Hrana za male pasmine za štenad, kao i velike i srednje vrste

Pas mali pas i veliki štene imaju potpuno različite potrebe, ali postoje opće karakteristike. Zbog male veličine, gubitak topline se povećava u svim malim životinjama, tako da im je potreban dodatni izvor energije. Trebaju im sitni komadi hrane koji su prikladni za žvakanje.

Pregled najboljih proizvođača štenaca

Znak dobre marke hrane za pse - prisustvo posebne linije za štenad. Ove kvalitete se odlikuju premium i super-premium klasnim proizvodima.

Royal Canin

Linija ishrane pasmine posebno je prilagođena štenad različitim pasminama. Po starosti, hrana je podijeljena u nekoliko grupa:

  • Starter - mlađi od 2 mjeseca, za trudnice i dojenja pasa;
  • PUPP - od 2 do 8 meseci;
  • Junior - stariji od 8 mjeseci.

Pregled najboljih proizvođača štenaca

Kako nahraniti malog kućnog ljubimca

Mini, srednji, maxi, gigant se proizvode u pogledu životinja.

Bilješka! Premium proizvodi su hrana sa optimalnim omjerom cijene / kvalitete koji, zajedno sa prirodnim sastojcima, sadrži različite aditive koji poboljšavaju ukus i miris ishrana.

Plan Purina Pro

Ova marka proizvodi liniju suhih kućnih ljubimaca sa posebnim potrebama. Najpopularniji proizvodi su visoki životinjski hrani se osjetljivom probavom i kožom.

Kako nahraniti pse malih pasmina

Purina za male pasmine

Naučni plan brda

Hills proizvodi se temelje na naučnim razvojem. Za mladunčeve se pružaju posebna dijeta ovisno o pasmini - za male, srednje i velike pse. Za životinje sa osjetljivom probavom, proizvodi se hrana sa janjetinom i rižom.

Sada prirodno

Prirodna holistička energija karakterizirana je visokim sadržajem mesa i širok raspon ukusa. Ovo su super premijski proizvodi koji mogu zadržati zdravlje probavnog sistema od rane dobi.

Bilješka! U proizvodnji hrane super premium klase, visokokvalitetne prirodne komponente (meso, jaja, žitarice) i razni korisni aditivi za hranu.

Almo Priroda za štenad

Jeftina opcija za one koji brinu o zdravlju kućnih ljubimaca, ali imaju ograničen budžet. Odrasli psi - odrasli pas, za djecu - štene. Proizvedeno sa različitim ukusima, najpopularnije ih je svježe meso.

Savršeno fit

Proizvodi suhu feed za štenad do godinu dana, težine manje od 10 kg ili više od 10 kg. Veličina Crocketea idealna je za karakteristike vilice malog kućnog ljubimca.

Ići prirodnim

Ići! - To su proizvodi srednje kategorije za pseće bebe. Podijeljen je u nekoliko linija: za pse velike, srednje i male pasmine.

Eukanuba

Proizvodi profesionalne dijeta za djecu. U pogledu kućnih ljubimaca, hrana je podijeljena u grupe - velike, spoll, srednje i igračke. Proizvedene su posebne dijeta za njemački ovčar, retriver i francuski buldog.

Grantorf

Brend proizvodi razne i ukusne proizvode za kućne ljubimce svih uzrasta. Najpopularnije - 4 vrste mesa, svidjet će se kućnim ljubimcem, ali vlasnici trebaju biti spremni za njegovu cijenu.

Bilješka! Sastav hrane za ekonomiju ne uključuje vitamine, pa bi vlasnik trebao dopuniti dijetu svog ljubimca s polivitaminskim kompleksima.

Pedigre

Budžet marke koja proizvodi dijetu za odrasle pse i bebe svih pasmina. Asortiman ima suhu hranu, konzervirana hrana i poslastice - kosti, mesne kolačiće, životinjski keks. Snimanje prvih mjesta u ocjenama najboljeg hrane za pse malih pasmina. Većina vlasnika koristi ove proizvode.

Savarra

Proizvodi razne proizvode, uključujući hranu za kućne ljubimce s alergijama za hranu. Preporučuje veterinari za liječenje probavnih patologija u kućnim ljubimcima.

Odabir hrane za štenad velike pasmine

Pas je bio gladan

Farmana

Posebna prehrana za zdrave štenad i njihova braća sa različitim patologijama. Popularni ukusi - janjetina, ćuretina, piletina.

Ontario

Proizvod, pažljivo povezan sa probavom bebe, sadrži dodatne vitamine, što eliminira potrebu davanja tabletama za kućne ljubimce. Pozicionira se kao dijeta za zdravu vunu i aktivni život.

Kako nahraniti pse malih pasmina

Izbor hrane za male pse temelji se na dvije osnovne karakteristike kućnih ljubimaca - visokih troškova energije i male veličine čeljusti.Učestalost hranjenja treba biti veća od velikih pasmina-2-3 puta dnevno. Specijalna hrana za male pse ima viši sadržaj kalorija, a njene subote se smanjuju tako da je prikladno ugristi životinju.

Bilješka! Nemoguće je odraslima dati odraslima da daju hranu za štenad, jer povećavaju rizik od pretilosti.

Odabir hrane za štenad velike pasmine

Hrana za štete velikih pasmina proizvodi se u većini redaka. Ima visok sadržaj hranjivih sastojaka i povećanu veličinu kroka. Vođe na tržištu su "planiranje", "pedigrani" i "Royal Kanin". Posljednja marka proizvodi odvojeno hranu za velike i vrlo velike štenad.

Najbolje opcije za štenad sa osjetljivom probavom

Najpoznatiji među veterinarskim hranom su Kraljevski Kanin i Eukanube. Prvi od njih je popis popularnih i relativno jeftinih proizvoda. Marka eukanuba vrlo je sadržaj mesa. Za razliku od većine drugih proizvoda, ne koristi otpad - samo visoke sirovine. Zbog karakteristika proizvodnje, ovaj je feed skuplji od većine, na masovnom tržištu nije zastupljeno.

Kako prenijeti štene u suhu hranu

Da biste prebacili bebu od svježih proizvoda iz stola na suhu hranu, morate ga naviknuti. Prvi dio nove hrane trebao bi biti 5-10 grama (u blizini čajne kašike). Ujutro se daje štene ujutro, do prvog hranjenja. Ako on nije gladan, odbit će jesti. Za pojeli dio kućnog ljubimca morate potaknuti. Svakog dana morate povećati dio, dovodeći do starosne norme.

Ako zvijer odbije jesti suhe ugrize, morate joj ponuditi još jedan brend - psi su jasno izrazili sklonosti ukusa. Kad je kućni ljubimac odabrao za sebe, za pseću hranu (za štenad njegove pasmine), vrijedi zaustaviti na njemu. Ne trebate mijenjati dijetu, posebno ako štene ima probavne probleme.

Kako pravilno nahraniti štene

Mali kućni ljubimci često se hrane u malim porcijama. Uobičajena frekvencija hranjenja ovisno o dob:

  • mlađi od 3 mjeseca - 6 puta dnevno;
  • 3-5 meseci - 4-5 puta dnevno;
  • 5-8 meseci-3 puta dnevno;
  • Do godinu dana - prijelaz na dva sata ili pojedinačno hranjenje.

Bilješka! Količina hrane ovisi o proizvođaču, starosti i pasminu šteneta. Možete pronaći tablicu na paketu, ali njegovi će podaci biti tačni samo za proizvode jednog proizvođača.

Ako niste mogli odabrati najbolju suvu snagu za pse male ili velike pasmine, onda možete nahraniti kućnog ljubimca prirodnim proizvodima - meso, mlijeko, jaja. Dodajte kašu, hljeb i povrće za dijetu dopuštene su samo kao vitaminski aditivi, a ne glavno jelo.

Prilikom odabira hrane za male pasmine, za štence, za odrasle pse, važno je razmotriti potrebe kućnog ljubimca. Ako se pojave sumnje, bolje je posavjetovati se sa veterinarom.

Članci o temi
LiveInternet