Prednost za mačke: upute za upotrebu

Buhe u kućnom ljubimcu nisu samo nesanitarni uvjeti, već i uzrok mnogih bolesti. Životinja tolerira bolno ugriz od buva, do svrbeža, izgled crva i stresno stanje. Za prevenciju preporučuje se periodično obrađivati ​​mačke i mačke s posebnim sredstvima, na primjer, kupnjom Advantej.

U kojim slučajevima trebate koristiti Advanteid

Prednost se koristi kada je životinja već zaražena parazitama, ili kao prevencija. U posebnoj rizici, kućni ljubimci koji imaju priliku hodati na ulici i kontaktirati druge životinje. Možete spriječiti izgled buva u obje odrasle mačake i malim mačićima. Prednost ima nekoliko prednosti kao sredstvo za borbu protiv parazita i kao preventivni:

U kojim slučajevima trebate koristiti Advanteid

Advantege je popularan lijek za borbu protiv parazitiva u krvi

 • uništava parazite u 12 sati.;
 • ubija buhe u bilo kojoj fazi razvoja;
 • Ima dug učinak, do 30 dana;
 • je niska supstanca i ne sadrži toksine;
 • Ima samo vanjski učinak, ne prodire u krvotok;
 • jednostavan za korištenje;
 • lijek otporan na vlagu, čija se efikasnost ne smanjuje nakon kupanja;
 • dozvoljene mačke tokom trudnoće i dojenja;
 • ubija insekte ne samo na životinji, već i na svojim stvarima (leglo, u igračkama itd. D.);
 • Upute za korištenje Advanteida za mačiće kažu da se ne razlikuje od sredstava za odrasle.

Bilješka! Lijek počinje djelovati s prvom upotrebom. Za osobu nema očarav miris i potpuno je siguran.

Da bi se sumnja u pojavu krpelji, buva i drugih parazita u sljedećim znakovima: apetit, životinja je spor i odbija igre, često svrbež, vuna ispadne s komadima.

Opis lijeka

Možete primijetiti prisustvo parazita u mački po svom ponašanju

Bilješka! Adnikcija za mačke nije prikladna. Ovaj alat je dizajniran za pse.

Opis lijeka

Za kupovinu Advanteida ne zahtijevaju recept od veterinara. Proizvod se pušta u kartonsku ambalažu, u kojoj blister sa lijekom i uputama za upotrebu. Tečnost ima blatnu žuto-smeđe boje.

Izlazni obrazac

Prednost za mačke, upute za upotrebu su jednostavne i ne zahtijevaju posebnu pripremu, dostupna je u obliku kapi. U paketu blister sa 4 pipete. Jedan pipet je dizajniran za jedan postupak.

Sastav lijeka je 1 mm

Kao glavna aktivna supstanca u Advantegeu koristi se imidakloprisi (100 mg), kao i pomoćni sastojci: benzinski alkohol - 832 mg, karbonatni propilen - 165 mg i butilhydroxytoluen - do 1 mg.

Kako djeluje droga

Princip rada lijekova zasnovan je na interakciji s insektima acetilholin receptori i uništavanje prijenosa nervnih impulsa, što uzrokuje smrt ne samo odraslih, već i položenih jaja. Odmah nakon nanošenja životinje, Advantege se postepeno širi u cijeloj vunovi. Efekat se postiže zbog akumulacije lijeka u gornjem sloju kože životinje, sijalica za kosu i lojnih žlijezda.

Bilješka! Komponente lijeka su na snazi ​​mjesec dana.

Kako koristiti

Prednost za mačke primjenjuju se samo na suvo, prethodno očišćenu kožu životinje. Prije upotrebe potrebno je ukloniti zaštitnu kapu i natrag rupu u pipetu. Proizvod je dizajniran za jednu aplikaciju, dakle, potpuno se stiska, nakon čega se korišćeno pakiranje mora odložiti.

Bitan! Morate kapnuti na stražnju stranu glave ili između ramena tako da kućni ljubimac ne može lizati proizvod.

Kako djeluje droga

Kako primijeniti lijek

Doziranje Advanteida izračunava se na osnovu težine kućnog ljubimca:

 • Do 4 kg - 1 Advanteid Pipette 0,4 mm;
 • od 4 do 8 kg - 1 Advanteid Pipette 0,8 mm;
 • Više od 8 kg - 1 Advanteid Pipeter 0,4 mm i 1 Advantej jabuka 0,8 mm. Alat se primjenjuje na jedan način.

Iz koje dobi može kućne ljubimce mogu obraditi

Uprkos svim svojim prednostima i nivoima sigurnosti, prednost mačića ne može se koristiti mlađe od 10 tjedana. Za takve male možete koristiti pola pipete od 0,4 mm.

Bitan! Ostaci skladištenja u svrhu daljnje upotrebe ne podliježu.

Sigurnosne mjere

Prije obrade životinje i nakon što trebate temeljito oprati ruke sa sapunom. Postupak se ne može izvesti pored hrane, ličnih higijenskih proizvoda i dječjih igračaka. Nakon postupka, preporučljivo je isključiti kontakt s mačkom dok lijek ne bude potpuno apsorbiran. To se obično traži najmanje 24 sata.

U slučaju lijeka unesenih otvorenim ranama ili sluznicama, potrebno je hitno isprati područje oštećenja velike količine tekuće vode. U slučaju alergijske reakcije preporučuje se piti antiplergeni agent i kontaktirati bolnicu.

Bitan! Prilikom prijave na medicinsku ustanovu s vama morate imati upute za upotrebu Advantej.

Što se tiče samog ljubimca, lijek je neprihvatljiv za dijelove tijela, dostupnim za lizanje. Preporučljivo je da zajedno provedem obradu, gde jedna osoba drži životinju, učvršćivanje šape, a drugi primjenjuje sredstva.

Kontraindikacije

Identificirane su kontraindikacije za upotrebu lijeka. Za maksimalnu efikasnost mora se primijetiti nekoliko pravila:

 • Nemoguće je primijeniti proizvod ako životinja ima rane ili abrazije na tijelu;
 • odmah nakon obrade i u roku od 24 sata. Kontakti s vodom moraju biti isključeni;
 • Uz jaku infekciju sa insektima, preporučuje se procesuiranje legla odvojeno;
 • Ako u kući ima nekoliko kućnih ljubimaca, obrada treba izvesti u isto vrijeme, a potom su životinje izolirane jedna od druge 24 sata.

Nuspojave i predoziranje

Nuspojave nisu identificirani. Ako se doza prekorače, mačka može imati sljedeće simptome: povećana salivacija, smanjena apetita, kvar, proširene učenike, trimer udova, svrbež kože. Obično se životinja obnavlja samostalno za nekoliko dana, ako se to ne dogodi, morate se odmah obratiti lekaru.

Upotreba prednosti ne utiče na efikasnost drugih droga. Zabranjeno je koristiti istovremeno s drugim materijalnim insektoacaricidnim preparatima.

Što učiniti ako je mačka lizala Advantej i kako izbjeći trovanje

Ako je mačka, uprkos svim mjerama predostrožnim, lizala lijek, u prvih nekoliko minuta mogu se pojaviti sljedeći simptomi: pjenacno-nervozna ponašanja. Reakcija je uzrokovana ukusom Advanteida, vrlo je gorko. Možete ručno koristiti životinju ili ponudu za jelo. Penjanje lijeka ne uzrokuje trovanje, a simptomi prolaze u roku od 20 minuta.

Uvjeti skladištenja i analozi

Prednost za mačke moraju se pohraniti u mraku, nepristupačne za djecu i životinje, mjesto. Rok trajanja 3 godine.

Sljedeći lijekovi su sljedeći lijekovi: frontline Merial Combo, inspektor Ukupno K, RolfSlub 3D za mačke do 4 kg, Ceva Vectra Felis.

Dakle, u preradi kućnih ljubimaca s tim sredstvima poteškoća, uzgajivači ne bi trebali nastati. Glavna stvar je strogo slijediti upute za upotrebu.

Članci o temi
LiveInternet