"Execan": od čega i kako dati mačku

Opis, sastav i oblik puštanja

Ne samo ljudi ne mogu trpjeti alergijske reakcije. Životinje su takođe podložne njima, posebno -. Teško je dijagnosticirati alergije u mačkama, jer je koža životinje skrivena ispod guste vune i razmotrite osip na epidermisu, najvjerovatnije neće raditi.

S vremenom se simptomi postaju izraženiji, a vlasnici se okreću veterinaru. Nakon potvrde dijagnoze, kućni ljubimac će biti propisan anti -elgački hormonski lijek. Jedna od njih je "Execan" Na osnovu deksametazona.

U ovom ćemo članku razgovarati o uputama za upotrebu "ekcecana" za mačke, njena biološka svojstva, nuspojave i kontraindikacije.

Opis, sastav i oblik puštanja

Eczecan je hormonalni lijek nove generacije. Propisuje se za zaustavljanje alergija i nasljedne predispozicije za osjetljivost. Ovaj lijek ne predstavlja opasnost za život životinje, djeluje brzo i namjerno.

Bitan!Lijek je zabranjeno davanje mačaka dijabetesom, jer uključuje saharozu.

Sastav lijeka uključuje sljedeće komponente: deksametazon, vitamin PP, piridoksinski hidroklorid, pomoćna supstanca-sukroza, alifatske alfa-aminokiseline (koji sadrži serum). Biološka svojstvaEczecan se nalazi na farmaceutskom veterinarskom tržištu u plikovima, proizvod se proizvodi u kubičnom obliku. 8 kockica je upakovano u jedan blister. Eczecan pakovanje sadrži 2 plikova.

Biološka svojstva

Ovaj hormonski lijek dizajniran je na osnovu deksametazona - sintetičkog glukokortikoida sa antinamatornim efektima. Zbog svoje hemijske strukture, deksametazon ima efikasniji i fokusiraniji učinak na žarištu upale, u usporedbi s prirodnim glukokortikoidima.

Među glavnim funkcijama Execana se može razlikovati:

 • smanjenje učinka razdražljivosti kože, eliminacija svrbeža;
 • obnavljanje normalne funkcionalnosti epiderme i vunenog poklopca;
 • aktiviranje procesa detoksikacije u jetri;
 • stabilizacija propusnosti ćelijskih membrana;
 • deaktivacija i eliminacija otrovnih tvari iz tijela;
 • Inhibicija proizvodnje posrednika koji potiču upalne reakcije;
 • normalizacija metabolizma proteina i ugljikohidrata.
Indikacije za upotrebu

Prilikom brige za mačku, bit će korisno da znate o stvarima kao što su: takođe pročitajte

Odvojeno, htio bih reći da metionin (alifatska alfa-aminokiselina), koja je dio Execana, pomaže u aktiviranju sinteze keratina. Keratin je zauzvrat dizajniran za poboljšanje stanja kože i

Indikacije za upotrebu

Eczecan je razvoj francuskih farmaceuta. Ovaj će lijek pomoći u borbi protiv ekcema uzrokovanog alergijskim reakcijama. Veterinari takođe praktikuju upotrebu za lečenje hroničnog i akutnog dermatitisa. Treba napomenuti da se disfunkcije kože mogu uzrokovati parazitima bakterijske etiologije, međutim, Execkan će biti neefikasan.

Da li ste znali?Mačke su jedan od najljepših sisara. Spavaju 16 sati dnevno.

Napadi alergijskih reakcija u mačkama mogu se pojaviti u pozadini terapije patogenetskim sredstvima. Da bi se spriječilo takve reakcije, veterinari mogu propisati ekcecan istovremeno sa patogenetskim lijekovima. Način primjene i doze

Način primjene i doze

Proizvod sa kockama ima ugodan slatki ukus, pa kućni ljubimci mogu ga koristiti u svom najčišćem obliku. Ako se primijeti odbijanje, onda je potrebno otopiti lijek u hrani ili toplu vodu. Uz terapiju "Execkan", doziranje treba uzeti u obzir u odnosu na težinu mačke:

 • Mačke do 5 kg: U liječenju u prvih 96 sati - 1/2 kocke, naredna četiri dana - 1/4 kocke;
 • Od 5 kg: U prvih 96 sati - prema cijeloj kocki, sljedećih 96 sati - na polovini kocke.

Kao što vidite, terapijski tečaj u većini slučajeva traje 8 dana. U ovom trenutku morate pažljivo pratiti zdravstveni status mačaka i obavijestiti veterinar o svim promjenama. Neprihvatljivo je proći metode lijeka, jer će se terapijski učinak značajno pogoršati iz ovoga. Kontraindikacije, ograničenja i nuspojave

Pogledajte upute za upotrebu drugih mačaka za mačke, kao što su: i i

Kontraindikacije, ograničenja i nuspojave

Eczecan je zabranjeno koristiti za terapiju mačaka u sljedećim slučajevima:

 • mačji pod potomci;
 • endokrine bolesti s nedovoljnom proizvodnjom inzulina;
 • pogoršanje zaraznih bolesti u životinji;
 • Individualna netolerancija prema tijelu mačjih komponenti lijekova.

Bitan!Eczecan neće pomoći u borbi protiv dermatitisa gljivične prirode.

Veterinari napominje da su podložni dozama i pravilima terapije, nuspojave se ne promatraju. U vrlo rijetkim slučajevima, prilikom zanemarivanja kontraindikacija ili u slučaju predoziranja, može postojati:

 • Spazmi mišića;
 • Kršenja srčanog mišića;
 • disfunkcija mišićnih struktura;
 • Povećanje krvnog pritiska;
 • Mučnina, povraćanje, dijareja;
 • oštećenja sluznicama gastrointestinalnog trakta;
 • Povećana mokrenje, teška žeđ;
 • povećani apetit;
 • Smanjenje težine životinje.
Polica i uvjeti za život i skladištenje

Bit će korisno da vlasnici mačaka čitaju o mogućim kućnim ljubimcima: i

Eczecan je dozvoljeno da se koristi zajedno sa sedativnim i općim drogama za toniranje. Dok je sa radom s agentima deksametazona, potrebno je poštivati ​​uspostavljene higijenske pravila: Operite ruke, pravovremeno bacite pokvarene i istekle lijekove, pridržavajte se pravila za skladištenje lijekova.

Polica i uvjeti za život i skladištenje

Lijek ostaje na suvom mjestu na temperaturama +10...+25 ° C. Sunčani zraci ne bi trebali prodrijeti u mestu skladištenja. Pristupačnost za djecu i životinje treba biti strogo ograničena. U zapečaćenoj ambalaži "Execan" traje 3 godine. Kocke pod pritiskom podložne su na raspolaganju (ako nisu odmah ne upotrebljavaju za liječenje životinje).

Da li ste znali? Ranije je verovalo da su mačke prvo pripitomljene u drevnom Egiptu oko 4.500 hiljada. prije mnogo godina. Arheolozi su negirali ovu činjenicu, iskopite jednu od grobova na otoku Kipru. Grob oko 9000 hiljada. godina, a u njemu je pronađena mačja kostur, što ukazuje na ljudsko prijateljstvo sa ovom životinjom prije ovog vrlo prijateljstva na afričkom kontinentu.

Sada znate kako djeluje na drogu i kako ga koristiti kao terapiju za mačke. Ali, uprkos svemu tome, bolje je posavjetovati se sa iskusnim veterinarom prije početka liječenja.

Članci o temi
LiveInternet