Corgi fluffy je dugačak: šta to znači

Fluffy (pahuljica psa) je specijalni Corgi. Imaju vrlo gustu i dugu vununu pokrovu koji ne prepoznaju na izložbama i takmičenjima, s obzirom na to brak. Nosioci fluffy gena mogu biti Velš korgos pembroka i velš kargigana.

Šta je floffi gen od strane Corgie

Gene Fluffi u Velsh Corgi-šta je to? Ovaj gen nosi mnoge rase, ali u Corgi se smatra pokazateljem raznolikosti pasmine. Ovaj gen ima recesivni karakter i ne može se manifestirati na svojim medijima. Stoga roditelji Corgi Fluffi mogu imati standardni izgled za pasmina.

Šta je floffi gen od strane Corgie

Corgi Fluffy

Bilješka! Predstavnici običnog pasmine imaju oštre kratku vunu s prilično gustom podlogom. Fluffi nema ovih znakova.

Odakle dolazi gen Fliffe

Možete razumjeti da li se u leglama pasa pasa Corgi Fluffi (Fluf) može koristiti neke karakteristike gena:

 • Ne može se tvrditi da ako nema lepršavog u leglu, ni u njemu nema gena;
 • Ako su roditelji nosači gena, tada će jedna od četiri štenaca biti flecks;
 • Ako se standardni predstavnik prekriže sa genskim nosačem, štenad će biti standardne vrste, ali su rođeni od nosača gena;
 • Ako je jedan roditelj fluffy, a drugi nosač gena, tada će polovina štenaca roditi prevoznicima gena, polovina će biti dugačka.

Bitan! Prisutnost ovog gena odlikuje se psom vanjskim znakovima, ali ne utječe na njegove kvalitativne znakove pasmine.

Neki uzgajivači isključuju kratke pse sa daljnjeg uzgoja pasmine. Ali ovaj pristup se ne može nazvati tačnim, jer obično smanjenje genskog bazena negativno utječe na stanovništvo i imunitet pasa.

Značajke fluffa

Dugočajni i standardni

Priča off the Fluffy

Corgi Domovina - Velika Britanija. Psi ove pasmine jedan su od drevnih pastirskih pasa. Teorija pojave dugog dijela uglja je pretpostavka da su ih prešli sa skloništem i patnjama Collie. Ne postoje dokumentovane informacije i opise o ovoj temi, tako da se ta činjenica ne može potvrditi.

Bilješka! Prema drugoj teoriji, pojava takve vune u pasmini je zbog mutacije ili odstupanja između gena.

Značajke fluffa

Pojava lepršave korporative uzrokuje osmijeh, izgled, izgledaju više od svojih kolega zbog guste vune, njihova njuška podsjeća na lisicu. Na primjer, za razliku od drugog pastirnog pastirnog Appencelllera, u kojem je prihvatljiv samo trobojni kaput od vune, boja pasmine Corgue može se razlikovati: od svijetle zlatne do trobojor. Psi sa običnim bojama imaju bijele mrlje na njušili, šapama i grudima. Struktura ušiju razlikuje se od standarda, stječu izgled malog sag na savetima zbog prisutnosti meke hrskavice.

Bitan! Duga i meka vuna takvih pasa zahtijeva pažljivo vrijeme -Konsumiranje njege i sadržaja, zbog čega se to smatra plemenskom brakom.

Da li gen utiče na zdravlje psa

Prisutnost ovog gena ne utječe direktno na stanje psa. Ali odsustvo subkusije može izazvati osjetljivost na temperaturne razlike. Pas se može brzo pregrijati u ljeto, brzo se smrznuti zimi, u kišnom vremenu se odmah mokri, kao rezultat toga zamrzava. Zbog toga se može pojaviti prehlada, ne može se lansirati, to može dovesti do komplikacija. Genetski pasmina je predisponirana za neke bolesti, tako da pas treba redovno prikazati.

Bilješka! Obojica standardna i flufa imaju životni vijek od 12-15 godina.

Kako se odnositi na fliff

Kao što je rečeno rano, ni Kolgi Pembroke Fluffy niti Fluffy Cardigan nije dozvoljen izložbama. Neki poznati uzgajivači, dajući psom drugim vlasnicima, zaključuju sporazum s njima, gdje se stanje navodi - kastrirati ili sterilizirati psa u određeno doba. Neki rasadnici pažljivo odabire pse kako bi im se izbjeglo da dobijaju priključak za cvrkut.

Kurvina, ponekad ih je dozvoljeno uzgajati u zemljama u kojima je broj ove pasmine vrlo mali. Ovo se posebno odnosi na kardigane, jer je genski bazen nekoliko puta manji.

Uzgajivači tvrde da pahuljice uzimaju najbolje od vanjštine roditelja i imaju nevjerojatan karakter. Naučno je dokazano da je grb od vune nerazdvojno povezan sa genima odgovornim za lik. Kao rezultat ove kombinacije, Corgi se rodi dugačak, koji ima sjajan karakter.

Prema drugoj verziji, zaseban pas gen proizvodi proteina, koji se raspada u dijelove koji utječu na ponašanje u jednom dijelu i strukturu vune u drugom.

Corgi Corgi Care

Dugi vuneni poklopac psa komplicira njegu, može zalutati sa snijega, kiše ili baš tako. Budući vlasnici takvih kućnih ljubimaca trebali bi uzeti u obzir sljedeća pravila:

 • Češljem vune mora biti svakodnevno nakon svake šetnje;
 • Za pravilnu njegu vune, pored različitih četkica, mora postojati permator;
 • Kupanje takav psa češće trebaju njegove standardne rođake;
 • Nakon kupanja, morate osušiti kosu sušilom za kosu, u protivnom može ostati vlažna;
 • Bolje je ne držati takav psa alergijama, jer njihovo topljenje je bogatstvo;
 • redovno pregledajte pseće zube;
 • očistite uši i oči tjedno;
 • rezati kandže dok raste;
 • Koristite kombinezone za sirovo vrijeme;
 • Ovo su mobilni psi koji zahtijevaju aktivne šetnje.

Kako se odnositi na fliff

Nega petamian

Bilješka! Da biste pojednostavili negu letima, neki su vlasnici presekli vunu.

Kako odrediti štene od Corgi u leglu

SVI CORGI (i PEmbrook i Cardiagan) s istim kratkim i tijesto susjednim vunom rođeni su u ovoj fazi, samo iskusni uzgajivač može otkriti letenje u leglu. Kako štene raste, razlikuju se u strukturi vune.

U kojoj dobi može se razmotriti Felffi

Prisutnost ovog gena bit će uočljiva po mjesecu štene u pojavi pahulja u više količina od ostalih, na šapama i iza ušiju. Vuna će postati samo duže, već i mekši na dodir.

Bitan! Već u dobi od mesec dana i pol, flif-coirs ne mogu biti zbunjeni sa svojom standardnom braćom. Kada djeluje u 45-50 dana u metrici, postavlja se obilježavajuća oznaka.

Trošak štenaca Korgi Flifsa

Cijena lepršavih rukovanja je smanjena, tako da se prodaju sasvim aktivno. U rasadnicima njihov trošak dolazi od 30-40 hiljada. trljati., Dok će standard koštati od 60 hiljada. trljati.* Prema privatnim oglasima, trošak pasa ponekad postavlja manje, ali nema povjerenja da će to biti Korgi nije.

Corgi Corgi Care

Puppy Corgi Fluffy

Za i protiv

Glavni nedostatak takvih pasa je nedostatak naloga. Njihova vuna suši se vrlo dugo, tako da je potreban sušenje, brzo zbunjuje i zahtijeva svakodnevnu njegu. I, naravno, u životu takvog psa neće biti izložbi i takmičenja.

Ali sve je to nadoknađuje fleksibilan i poslušni karakter. Ovi psi su prilično aktivni, veseli, razigrani, dobro pronalaze zajednički jezik sa djecom, posvećenim, brzo upijaju timove, dobro se pozajmi za obuku. Zbog snažnog kostura imaju izdržljivost, a njihova manja veličina vam omogućava da sigurno živite u stanu.

Izbor psa mora se pristupiti punom odgovornošću. Donošenje Velševača debelog vune, psa je potrebno pružiti odgovarajuću pažnju i pažnju tako da je život psa dug i sretan.

* Uvažavajući u članku naznačenom za 2020. januar.

Članci o temi
LiveInternet