Pedigrea: hrana za pse i štenad male i velike stijene

Svaki vlasnik pita kako nahraniti svog ljubimca. Prirodna prehrana je teško uravnotežiti nespremnu osobu, a puno je završene suve i konzervirane hrane. Ovaj članak govori o karakteristikama rodovnika brenda dog.

Vrste hrane iz "pedigra"

"Pedigrani" hrana za pse proizvodi se u Rusiji. Sam Marks pripada Marsu, koji isporučuje druge proizvode za različite životinje na tržište i drugu liniju. "Pedigrani" pripada Enoklasu. Proizvodi se sa piletinom, goveđim i drugim sastojcima.

Vrste hrane iz

Rodogradna hrana

Hrana za razne kategorije dobnog i težine

Pedigrejska linija ima proizvode namijenjene životinjama različitih dobnih skupina:

 • za štenad od 3 sedmice do 2 mjeseca;
 • Za minijaturne pasmine štenad od 2 mjeseca;
 • za štenad svih pasmina od 2 mjeseca;
 • za štenad velike pasmine od 6 mjeseci;
 • za odrasle pse od godinu dana do 8 godina;
 • Za napredne pse (više od 8 godina).

Bilješka! Pedigrea Feed za štenad i pse stariji od 8 godina sadrže povećanu količinu vitamina, minerala i enzima koji pomažu lakše apsorbirati hranu.

Pod markom "Pedigri" proizvode se hrane za minijaturu i velike pasmine pasa. Imaju drugačiju strukturu, veličinu i gustoću, pa među njima možete lako odabrati opciju sa odgovarajućim veličinama granula za bilo koja usta.

Sastav pedigrea

Mokro napajanje

Mokri feed

Pedigry konzervirana hrana za štenad i puno odraslih omogućava vam diverzifikaciju prehrane, a također pomaže u smanjenju rizika od bolesti diuretičkog sustava kućnog ljubimca. Pedigre za pse predviđa različite mogućnosti za tijelo i preferencije životinja.

Životinjske delicije

Proizvođač nudi nekoliko opcija za tretmane psa:

 • Ukus. Idealno za poticanje psa tokom treninga. Pored ukusa, ovaj proizvod sadrži vitamine, minerale i prehrambene vlakne koji podržavaju dobro zdravlje životinje;
 • Za zube. Žvakanje poslastica pomažu se da se riješi kamenje na zubima psa, a također su bogat vitaminima neophodnim za zdravlje kostiju i vune.

Bilješka! Za pravilan razvoj psa u svojoj prehrani treba biti najmanje 70% životinjskih proizvoda. S tim u vezi, ekonomski proizvodi ne pružaju punu hranjenje.

Mišljenje veterinara i vlasnika pasa

Životinjska poslastica

Sastav pedigrea

Kao što je gore spomenuto, "rodovnik" se odnosi na prehranu ekonomske klase, koja već ne ukazuje na najbolje tvari u proizvodu. Osnova za njih obično su zrnate usjeve ili sekundarne mesne komponente.

Bitan! Na popisu sastojaka u prvom mjestu uvijek je glavni proizvod. Njegov postotni sadržaj prevlada nad ostalim komponentama.

Izvor "mesa" u proizvodima ove marke obično se sastoji, koji su prilično puno, pileće brašno, govedina, janjetina, zec i puretina. Offal je jetra, srce, rep itd. D., To su, srednji proizvodni proizvodi. Podijeljeni su sa sadržajem proteina, ishrani i asimilacije u tijelu psa. Treba napomenuti da sastav ne ukazuje na kakve su proizvode subpidnih proizvoda koriste u proizvodnji hrane.

Među sastojcima nalaze se ugljikohidrati dobiveni od žitarica, kao i masti i ulja nepoznatog porijekla. Od dobrog, vitamine, minerale, masne i linoleske kiseline, antioksidante, pivski kvas, cves.

Zanimljivo je da hrana proizvedena u inozemstvu karakterizira kompozicija ruske verzije. Pored toga, proizvođač ne ukazuje na postotak svih komponenti, to otežava razumijevanje koliko su životinja ili biljnih hranjivih sastojaka.

Bilješka! Zbog lošeg sastava "pedigra" treba se kombinovati sa prirodnom hranom. Na primjer, za ručak do životinje daju suhu hranu, a uveče će kuhati hranu iz prirodnog mesa, žitarica i povrća.

Prednosti i nedostaci

Sastav hrane za pedigre

Mišljenje veterinara i vlasnika pasa

Pronalaženje recenzija su dovoljno lako. Evo nekoliko mišljenja ljudi koji su ostavljeni na službenoj web stranici rodovnika:

 • "Neželjena loša reputacija, iako se u mnogim rasadnicima koristi jeftin" pedigra ". Psi odrastaju zdrave, aktivne i ne pate od bolesti. Uprkos lošoj reputaciji, uzgajivačima koriste i savjetuju za upotrebu.""
 • "Nije pogodno za neke pse, ali ovo nije iznenađujuće. Uostalom, ne postoji univerzalna opcija. Bilo koji proizvod treba odabrati ovisno o karakteristikama vašeg kućnog ljubimca.""
 • "Pedigrea za pse je vrlo jeftin. Ovo je prije svega dostupnost. Kad je pas velik, mora kupiti velike pakete, prikladno je. Ne bi svuda psi hranjeni meso. Moj pas se osjeća prilično ugodno, ne odbija "rodovnik". A dodatni bonus postaje da se na web lokaciji ovaj brend održava povremeno, a hrana se može dobiti besplatno.""
 • "Moj pas nije odgovarao. Postala loša stolica, odvukla je vuna, opće stanje psa pogoršalo se. Ne mogu savetovati.""
 • "Ja kao veterinar definitivno ne volim kompoziciju. Nema linije za pse s alergijama. Bolje je preći na prirodno, ako ne želite potrošiti novac na premium klasu.""
 • "Naravno, popularnost" pedigra "raste. Dostupan je, može se kupiti gotovo svuda. Ali hranjenje ovom markom donijet će ništa osim zdravstvenih problema. Pas ima alergiju i nemoguće je shvatiti šta je nemoguće. Postoji hemija, ali šta. Korisne supstance na minimumu.""
 • "Moj pas je samo" pedigre ". Pas loše reagira na drugu hranu, počinje ćelav, razvija se dijareja. Istina, nemoguće je prevrnuti s dobrotama.""
 • "Tečna hrana ne šteti psu. Ali malo je korisnog, možda samo vitamina i praktičnost upotrebe. Koristim ga kao ohrabrenje, dobrote za mazanje psa. Samo "pedigra" ne bi se hranili.""

Zanimljivo! Naziv se prevodi kao "čistokrvan".

Prednosti i nedostaci "rodovnika"

Među glavnim prednostima može se primijetiti:

 • Pristupačna cijena;
 • Pristupačnost akvizicije. Mark je popularan u Rusiji. Može se naći gotovo svuda: od supermarketa do trgovine za kućne ljubimce;
 • Prisutnost vitamina i elemenata u tragovima u sastavu;
 • Prisutnost nekoliko proizvoda proizvoda.

Nedostaci uključuju:

 • nepoznato porijeklo nekih komponenti u sastavu;
 • Osnova proizvoda je žitarica, koja može uzrokovati alergije u psima;
 • Suviše loša kompozicija za potpuno uravnoteženo hranjenje.

Hranjenje ili ne vaš pas "pedigree" je kontroverzno pitanje. S jedne strane, ovo je prilično budžetska opcija, a s druge strane, njen sastav nije balansiran i pun. Kao rezultat toga što hrana nije pogodna za stalnu upotrebu. Ne nosi ništa štetno, ali moramo se sjetiti da u njemu malo bude korisno.

Članci o temi
LiveInternet