Alimed štene: šta to znači prilikom kupovine

Nije lako uzgajati čistokrvne pse kao što se može činiti na prvi pogled. To se zbog ne samo održavanja pasa od strane finansira, već i velikim pravnim suptinostima koji trebaju biti u vlasništvu.

Alimat štene - šta to znači

Većina vlasnika pasa ranije je pristala da odabere jednog štenad u pregovaračkom fazi. U pravilu su vlasnici kučke prvi koji su donijeli svoj izbor, jer im je većina teškoća dodijeljena.

Alimat štene - šta to znači

Ljubavnici u ljubavi

Neki vlasnici čistokrvnih kujeva radije ne daju štene, već da nadoknade njegove troškove. Da biste napravili pravi izbor štenad alimentacije, morate biti iskusni vlasnik psa takve pasmine. Prije svega, štene bi trebalo biti zdravo i prilično aktivno. Ako vlasnici kučke nude novac, najvjerovatnije je tržišna vrijednost ovog štenata mnogo veća.

Štene alimentacije obično je skuplje od ostalih kolega, jer je odabrano najbolje od legla. Štene ne bi trebalo biti samo zdravo, već u potpunosti u skladu sa osnovnim zahtjevima pasmine.

Bilješka! Ako su se ranije vlasnici Kobela nisu suočili sa izborom alimentacije Kutenke, ne biste se trebali osloniti na iskrenost vlasnika kurvinja, bolje je tražiti pomoć iskusnog rukovača pasa.

Pletenje kao pravni posao

Nažalost, ne znaju svi uzgajivači pasa koji izraz "alimentacija štene" znači. Prije pletenja, obje strane moraju izrađivati ​​posao uzimajući u obzir zahtjeve svakog od njih. Usmeni sporazum uglavnom se koristi da će vlasnik muškarca nakon rođenja štenaca moći pokupiti jedan (najbolji od cijelog legla) ili dobiti novac za njega u određenom omjeru kamate.

Pletenje kao pravni posao

Primjer sporazuma o pletenju pasa

Ovaj postupak je opravdan ako govorimo o takvim običnim pasminama pasa kao Chihuahua, Husky, francuski / engleski buldog, igračka terijer, York, Labrador, njemački ovčar, Doberman itd. D. Ako govorimo o pletenju skupih i rijetkih pasmina, na primjer, Corgi ili Jack-Rassel, tada obje strane izvlače činjenje građanskog prava ili odgovarajući smjer za pletenje.

Bitan! Takav dokument trebao bi osigurati sva moguća iznenađenja i suptilnosti, kao i na listu svih uvjeta izloženih na obje strane.

Ugovor

Ugovor se sastavlja na takav način da je Kobelov vlasnik znao i bio siguran da ima sva zakonska prava da izvadi jedno štene iz legla. Ovaj sporazum naveden je ne samo uvjetima Sporazuma, već i sve potrebne informacije:

  • pravo pokupiti Kutenka nakon rođenja;
  • broj datih štenaca;
  • Oblik plaćanja.

Bilješka! Nakon rođenja, svi štenad treba ispitati veterinar. Na osnovu rezultata ispitivanja bit će izdat službeni zaključak koji će ukazivati ​​na broj pojedinaca, potpuno zdravi i koji odgovaraju karakteristikama pasmine.

Kako bi se izbjegla pojavu spornih situacija, sve suptilnosti trebaju biti dogovorene u fazi izrade ugovora. Na primjer, ako govorimo o uzgoju skupoj pasmini, tada vlasnik muškarca može zahtijevati više od jednog štenaca alimentacije (ovisno o broju mladunaca u kapljici).

Dužnost ili zakon?

Akt o ispitivanju pasa pasa

Dužnost ili zakon?

Vlasnik mužjaka mora u potpunosti shvatiti da glavni troškovi (organizacija plemenskog procesa i rehabilitacijskog perioda) padnu na vlasnika kučke, pa je potrebno preispitati njegovim interesima.

Mnogi vlasnici smatraju da ako u leglama ima manje od pet štenaca, onda dajte jedno kao plaćanje je neopravdano visoka cijena. Ako su, na primjer, četiri štenaca rodile u svjetlu, a zatim vlasnik mužjaka ne prima više od 75% troškova štenaca alimentacije, ako su tri - 50% i dva - 25%.

Bitan! Na rođenju jednog Kutemska, vlasnik mužjaka ne prima ništa.

Sve nijanse treba precizirati čak i prije pletenja. Ali vlasnik Kobela ima pravo pokupiti štene alimentacije ili pokupiti novčanu naknadu.

Kako odabrati pravo

Kao što je ranije spomenuto, da shvatim kakvu kubluk može biti alimentacija, samo iskusan uzgajivač pasa može. Obratite pažnju samo onima koji su zdravi, aktivni i u potpunosti u skladu sa karakteristikama pasmine. Često za takve štence, vlasnici kučke nude novčanu naknadu, jer će takav predstavnik vrsta koštati tačno više od ostatka njegovih kolega plemena.

Bilješka! Sa svim tim, važno je shvatiti da neće niti jedan psenik i veterinar neće moći dati 100% garanciju da će se nakon nekoliko mjeseci mladunčiti po početak manifestirati odstupanja ili patologije u razvoju.

Početni trošak sastoji se od vanjskih znakova. Aktivne štence smatraju se jačim, zdravim. Vanjski podaci moraju u potpunosti biti u skladu sa znakovima pasmine. Često se početnici nude pacijenta ili manje aktivno štene sa legla, pa se preporučuje pribjeći uslugama veterinara koji će ocijeniti zdravstveno stanje Kutenke.

Važno je i shvatiti da nakon rođenja mladunaca, svi troškovi njihovog održavanja padaju na ramena vlasnika kuje. Prilikom odabira Kutenke, važno je procijeniti njegov karakter, jer se liderske kvalitete očituju gotovo od rođenja.

Šta da obratite posebnu pažnju na

Svaka pasmina ima svoje individualne karakteristike, pa biste trebali obratiti pažnju na neke tačke:

Kako odabrati pravo

Leglo puga

  • Puge na čelu moraju imati malu crnu mrlju u obliku romba ili zvjezdice;
  • Kutyata iz pasmine njemačkog ovčara aktivna je i radoznala, pa ako postoje svi znakovi apatije, možda je štene ne zdravo;
  • U Cannesu-Korso vuneni poklopac ima bogatu crnu boju. Preporučuje se odabir ključeva na ugrizu, ali problem je što se konačno stotine formiraju samo za 8 mjeseci;
  • Određujući faktor pri odabiru Jorkširskog terijera je kvaliteta vune, trebala bi biti duga, nema donjeg kaputa;
  • Kutenka of the Alionte Labrador treba odabrati prema križajućim ušima, kao i gustom i kratkom vunom, masnoće;
  • Bigli su karakterizirani obojenjem s tri nivoa, ali do dva mjeseca vuna postaje crno-bijela.

Bilješka! Da bi se odredio temperament malog psa, dovoljno je igrati kratko vrijeme. Štene se čisti neko vrijeme u nepoznatoj sobi i počne pljeskati rukama. Ako se to nije plašilo štene, a on je i dalje trčao na noge čovjeka, a zatim znači izvrsno socijaliziran.

Brzina i brzina reakcija također se provjeravaju na razigran način. Pas je položen na trbušnu šupljinu i drži se u ovoj poziciji otprilike pola minute. Ako pas mirno leži i primjećuje reakciju osobe, tada u budućim poteškoćama u obrazovanju i obuku ne treba nastati. Ako ste počeli izbiti, trebat će vam više vremena za savladavanje timova.

Šta da obratite posebnu pažnju na

LABRADOR štenad

Izbor štenaca za održavanje težak je proces, dakle, suočio se s nečim sličnim po prvi put, preporučuje se potražiti pomoć iskusnog veterinara ili rudera pasa.

Članci o temi
LiveInternet