Vetlak: veterinarski prebiotik

Spoj

Nije tajna da su kućni ljubimci bolesni gotovo onoliko često kao i ljudi, a među najčešćim problemima, veterinari nazivaju gastrointestinalne tegobe. U mnogim slučajevima mačka ili pas jednostavno je potreban za pomoć u normalizaciji probavnih procesa, a onda će vlasnik dodavanja feeda Vetlak biti vrlo koristan vlasniku.

Spoj

Glavna komponenta supstance lijeka je laktoza, a među dodatnim komponentama, laktoza i neki drugi ugljikohidrati mogu se izolirati. Kako ambalaža ukazuje, ovaj alat sadrži 58,0-65,0% suvih tvari, 49,0-51,0% spomenutog lakzaloze.

Farmakološka svojstva

Budući da je dobra probiotska supstanca, lakzaloza povećava rast korisnih bakterija tijela i suzbija potencijalno štetne mikroorganizme (na primjer, bakterije roda Clostridium i Escherichia coli).

Da li ste znali?Boja hotelskih dijelova vunene poklopca siamenskih mačaka (tako -kalirani "tenkovi") ovisi o temperaturi okoline: hladnije regije prebivališta životinje, tamnije će biti.

Istovremeno, Vetlak djeluje kao dobar laksativ, savršeno poticajni crijevni pokretljivost i poboljšava apsorpciju fosfata, soli plaće. Amonijum ioni se povlače. Sve to normalizira mikrofloru probavnog sistema, smanjuje proizvodnju amonijaka u tijelu. Farmakološka svojstvaPozitivan utjecaj dodavanja hrane posebno je primjetan u odnosu na mlade životinje, što češće pati od poremećaja probavnog trakta i više nego što je više od drugih potrebna puna apsorpcija hranjivih sastojaka od hrane.

Bitan!Ulazak u, laktozu se razgrađuje s florom debelog creva i pretvara se u male molekularne kiseline organskog porijekla, što je spuštalo pH njegovih sadržaja i omekša uticaj na telo.

Izlazni obrazac

Vetlak se isporučuje u obliku tečnog ovjesa smještenog u polimernu bocu od 20 milelitera. Moguća je i opcija pakiranja od 100 mm, ali obje su opcije dodatno zaštićene kartonskom kutijom.

Indikacije za upotrebu

Glavni zadatak vetlakta je normalizacija crijevne mikroflore i opći probavni procesi u tijelu kućnih ljubimaca. Pored toga, propisuje se za prevenciju disbioze ili mikrofloričnih poremećaja kao rezultat uzimanja antibiotika, sulfanilamidnih lijekova. Izlazni obrazacAko pas ili mačka ima duga zatvor, apetit je poremećen ili se dijagnosticiraju problemi jetre i žučnog mjehura - ovo je također prilika za savjetovanje o veterinaru o mogućnosti korištenja opisanog aditiva za hranu.

Neki stručnjaci propisuju i Vetlak za sprečavanje alergijskih reakcija, stres stanja i poboljšanje stanja vune, koji je takođe napisan na ambalaži.

Saznajte više o takvim probioticima za mačke i pse, šta

Doziranje

Dozvoljeno doziranje opisanog dodatka prehrani izračunava se na osnovu težine životinje. Dakle, 1 kg mase bi trebalo da čine više od 0,1 ml probiotika, što se daju životinjama u roku od 1 meseca. Možete udvostručiti dozu samo o preporuci veterinara, jer će samo on moći objektivno procijeniti stanje kućnog ljubimca. Indikacije za upotrebu

Način primjene

Gotovo bilo koji lijek su loše percipiraju životinje, zbog čega morate prisilno prisiliti tablete ili ih pomiješati sa hranom. U slučaju vetlakta, morat ćete koristiti iste metode, dodajući pravu količinu kapi na mlijeko, hranu ili kuhanu vodu na sobnoj temperaturi.

Nuspojave

Tipično se lijek dobro tolerira tijelo životinja, ali u nekim slučajevima se može primijetiti laksativni učinak.

Bitan!Bez preporuka stručnjaka, nemojte davati kućnim ljubimcima drugih droga, pokušavajući neutralizirati neželjene reakcije u prenosu. To može podrazumijevati izuzetno nepoželjne posljedice za njegovo zdravlje.

Ovaj fenomen ne zahtijeva nikakvu medicinsku intervenciju, samo prestanite koristiti probiotiku nekoliko dana i gledati vašeg kućnog ljubimca. Doziranje

Kontraindikacije

Do danas nisu uspostavljene značajne kontraindikacije za uzimanje droge, ali ne vrijedi prelaziti dozu koji preporučuje liječnik. Pored toga, vrijedi otkazati upotrebu aditiva kada su najmanja promjena u stanju kućnog ljubimca, barem do savjetovanja sa stručnjakom.

Uslovi skladištenja

Uprkos svom statusu, "Doplata hrane", "Vetlak" treba čuvati kao redovni lijek: samo u tvorničkom pakovanju i ni na koji način za djecu.

Važno je da ga zaštitite od kontakta sa direktnom sunčevom svjetlošću i vlagom, postavljajući proizvod u tamnu i suhu sobu sa temperaturom od 0 do +25 ° C.

Rok trajanja droge je 3 godine od datuma puštanja, ali preporučljivo je koristiti otvorenu bocu ranije (vjerovatno je da ta činjenica postaje uzrok nuspojava). Naravno, nakon postizanja datuma navedenog na ambalaži, strogo je zabranjeno korištenje kompozicije. Način primjene

Analog

Vetlak je dobar predstavnik probiotskih proizvoda za kućne ljubimce, ali ako nemate priliku da ga kupite, onda ima smisla obratiti pažnju na slične kompozicije.

Dakle, lijek ima slične funkcije "Bioprotectin", Istina, pored laktuloze i drugih laktobacilija, sadrži pročišćeni ekstrakt voća primećenog mlijeka Thistle, koji neki kućni ljubimci mogu razviti alergije.

"Vetoprof BPS-44" - još jedan probiotik koji sadrži sojeve korisnih bakterija. Ulazak u gastrointestinalni trakt kućnih ljubimaca, oni normalizuju svoj rad i izvedu iste funkcije kao i opisani "Vetlak", ali samo u ovom probiotičnom aditivu ne postoji osnovna komponenta potonjeg - laktuloze.

Da li ste znali?U prosjeku je životni vijek trajanja 15 godina, dok je njegov divlji relativni život do najviše 4. Međutim, životni vijek magistarskih životinja povećao se tek nakon 1930-ih, što je u velikoj mjeri zbog poboljšanja odnosa ljudi i razvoja veterinarske medicine.

Dobra opcija za dodatak prehrani takođe će biti "Baikal EM-1U", uspješno korišteno i za mačke ili pse, a ostale kućne ljubimce, uključujući poljoprivredno. NuspojaveNjegov učinak zasnovan je na radu bakterija mliječne kiseline koje doprinose obnovi crijevne i želučne mikroflore, kao i normalizacijom rada drugih organa za gastrointestinalni trak.

Zdravi probavni sistem vaših favorita je ključ njihovog dobrog zdravlja, dakle, ako je potrebno koristiti probiotike, ne biste ih trebali odbiti.

"Vetlak" je jedno od najpouzdanijih i bezobzirnih kompozicija, koji, naravno, zaslužuje vašu pažnju, ali ako niste sigurni u relevantnost njegove upotrebe, onda je bolje da se dodatno pošalju sa stručnjakom.

Članci o temi
LiveInternet