"Dehinel" za mačke

Opis i karakteristika

Svaki vlasnik kućnog ljubimca zna da se povremeno kućni ljubimci trebaju izvršiti preventivne mjere za protjerivanje. Za to se u pravilu koriste posebni alati koji se kupuju u trgovinama za kućne ljubimce. Jedan od učinkovitih i dobro -provencionalnih antigela je "dehinel". Saznat ćete više o njegovoj primjeni iz članka.

Opis i karakteristika

"Dehinel" je kombinirani antiparazitivni lijek koji se koristi za spašavanje životinje iz različitih kaseta, posebno vrpce, okrugli crvi.

Da li ste znali?1976. otvoren je fenomen, koji se zvao "Visoko -aldeutes Cat sindrom"". Govorimo o refleksu životinje kada pada sa visine da padnete na šape. Studija je opisala slučaj kada je Murka pala sa 16. kata i nije dobila nijednu štetu.

Alat se smatra nepristupačno zdravlju kućnih ljubimaca. Pripada četvrtom razredu. Obično, sa njegovom upotrebom u mačacima različitih pasmina i starosti, nema komplikacija.

Možete ga kupiti u ljekarnoj lancu i trgovinama za kućne ljubimce. Kupnja recepta nije potrebna. Lijek proizvodi Krka (Slovenija).

Hemijski sastav droge

Hemijski sastav droge

Postoje dvije aktivne tvari u lijeku: Pirantel u iznosu od 230 mg i Prazikantelom, koji sadrži 20 mg. Antiparazitivni agent proizvodi se i sa dodatnim elementima: kukuruzni škrob, mikrokristalna celuloza, polividon, magnezijum stearata, koloidni nepravilni kvarc, gypromellose, polietilen glikol, titanijum dioksid.

Da li ste znali?Najstariji ostaci domaće mačke danas su pronađeni na Kipru. Arheolozi ih pripisuju na 7500 g. BC. e. Životinja je sahranjena sa osobom.

Obrazac za doziranje

"Dehinel" se proizvodi u ovalnim tabletima u bijeloj školjci, koje se moraju dati životinjama kroz usta. Jedan paket, kutija ili blister sadrži 1, 2 ili 10 tablete.

Obrazac za doziranje

Da li je moguće dati mačke "Dešinel"

Lijek je dostupan u dvije epizode. Prvo - namijenjeno posebno za mačke, koje su naznačene na ambalaži. Drugo - nazvano "Dehinel Plus" i dizajniran za pse. Ovaj lijek ne treba dati mački.

Princip rada

Jedna od aktivnih tvari lijeka - Prazikantel - dovodi do blokiranja živaca sa centralnim nervnim sistemom, pojavom paralize i smrti cestoda. Akcija ovog elementa je brza. Njegova izlučivanja iz tijela se pojavljuje koristeći

Druga aktivna supstanca - embilitet pirantela - izaziva paralitičku državu i smrt nematoda. Djelomično se apsorbira crijevima, uklonjene sa izmetom.

Bitan!Uprkos činjenici da se lijek pušta bez recepta, vrijedi samo nakon savjetovanja s veterinarom, koji bi trebao obojiti dozu, frekvenciju i učestalost prijema.

Indikacije za upotrebu lijeka

"Dehinel" je dizajniran za liječenje i sprečavanje helmintize u mačacima starija od 3 sedmice.

Karakteristični simptomi bolesti su:

  • Oštro gubitak kilograma;
  • nedostatak apetita;
  • ;
  • Identifikacija u katedri za parazite;
  • nadimanje;
  • zatvor;
  • sporo stanje;
  • Povećanje tjelesne temperature;
  • Blijeda sluznica.

Da li je moguće dati mačke

Upute za upotrebu lijeka

Standardna doza proizvoda izračunava se formulom: 1 tableta na 4 kg žive težine životinje:

Mačka masa, kg Broj tableta
1.0-2.0 Polovina tableta
2.1-4.0 1 kom.
4,1-6,0 1.5 kom.
6.1-8.0 2 kom.

Tablete daju životinje ujutro, tokom hranjenja, miješajući ih u malu količinu hrane. U svrhu prevencije, lijek se daje jednom četvrt. Tretirao se njima ako su otkriveni karakteristični simptomi bolesti. Nakon što su tablete pružene životinji, osoba treba da opere ruke sapunom.

Princip rada

Nuspojave i kontraindikacije

Općenito, proizvod je dobro toleriran od životinja. Nuspojave nisu viđene. Lijek nije namijenjen za upotrebu u mačićima koji nisu dostigli starost od tri tjedna i težine 1 kg. To se ne bi trebalo dati i onim životinjama koje imaju pojedinačnu netrpeljivost. Nakon konzumiranja lijeka, takve mačke mogu imati povraćanje i dijareju. Lijek je zabranjen za upotrebu, jer nije testiran na životinjama koje nose potomstvo.

Pročitajte i,

Važno je jasno slijediti upute za lijek ili preporuke veterinara u vezi s dozom i učestalosti uzimanja. Ako postoji malo prelazi doziranje, tada se nuspojave, u pravilu ne promatraju. Kada koristite preveliki broj tableta, dođe do kršenja probavnog sistema, povraćanje, proliv. Ako su kratki -term, tada životinja ne treba pomoć. Kršenja bi se uskoro trebala oporaviti.

Indikacije za upotrebu lijeka

Uslovi skladištenja

Kako proizvođač ukazuje, Lijek se može koristiti u roku od 2 godine nakon njegovog puštanja. Ako je tablet podijeljen na polovinu, tada se može sačuvati mjesec dana, a zatim koristiti.

Skladištenje lijeka treba izvesti u uvjetima u sobi na temperaturi ne veće od +25 ° C, ne niže od 0 ° C, nedostatak vlage i izloženosti suncu. Treba biti nepristupačan djeci i kućnim ljubimcima, daleko od hrane i pića.

Bitan!Prije nego što se lijek daju životinji, trebali biste se upoznati sa svojim rokom isteka. Ako je istekao, zabranjeno im je hraniti mačku. Ovo može naštetiti njenom zdravlju.

Analogni i cijene

Znači slična u akciji i kompoziciji je. Veterinari za deworming CAT takođe propisuju sledeće lekove koji sadrže jednu od sličnih aktivnih supstanci :, "Azins", "Alben-S", "Drontsit", "Strongsit", "tablem",

Pakovanje sa dvije tablete od deset destinacije u Rusiji košta oko 180 rubalja.

Upute za upotrebu lijeka

Kao rezultat toga, primjećujemo da je "Deginel" efikasan alat koji se može koristiti za uklanjanje ili sprečavanje različitih hermimana u mačkama. Važno je pridržavati se uputa i ne samopoštovati. Da ne biste naštetili kućnim ljubimcem, morate dobiti savjetovanje sa veterinarom.

Članci o temi
LiveInternet