Koraci za pse malih pasmina na sofi

Proizvođači nude širok izbor različitih dodataka za pse, među njima su koraci za pse. Uz njihovu pomoć moguće je pojednostaviti pristup kući ili bilo kojem drugom mjestu. Ova je stavka posebno neophodna ako je kod kuće predstavnik ukrasnih pasmina malih veličina, na primjer, Jorkširski terijer, igračka-terijer ili chihuahua, živi kod kuće.

Vrijedi li kupovina stubišta za pse

Koraci za pse za pse su minijaturni izvršitelj. Uglavnom se sastoji od samo nekoliko koraka. Možete koristiti ljestve na različite načine, ali najčešće pas koristi da se popne na sofu ili krevet. Možete dogovoriti i dodatnu opremu "dva u jednom" tako da se stepenice i dalje pretvaraju u udoban ležaljke.

Vrijedi li kupovina stubišta za pse

Koraci za pse malih pasmina sa ležaljkama

Bilješka! Koraci za pse malih pasmina jednostavno su neophodni, jer zbog karakteristika fiziologije nisu u stanju skakati.

Ljestve odeće za pse sastoji se uglavnom od 2-5 koraka. Takvi dodaci mogu koristiti velike stijene ograničene u pokretu zbog povrede ili bolesti.

U kojim slučajevima su vam potrebne stepenice za pse

Gotovo stubište za pse potrebno je u sljedećim slučajevima:

 • Životinja pretrpjela operaciju. Rok sanacije, poput samog operacije, veliki je stres za bilo koji životni organizam. Tako da kućni ljubimac ne dobije nove povrede ili šavove ne dijele tokom skokova, preporučuje se kupiti ljestvice za pse.
 • Trudni pas. Tokom trudnoće, posebno u posljednjim periodima ležaja, psi se ne mogu učiniti oštrim pokretima i skokovi sa visine.
 • Stari kućni ljubimac. Psi stari mogu hodati, a ne da spominju skakanje. Gotovo stubište pomoći će u rješavanju ovog problema brzo i minimalnim naporima.
 • Male stijene. U ukrasnim pasminama (Yorkshire Terriers, igrački terijeri i Chihuahua) često su problemi sa šapama. Životinja prima povrede uglavnom tokom skoka.
 • Štene. U ovom slučaju, potreba za stepenicama nastaje zbog još uvijek krhkih koštanih sustava, koji je podložan dislokamacijama i prijelomu.

U kojim slučajevima su vam potrebne stepenice za pse

Drvena noćna stepenica za pse

Ako je jedna od odredbi za vlasnika kućnog ljubimca relevantna, onda je bolje kupiti dodatnu opremu.

Značajke noćnog stubišta

Dizajni imaju mnogo prevladavajućeg značajki od zahtjeva pribora zapravo zbog toga. Oni dopuštaju male, bolesne ili slabe kućne ljubimce da se popeju tamo gdje ne mogu samostalno. To se posebno odnosi na patuljke patuljaste pasmine, koje se više nose na ruci.

Značajke noćnog stubišta

Plastične preklopne merdevine za pse

Danas tržište predstavlja širok raspon stepenica, čiji dizajn uzima u obzir karakteristike različitih pasmina. Zahvaljujući raznolikosti modela, lako možete odabrati dodatnu opremu za bilo koju visinu namještaja. Neki vlasnici koriste merdevine tako da kućni ljubimac neovisno raste, na primjer, do automobila. Odvojeni dizajni su dobri zbog činjenice da se mogu saviti i samo ako je potrebno.

Bilješka! Broj koraka i njihova širina su prilično promjenjive.

Glavnih nedostataka, vrijedno je napomenuti nizak kvalitet korištenih materijala koji nisu dizajnirani za težinu deklarirana u uputama. Nisu svi proizvodi opremljeni sistemom Anti -Slip-a.

Sorte konstrukcija za prijenosne korake

Stepeće odjeće za male pasmine pasa mogu imati mnogo različitih dizajna. Za jednostavnost izbora podijelite ih u nekoliko sorti:

 • Jednostavni modeli od drveta. Dizajn je u stanju izdržati težinu čak i velikog kućnog ljubimca težine 40-50 kg. U pravilu, u proizvodnji koriste brezu ili bor. Tepih sprečava klizanje šapa. Pokrivači tkanine na stepenicama priložene su nekim modelima koji su im pričvršćen pomoću pojaseva, čičak ili munje. Ostale konfiguracije imaju lakirani klasični premaz.

Sorte konstrukcija za prijenosne korake

Meka čipkaste oznake za minijaturne stijene

 • Sklopive merdevine izrađene od visokokvalitetne plastike. Održivi dodatak opremljen gumom za prevlake protiv islip. Izdržava kućnog ljubimca težine 15-20 kg. Dizajn je kompaktan, može se saviti i staviti u ormar.
 • Okviri za pjenu su meki listovi koji se sastoje od 2-3 koraka. Mekani dizajn zaštitit će kućnog ljubimca iz mogućih ozljeda. Izmjenjivi poklopac izrađen od guste tkanine, na primjer, velur, traper ili traperice, stavlja se na dizajn. Uz to, možete koristiti prekrivanje sa efektom protiv -slip-a.

Na tržištu je predstavljen širok spektar različitih ljestvica, čiji će se dizajn uklopiti u bilo koji kućni unutrašnjost. Za ukrasne pasmine stručnjaci preporučuju kupovinu dama-panks-a s visinom ne više od 1 m. Za veće stijene koraka treba biti najmanje 4-5.

Kriteriji za odabir stubišta za psa

Izbor pasa stepenica ovisi o nekoliko ključnih faktora: aktivnost kućnog ljubimca, veličine, visine šapa i fizioloških karakteristika.

Bilješka! Ako kućni ljubimac nema svoj vlastiti krevet, onda može kupiti dizajn "dva u jednom". To je kuća sa izgrađenim stepeništem.

Dubina i širina koraka trebaju biti dovoljni, ali ne višak. Pas malog pasmine može se kupiti strukturom iz koje je prvi korak mnogo širi od ostalih, možete dogovoriti suncokret.

Stupanj sigurnosti je takođe od velikog značaja. Tako da kućni ljubimac ne pada sa stepenica, možete kupiti model opremljen sa strane. Ako je stečeni dizajn potreban ograničen vremenski period, bolje je dati prednost opciji sklopivanja preklopa. Uz nepotrebno, možete ukloniti stepenice u ormaru.

Kriteriji za odabir stubišta za psa

Odabir stepenica za psa

Važno je za trudnice da odaberu sigurnu merdevine. Bolje je dati prednost momku Gorke ovdje. Isti dizajn je optimalan za stare, bolesne životinje. Dizajn klizača spriječiti će poticanje kućnog ljubimca.

Kako napraviti korake za pse

Slika 6. Izrada koraka za psa sa vlastitim rukama

Posebne poteškoće u izradi koraka za pse sa vlastitim rukama ne bi trebalo nastajati. Algoritam akcija je sljedeći:

 1. Prelaze elemente prema shemama i prerazanim crtežima.
 2. Svaki stubište sakupi odvojeno koristeći vijke.
 3. Koraci se međusobno nagađaju jednako na pravim uglom. Priključne linije prethodno su pažljivo obložene ljepilom na drvu.
 4. Bočni zidovi su fiksirani vijcima.
 5. Čitava površina konstrukcije tretira se impregnacijom 3 puta.
 6. Na svakom koraku velor jastučići su fiksirani vrućim ljepilom u pištolju.

Na Internetu možete vidjeti veliki broj besplatnih master klasa, gdje je detaljno opisano o svim garniturama proizvodnje.

Stepenice za pse malih pasmina, ovisno o kvaliteti korištenih materijala, može biti jeftino i, naprotiv, skupo. Svaki će vlasnik moći odabrati dodatnu opremu, s obzirom na karakteristike svog ljubimca.

Članci o temi
LiveInternet