nikada ne počinju biti prvi koji su prikazali agresiju. Ove životinje vole ljude i mirno se slažu s njima pod istim krovom.

Crno-bijele mačke su neobično lijepi kućni ljubimci koji imaju atraktivnu dvotonski bojanje. Ljudi koji žele napraviti takve kućne ljubimce trebali bi se upoznati sa svojim glavnim značajkama i uzgajanjima unaprijed.

Članci o temi
LiveInternet