Mini pitbul (patuljak pitbulterier)

Popularnost pasa pasmine pitbulterer nedavno je oštro povećala. Uprkos nejasnom stavu društva, mnogi radije započinju ove pse, od kojih se pribacuju pravim obrazovanjem, vjerni i lojalni prijatelji. Čak ni oni koji žive u malim apartmanima mogu kupiti takav kućnog ljubimca u malom. U ovom slučaju Pit Bull Mini je idealan, što je smanjena kopija svog brata.

Istorija porijekla

Mini pitbulterier uzgajao je prelazeći dekserozne terijere i bjesomučne buldoge. Došlo je do ovog značajnog događaja u Engleskoj. Kao rezultat prelaska, psa se pokazao kao najbolje osobine dviju pasmina, poput upravljivosti i snage.

Istorija porijekla

Pasmina pas Američki Pitbul

Nakon formiranja pasmine, psi su dugo korišteni za borbe za pse.

Bilješka! Američke bile su bili najpopularniji psi i čak su se smatrali neslužbenim simbolom zemlje.

Čim su bitke pasa zabranjeni, od prirode predstavnika pasmine pokušali su ukloniti svu bijes i agresivnost, a zatim su se zvali Mini. Kao rezultat mukotrpnog rada, postojale su jame -bullit sa uravnoteženom psihom koji ne predstavljaju opasnost za druge i postaju posvećeni prijateljima svom gospodaru.

Dimenzije, težina i druge karakteristične karakteristike

Pwarf Pithol ima stajalištu, širokim grudima i masivnom glavom. Predstavnici ove pasmine rastu u visinu od 38 do 42 cm. Uprkos činjenici da se u standardu rast kreće od 47 do 50 cm. Težina mini maloljetnika je od 15 do 22 kg, a standardni psi teže oko 27 kg.

Direkcije se odlikuju snažnim i mišićnim tijelom s jakim šapama. Vuneni poklopac je gust i kratak, čvrsto susjedan tijelu.

Dimenzije, težina i druge karakteristične karakteristike

Štene patuljastog jama zvalice

Varijacije boja

Vuna bunkera patuljaka mogu biti raznih boja. Najčešće se smatraju:

  • đumbir;
  • blijedo žuta;
  • crna;
  • bijela;
  • siva.

Psi mogu imati monofoničnu boju i bijelu, kao i svjetlosne tragove na vratu, grudima i šapama.

Osobine karaktera

Mini Pitbul karakteriše kao dobar -natirani, razigrani i posvećeni vlasniku životinju. Istovremeno, psi su vrlo pametni, snažni i propali. U svim strancima vide potencijalne prijatelje i odnose se sa njima samo ljubazno, mada njihova snaga i neustrašivost odgovara izvrsnim patrolnim psima.

Bitan! Po svojoj prirodi Pitbuli su vrlo nesebične životinje i, na niže prijetnju, spremni su zaštititi svoje gospodara, čak i ako je neprijatelj značajno superiorni u snazi.

Minijaturni pitbul terijeri su vrlo aktivni. U poređenju sa standardnim psima, dobro se slažu sa drugim kućnim ljubimcima. Međutim, sa ekstremnom agresijom odnose se sa strancima i psima.

Odgoj i obuka pasa

Da bi na kraju dobio poslušni ljubimac, mora se izneti iz vrlo rane dobi. Odnosi između psa i vlasnika treba graditi na povjerenju i dobrom stavu. Nasilje je kategorički neprihvatljivo. Ali istovremeno, vlasnik mora pokazati svom ljubimcu koji uzima dominantan položaj u kući. Čim kućnim ljubimcem razumije svoj položaj, proces obrade će se u velikoj mjeri osloboditi.

Najbolje je provesti obuku na razigran način. Optimalno za to vrijeme je pogodno odmah nakon šetnje ili obuke.

Varijacije boja

Sivi biro mišićav

Je mini pitbook pogodan za život u stanu

Mali pit bik bit će idealna opcija za one koji žive u apartmanima. Poželjni su ta pasmina onima koji ne mogu priuštiti da započnu standardnu ​​pasminu pasa.

Pravila nege

Mini Pitbul `briga ne uzrokuje mnogo poteškoća. Tako da kućni ljubimac uvijek izgleda savršen, treba ga svakodnevno četkati s masažnim četkom s mekim čekinjama. Trebate oprati šape nakon svake šetnje. Kupanje Predstavnik ove pasmine trebao bi biti 1 put u 2-3 mjeseca. Samo na taj način mogu se izbjeći kosu koja se može izbjeći.

Bilješka! Trebate samo okupati psa, samo šampon, pogodan za vrstu vune.

Tako da se zubima ne formira na zubima, dva puta nedeljno, preporučuje se četkati pseće zube. Svakog dana morate obrisati oči pitbula krpom bez dna, koji su prethodno navlažili u dekokticiji kamilice ili kuhane vode. Kandže su režene kako raste. Uradite to jednom u 3-4 sedmice. Za uklanjanje akumulirane prašine i sumpora, morate svakodnevno obrisati uši navlažiti u posebno rješenje mekom krpom.

Dijeta

Moć mini -minija nije drugačija od standardnih predstavnika ove pasmine. Prije svega, to bi trebalo biti uravnoteženo i hranjivo. Iskusni uzgajivači za pse preferiraju najčešće spremne-razmatrane nagrade -class stočne mješavine. Prednost takvom hranjenju, obavezno pustite da životinja pije što je više moguće.

Možete nahraniti biro za patuljak i prirodnu hranu. Međutim, dijeta treba sastaviti pravilno i uključiti sve hranjive komponente potrebne za psa.

Bitan! Strogo je zabranjeno dati kućne ljubimce oštrim, slanim i slatkim, svježim hljebom, krompirom i mlijekom.

Šetnje i fizički napor

Potrebni su zastupnike ove pasmine za osiguranje dnevnih aktivnih šetnji i fizičke aktivnosti.

Očekivano trajanje života i zdravlje

Očekivano trajanje života patuljaka varira od 11 do 13 godina. U većini karakteristika ove su životinje vrlo slične američkom Pit -Bulliterererima.

Mini pitbuli ne može se pohvaliti odličnog zdravlja. Često su predstavnici ove pasmine suočeni sa problemima disanja i srčanog srca. Loši psi toleriraju visoke temperature. Oni takođe ne retko posmatra patologije poput hipotireoza, sijena aorte, displazije kuka i bolesti srca. Ovi psi mogu razviti alergijske reakcije i crva se pojavljuju.

Da biste zaštitili svog ljubimca iz svih vrsta problema, potrebno mu je pružiti pravilnu njegu i ishranu. Pri prvim znakovima bolesti morate definitivno tražiti kvalificiranu pomoć stručnjaka. Samo u ovom slučaju pas će moći rasti jak i zdrav.

Raspon cijena

Da kupim zdravo štene, najbolje je kupiti u ozbiljnom i dobro-ulaznom vrtiću. Samo u ovom slučaju, može se upoznati sa potpunim informacijama o svojim roditeljima i njihovim opisima, kao i isključiti rizik od razvoja genetskih poroka.

Osobine karaktera

Pocket American Blue -eveed Pitolbul

Minijaturne jame -Bolesteri su hibridni i prilično retki psi. Kao rezultat velike potražnje danas mnogi beskrupulozni uzgajivači ne provode čistokrvne štenade, pa bi kupovina kućnog ljubimca trebala biti izuzetno pažljiva.

Trošak štenaca ovisi o razredu i počinje od 15 hiljada rubalja.*

Minijaturne jame -Bolesteri karakterišu kompaktne dimenzije, fleksibilni karakter i dobra priroda. Inače se ne razlikuju u svim kolegama. Nisu im inferiorni u hrabrosti, izdržljivosti i snazi.

* Cijena je navedena za decembar mjesec 2019. godine

Članci o temi
LiveInternet