Koje su vrste poreza

Već više od jednog veka fleksibilan je sa uravnoteženom prirodom jazavčasti uspješan u uzgajivačima. Psi imaju duguljasto tijelo, uska njuška, kratke šape, izduženi rep. Namijenjena je lagano za lov. U karakteru psa je tvrdoglavost, izuzetak, kao i predanost i razigranost. Postoje jazavci različitih vrsta i vrsta, boja i veličine.

Sorte jazavčasti

Sorte jazavčasti

Prelazeći jazavke s drugim lovačkim pasminama, pokušali su dobiti izvanredan izgled i istovremeno sačuvati kvalitete lovca. Rad je bio uspešan i danas možete videti njihove rezultate.

Klasifikacija prema vrsti vune je najpoznatija vrsta - glatko -Haired jazavčasti. Pasmina ima moćno tijelo, savršeno razvijene mišiće. Razlikovna karakteristika - karakteristične nabore na šapama. Psi su aktivni, ljubavne duge šetnje. Ovo je veličanstveni lovac, čuvar i partner.

Teško teško

Teško teško

Posebnost pasmine je njihova vuna. Čvrsta je, a pod kosom na tvrdom poklopcu skriva se premaz. Psi ove vrste imaju uočljive antene, brade i obrve. Tvrdi pokrov štiti od vode, kao i od kandži životinja na vrijeme za njihov lov.

Dugačak

Dugačak

Predstavnici pasmine glatkih i dugačkih poklopca. Vuna savršeno štiti kožu od hladnoće. Uostalom, pasmina je izvučena zbog lova u hladnom periodu. U prljavim vremenskim prilikama, životinje su presečenu kosu na nogama. Ova druga najpopularnija vrsta pasa u uzgajivačima.

Klasifikacija u veličini

Klasifikacija u veličini

Standardna taksi pasmina

Istorija pasmine počela je u 16. stoljeću u Njemačkoj. Psi imaju izduženo tijelo i kraće šape. Visina dječaka je 22-27 cm, djevojka ima 20-25 cm. Pas teži do 9 kg.

Patuljak

Postojeće boje

Ova vrsta je izvedena i u Njemačkoj. Prilikom povlačenja željeli su promijeniti veličinu psa kako bi kućni ljubimac lako mogao dobiti malu zvijer iz rupe. Optimalni rast za dječake 16-21 cm za djevojčice 14-19 cm. Težina jazave do 6 kg.

Zec jazavčar

Koje su vrste poreza

Mali pas iz predstavljene pasmine koji je donio za lov na zečeve. Zec dahbbs zadržali su sve karakteristike patuljaka-izgleda. Danas se koristi kao pas na razvlačenje. Uprkos veličini vrlo su tvrdo. Dječakov rast jazavčastog časmena 12-15 cm, djevojke 10-13 cm.

Postojeće boje

Koje su vrste poreza

Jedno-kolor

Psi imaju sve nijanse crvene boje. Najvrjednija boja je tamna crvena, a nos i kandže su crne.

Dva -kolor

Koje su vrste poreza

Postoje smeđi psi s uključivanjem nijansi za kafu. Crveno-smeđe sa sivim isprepletenim. Siva sa žutim mrljama. Ponekad se nalaze bijela područja. Crni uzorci kandže, nos - crna nijansa, smeđe - smeđe boje.

Primećen ili mozaik

Koje su vrste poreza

Kućni ljubimci imaju vrlo smiješan izgled. Glavna boja je siva, crna, crvena, a cijela pokrov, haotične mrlje različitih veličina. Nosa i kandže crne boje.

Sve vrste pasa imaju zanimljiv karakter. Radoznali su i razigrani.

Članci o temi
LiveInternet