Acilok za mačke: upute za upotrebu

Bolesti gastrointestinalnog trakta karakteristične su ne samo za ljude, već i za mačke. Neke životinje imaju patologije od rođenja, neke se razbole zbog neuhranjenosti ili iz drugih razloga. Acil za mačke omogućavaju vam efikasno bavljenje problemima gastrointestinalnog trakta, ovaj lijek je zaradio priznanje mnogih veterinara.

Opis droge acikol za mačke

Acilok je lijek, čija upotreba pomaže u blokiranju H2-Hystamine receptora, koji pomažu u smanjenju proizvodnje hidroklorone kiseline.

Opis droge acikol za mačke

Droga acikola pomaže u gastrointestinalnim bolestima

Nakon uzimanja, gastrični sok otpušta se u manjem obimu, razina kiselosti se smanjuje. Ovaj efekat pomaže u jačanju stanja sluzokoženja želuca i crijeva, zacjeljivanje rana unutrašnjih organa događa se brže, a pojava takvih bolesti u budućnosti spriječe se.

Bilješka! Koristi se za liječenje gastritisa, čireva, koji se koriste za normalizaciju gušterače, bubrega, mokraćnog sistema. Povoljno utječe na ljude, kao i životinje, uključujući mačke.

Indikacije za upotrebu u mački

Liječenje mačaka propisuje se za probleme gastrointestinalnog trakta. Ako životinja povraća, bolove u trbuhu, takvi simptomi govore poremećaje u probavi životinja. Razlog korištenja lijeka može biti:

 • mačka gastritis;
 • Ulcerne lezije gastrointestinalnog trakta;
 • Osnovan funkcioniranje pankreasa, uključujući patologiju;
 • bolesti mokraćnog sistema;
 • Upala za esofagus sluznice.

Navedene bolesti mogu uzrokovati koso stanje u mačkoj, općem kvaru. Ako vanjske manifestacije životinje ukazuju na kršenje normalnog funkcioniranja gastrointestinalnog trakta, Acels pomaže normalizaciji zdravlja i dobrobiti.

Bilješka! Ponekad veterinari propisuju lijek tokom oporavka nakon operacije. Koristi se kao osigurač od unutarnje krvarenja želuca, crijeva.

Način primjene i doze za mačke

Lijek je propisan za liječenje i kao dio prevencije nakon operacija

Sastav i oblik puštanja droge

Acicol je dostupan u tabletima i rješenje za ubrizgavanje. Glavna aktivna supstanca lijeka je ranitidin. U tabletima, natrijum lairalni sulfat, aerozil, magnezijum stearat i kukuruzni škrob prisutni su kao pomoćni sastojci.

U rješenju se nalazi kalijum dihidrofosfat, fenol, natrijum hidrofosfat dihidrat, pročišćena voda. Acels u ampulama za mačke smatraju se više poželjnijim, češće je propisan za liječenje životinja. Rješenje se uglavnom primjenjuje intramuskularno. Dugog tretmana uzrokuje bolne senzacije. Iz tog razloga, neki preferiraju tablete.

Farmahološki efekat

Rad djeluje na h2 receptorima gastrične sluznice, koji su uglavnom odgovorni za bazalno izlučivanje klorovodonične kiseline. Kao rezultat toga, pH sadržaja želuca opada, stanje sluznice vraća se u normalu, zacjeljivanje čira, gastritisa i normalizacije probave javlja se u kratkom vremenu. Glavni zadatak droge je smanjiti agresivno gastrointestinalno okruženje i omogućiti tijelo da se oporavi.

Kontraindikacije i nuspojave

Za potpuni oporavak, jedan je tečaj dovoljan

Način primjene i doze za mačke

Rješenje se primjenjuju intramuskularne injekcije. Doziranje se određuje na osnovu težine životinje, 0,1 ml otopine koristi se za 1 kg tjelesne težine. Injekcije se vrše dva puta dnevno tokom nedelju dana. Trajanje recepcije određuje veterinar na osnovu stanja mačke.

Acels u ampulama: upute za upotrebu za mačke

Rješenje se preporučuje da se primjenjuje u mišić stražnjeg dijela bedara ili u jastuk stražnjih lame. Kod kuće je bolje koristiti inzulinsku špricu, u njemu je igla kraća, lakše je neiskusna osoba da se nosi s tim. Trebate unijeti iglu pod desnim kutom dubokim oko 1 cm. Morate biti oprezni i pokušati da ne oštetite nervoze.

Bilješka! Uvođenje tekućine se vrši polako, brzo pritiskanje na klipu šprice će bolno učiniti kućnog ljubimca.

specialne instrukcije

Za ubrizgavanje je bolje kupiti inzulinske špriceve

Upute za Azilok za mačke u obliku tableta

Tablete se mogu uzeti u nedostatku povraćanja. Maksimalno trajanje prijema je 20 dana. Tablet se može u potpunosti dati, stavljajući na korijen jezika. Postoje i posebni špricevi za tablete u apotekama, uz pomoć je lako prisiliti mačku da proguta lijek. Ili možete mljeti i otapati tabletu u vodi i uliti u grlo sa špricom bez igle.

Kontraindikacije i nuspojave

Lijek se dobro dokazao, mačke lako podnose ovaj lijek. Ali zabranjeno je liječenje mačaka koje teži do 1,5 kg, kao i trudne žene. Mačke, hranjenje broda, također bi trebale biti ograničene od liječenja s ovim lijekom.

Bitan! Ako je životinja vrlo oslabljena ili se nalazi u naprednom doba, moguća je reakcija preosjetljivosti. Za uklanjanje ovog stanja uzimaju se anti -allergic droga.

Kontraindikacije za upotrebu uključuju i maligne formacije jednjaka, pojedinačno netoleranciju na supstancu lijeka, bolesti jetre u stanju pogoršanja. Predoziranje može doprinijeti pojavu nuspojava.

Nuspojave aciloke mogu biti:

 • pojava napadaja;
 • mučnina i povraćanje;
 • slabost, smanjenje aktivnosti;
 • kršenje srčanog ritma;
 • suha usta;
 • kršenje stolice;
 • glavobolja;
 • Polaganje vune.

Skladištenje i odmori iz ljekarna

Uzmite lijek prema uputama, u suprotnom postoji rizik od nuspojava

specialne instrukcije

Prije nego što propisujete lijek, preporučuje se ispitivanje životinje zbog nepostojanja bolesti malignih formacija jednjaka, stomaka, duodenuma. Uz produženu upotrebu u slabim životinji pod stresom, ponekad se ponekad pojavljuje bakterijska lezija želudaca sa širenjem infekcije.

Ako je kućni ljubimac normalan, tada je u vrijeme uzimanja lijeka potrebno prilagoditi ishranu, učinite ga dijetalnijom, isključiti obilnu potrošnju masnih proizvoda i sadržavati laktozu.

Za pojedince sa bolestima jetre i bubrega, standardna doza se smanjuje za 50 ml za rješenje i do 150 ml kada koristite tablete. U slučaju kršenja ovih tijela, vlasnik se mora obratiti veterinaru.

Bilješka! Postoji kompenzacijski učinak - povećani simptomi bolesti s oštrim prestankom toka tretmana. Najbolje je zaustaviti liječenje za nekoliko dana, postepeno smanjujući doziranje i broj injekcija.

Interakcija s drugim lijekovima

Ako se lijekovi poput sukusa, antacidi uzimaju istovremeno s acilocem, onda je potrebno napraviti pauzu između trikova. Otprilike dva sata je dovoljno da se lijek u potpunosti otopi, a aktivna faza njihovog učinka završava, nakon čega se uzimaju Acels.

Skladištenje i odmori iz ljekarna

Datum isteka lijeka je 3 godine od datuma puštanja. Potrebno je čuvati lijek na mjesto gdje direktna sunčeva svjetlost ne padne, na stalnoj temperaturi manji od 25 ° C. Zamrzavanje proizvoda koji se objavljuje u obliku rješenja ne treba dopustiti.

Izdanje lijeka iz ljekarna javlja se u skladu s receptom. Prosječni troškovi ubrizgavanja od 25 mg / ml 2 ml (10 ampula) je 200 rubalja.* Tableti malo skuplje, prosječna cijena je 230 rubalja. Za pakovanje.

Analogci lijeka za mačke

Sve injekcije za mačke su bolne, tako da se ubrizgavanje najbolje obavlja zajedno: jedan čvrsto drži kućnog ljubimca, drugi uvodi proizvod

Analogci lijeka za mačke

Postoje analozi na tržištu koje se uspješno koriste u liječenju bolesti gastrointestinalnih trakta. Umjesto aciloka, Zatak se često koristi, ovaj lijek se proizvodi u tabletima i u obliku rješenja. Preporučena doza: tablete-1-3 mg po 1 kg ubrizgavanja težine-1-2 mg po 1 kg životinjske težine. Takođe, popularna Tsimetidin alat formula je prve generacije N2 BBC blokatora histaminskog receptora.

Lijekovi sa sličnim efektom uključuju i:

 • Histapa;
 • Racionadin;
 • Ranigast;
 • Fimotidin;
 • Ulkosan;
 • Zantin;
 • Raniberle.

Bitan! Kada odaberete analog, morate se obratiti liječniku, jer učinak lijeka može imati vlastite karakteristike, doze se razlikuju, životinje ponekad različito reagiraju na slične lijekove.

Ako mačka ima garitis, čireve, umanjenje gušterače i drugih problema koji uzrokuju probavu, povraćanje, trbušni bol, vlasnik se može odlučiti za drogu Acilia. Ovaj alat je optimalan u efikasnosti i troškovima. Ali prije nego što započnete prijem, morate pregledati ljekar i dobiti specijalističko odobrenje.

* Cijene su označene za oktobar 2019. godine.

Članci o temi
LiveInternet