Sennenhund: sorte pasmine, njihov opis

Snažni, tvrdi psi, koji su posebno dovedeni u pomoć seljaka i pastira, kombinirani su u grupu i nazvani Zennnhund. Ovo ime znači 4 trobojni psi - AppEncelller, Bernky, Big Switzersky i Entlebuher. Svaki predstavnik ovih pasmina ima atraktivan izgled i multifunkcionalnost.

Istorija porijekla sorti Zennnhunds

Prevedeno s njemačkog, naziv pasmine Zennnhund preveden je kao pas utor. Obližio se prije više od dvije hiljade godina, a tibetanski mastiffi smatraju se svojim precima.

Istorija porijekla sorti Zennnhunds

Pasmina pasa Zennnhund

Postoji puno nejasnoća u istoriji Zennnhundsa i sorti pasmine. Jedino što je sigurno poznato je da je ova pasmina drevna. Informacije koje se odnose na porijeklo uzrokuju brojne sporove, kao rezultat kojih se mišljenja stručnjaka temeljno razilaze.

Bilješka! Prvi predstavnici pasmine živeli su u Švicarskoj na visokoj farmi. Korišteni su isključivo za ispašu otar ovca.

Vanjski podaci, priroda i karakteristike vrsta

Sve vrste Zennnhundsa su vlasnici impresivnih veličina, proporcionalnih oblika i karakteristične boje.

Veliki švicarski ovčar (bruto)

Ovo je radni pas, odlično osećaj u uvjetima ulice ulice. Predstavnici ove pasmine od 60 do 72 cm rastu, dok teže oko 60 kg. Tijelo je vrlo veliko i moćno.

Pas se odlikuje uravnoteženim karakterom, odličnom memorijom, umom, inteligencijom, kao i dobrom voljom i dobrom učenju. Grose su izuzetno sumnjivi prema strancima.

Zanimljivo! Bojanje je kontrastno i vrlo osebujno, crno, s nečistoćom bijelim i crvenim mjestima.

Vanjski podaci, priroda i karakteristike vrsta

Veliki švicarski ovčar

Berne Shepherd

Psi sa dobrog pastirnog instinkta. Razlikuju se u dugom i gustom vunenom poklopcu, uglavnom crne boje s bijelim ili crvenim mjestima. Tijelo je snažno i mišićavo. Glavne prednosti i razlike predstavnika ove pasmine su predanost, dobre volje, mirnoća i razigranost.

Psi za odrasle rastu do 70 cm, dok težina varira od 35 do 55 kg.

Obrazovanje ovisno o vrsti

Berne Shepherd

Appencelller

Predstavnici pasmine, obojica i zasebno, su rasprostranjeni širom Švicarske. Odlikuju se trookojnom bojom, niskom rastu, kutnom telu, kao i nestašan, veseli i veseli izgled.

Vuneni poklopac je gust i sjajan. Veličina pasa varira od 48 do 58 cm, a težina od 25 do 35 kg.

Zanimljivo! Pas AppEncelller jako voli članove svoje porodice, djeca koriste posebno priznanje. Predstavnici ove pasmine su sumnjičavi prema strancima.

Njega za različite vrste vune Zennnhunds

Švicarska AppEncelller Zennnhund

Endlebuher

Pasmina se smatra jednim od rijetkih na svijetu. Ovaj Zennnhund je glatko -Hair. Razlikuje se od male visine i težine. Predstavnici pasmine rastu od 50 do 52 cm, dok težina može varirati od 25 do 30 kg. Psi se odlikuju snažnim i gustom tjelesom, kao i uravnoteženim, ljubaznim i veselim raspoloženjem.

Pyrenee zennenhund

Psi se odlikuju nenadmašni izgled i impresivna veličina. U odrasloj dobi psi rastu na 81 cm, dok teže od 40 do 55 kg. Jedinstvenost ove pasmine leži u njegovoj boji. Vuna pasa je čisto bijela.

Lik je strpljiv i uravnotežen. Članovima porodice pokazuju ljubav i ljubaznost, dok psi ne opraštaju krutost i nepristojnost.

Obrazovanje ovisno o vrsti

Sorte uzgajanja Zennnhund uključuju samo pametno i mirno opažajući trening pojedinaca. Od rane dobi, štenad pokušavaju udovoljiti svom gospodaru i ne razočarati ga.

Ako trenirate bez obzira na sorte Zennnhunds-a, onda ćete na kraju sigurno dobiti lakovjerni, pametan i veseo pas.

Obrazovna strategija treba odrediti odmah nakon sticanja životinje. Najbolja opcija je dosljedna demonstracija vlasti.

Njega za različite vrste vune Zennnhunds

Uprkos činjenici da Zennnhund, sorte pasmine pasa uključuju različite, svi su im potrebna određena njega. Češljem vuneni poklopac trebao bi biti jednom sedmično. Izuzetak je razdoblje mostiti za vrijeme koje se povećava količina češljanja.

Operite predstavnike pasmine po potrebi. Same životinje su vrlo čiste i savršeno se brinu o sebi.

Kako pravilno nahraniti Zennnhunds

Pasmina pasa Eisenhower je nepretenciozna u hranjenju. Istovremeno, odrasle životinje najbolje se navode suhom hranom, jer sadrži sve potrebne vitamine i elemente u tragovima.

Bilješka! Štenad bez preliminarne pripreme nemoguće je prehraniti suhom hranom.

Dijeta malih predstavnika pasmine treba se sastojati uglavnom od mesa, vikendica, čvrstog sira i kuhane kravlje mlijeko. Svi ovi proizvodi obogatit će tijelo sa svime potrebnim i omogućiti je da se pravilno razvija.

Poređenje sorti

Vrlo je prestižno imati predstavnika pasmine Sennenhund. Prema opisu, predstavnici ove pasmine Zennnhund, vrste se odlikuju ljepote, inteligencijom i dobrim prirodom. Vrlo je ugodno komunicirati s takvim životinjama. Zahvaljujući takvim značajkama pasa da postanu vlasnik takvog psa, morat ćete platiti ne mali novac. Štenad se u prosjeku koštaju od 45 do 55 hiljada rubalja *.

Ako neko prodaje štenad mnogo jeftinije, tada je vrijedno biti oprezno, tako da ne kupujete križ između stijena. Preporučuje se kupiti kućnog ljubimca samo od pouzdanih uzgajivača, a najbolje je potražiti štene u rasadniku. Tamo možete odabrati zaista najbolji predstavnik ove pasmine.

Pasi sigurnosti i ugradnje bili su vrlo popularni u svakom trenutku. Najčešće se ljudi više vole poput lajkova i Zennnhund. Te se životinje odlikuju posvećenim i prijateljskim karakterom, brzam semama, prilika za nošenje sa svim vrstama rada. Pored toga, predstavnici pasmine nisu zahtjevni u njezi i ishrani. Sjajno za djecu.

* Cijene su relevantne za novembar 2019. godine.

Članci o temi
LiveInternet